ORCHOMENOS-NEWS

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΔΗΜΟΥ ΟΡΧΟΜΕΝΟΥ...

Κυριακή 29 Ιουνίου 2014

ΟΛΑ ΟΜΟΦΩΝΑ ...


    • Ένα  δημοτικό συμβούλιο (σ.σ.24/06) γεμάτο εκπλήξεις  και δηλώσεις που θα συζητηθούν  παρακολούθησαν όσοι βρέθηκαν σε μια από τις τελευταίες συνεδριάσεις της παρούσας δημοτικής αρχής του Δήμου Ορχομενού.


    • Όλα τα θέματα της ημερήσιας διάταξης ψηφίστηκαν ομόφωνα μεν,δεν έλειψαν δε οι εντάσεις και οι γνωστοί διαξιφισμοί μεταξύ των δημοτικών συμβούλων .  


    • Τα θέματα που συζητήθηκαν και ψηφίστηκαν ομόφωνα ήταν τα εξής :
      1. Λήψη απόφασης που αφορά την « Αξιολόγηση » του προσωπικού του Δήμου Ορχομενού. ( Εισηγητής: Δημήτριος Τζουβελέκης )
      2. Ορισμός εκπροσώπου του Δήμου καθώς και αναπληρωτή του , στη Τακτική Γενική Συνέλευση της ΔΕΠΟΔΑΘ- Α.Ε. , στις 25 Ιουνίου 2014. ( Εισηγητής: Δήμαρχος)
      3. Ορισμός εκπροσώπου Δήμου καθώς και αναπληρωτή του , στην Τακτική Γενική Συνέλευση της ΕΛΙΚΩΝΑΣ – ΠΑΡΝΑΣΣΟΣ ΑΕ ΟΤΑ, στις 30 Ιουνίου 2014. ( Εισηγητής: Δήμαρχος)
      4. Περί διάθεσης και διαχείρισης βοσκοτόπων Δήμου Ορχομενού ( Καθορισμός δικαιώματος βοσκής έτους 2014 και βεβαίωση καταλόγου κτηνοτρόφων). ( Εισηγητής: Αντιδήμαρχος Χρ. Ζυγογιάννης ).
      5. Περί προγράμματος δακοκτονίας έτους 2014. ( Εισηγητής: Δημοτικός Σύμβουλος Ζάχαρης Γεώργιος ).
      6. Έγκριση προμηθειών καθώς και τρόπου ανάδειξης αναδόχων. ( Εισηγητής: Αντιδήμαρχος Δημήτριος Βαγενάς ).
      7. Έγκριση Πρωτοκόλλου προσωρινής και οριστικής παραλαβής του έργου: « ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΣΧΕΔΙΟΥ ΠΟΛΗΣ ΣΤΗΝ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΔΗΜΟΥ ΟΡΧΟΜΕΝΟΥ». ( Εισηγητής: Δημοτικός Σύμβουλος Λ. Τριανταφύλλου ).
      8. Αποδοχή και κατανομή πιστώσεων : α). ποσού 15.940,00 € 4ης δόσης ΣΑΤΑ 2014, β). ποσού 15.940,00€ 5ης δόσης ΣΑΤΑ 2014, γ). ποσού 15.940,00 6ης δόσης ΣΑΤΑ 2014. ( Εισηγητής: Δήμαρχος)
    • 9. Έγκριση της υπ΄ αριθμ. 156/2014 Απόφαση Οικονομικής Επιτροπής για τροποποίηση προϋπολογισμού. ( Εισηγητής: Δήμαρχος) 
    • 10. Περί ρύθμισης ληξιπρόθεσμων οφειλών σύμφωνα με τις διατάξεις του νόμου 4257/2014 . ( Εισηγητής: Δήμαρχος)
    • Όι αποφάσεις των δημοτικών συμβούλων ήταν οι εξής :


    • Το 1ο θέμα μετά την εισήγηση του υπαλλήλου του Δήμου κ. Τζουβελέκη τον λόγο πήραν η δημοτικοί σύμβουλοι που τάχθηκαν όλοι υπέρ της πρότασης των υπαλλήλων και εν τέλει ψηφίστηκε ομόφωνα το ψήφισμα που κάνει λόγο για ανάκληση καθώς και κατάργηση του νομού. (Περισσότερα σε νεότερο δημοσίευμα)
    • Το 2ο θέμα ο δήμαρχος Ορχομενού κ. Κ. Ξηρογιάννης υποστήριξε ότι η ΔΕΠΟΔΑΛ δεν βάζει ούτε ένα ευρώ στο προϋπολογισμό και με το δήμο Λιβαδειάς έχουμε ανοικτούς λογαριασμούς και από εδώ και πέρα θα πρέπει με την νέα διοίκηση να λειτουργήσουμε διαφορετικά.γιατί ο Δήμος Λιβαδειάς λειτουργεί εις βάρος του Δήμου Ορχομενού.μάλιστα ανέφερε ως παράδειγμα το γεγονός ότι ο Δήμος Λιβαδειάς ζητάει 120 χιλιάδες ευρώ ΦΠΑ για ένα απορριματοφόρο από τον Δήμο Ορχομενού.Σε εκείνο το σημείο επενέβη ο νεοεκλεγμένος δήμαρχος Ορχομενού κ. Λ. Υπερήφανος και ανέφερε ότι τα απορριματοφόρα οχήματα δεν είναι ένα αλλά δυο και επισήμανε ότι με την ανάληψη της θητείας της νέας δημοτικής αρχής θα επαναεξετασθεί η σχέση η σχέση του Δήμου Ορχομενού με το Δήμο Λιβαδειάς όσον αφορά την ΔΕΠΟΔΑΛ. Εν τέλει το θέμα ψηφίστηκε ομόφωνα και οι κ.κ. Ξηρογιαννης και Βαγενάς ορίστηκαν ως εκπρόσωπος και αναπληρωτής του Δήμου αντίστοιχα στη Τακτική Γενική Συνέλευση της ΔΕΠΟΔΑΘ- Α.Ε. , στις 25 Ιουνίου 2014.
    • Το 3ο θέμα η πρόταση του προεδρείου να είναι ο κ. Ξηρογιάννης εκπρόσωπος του Δήμου και αναπληρωτής του ο κ. Μπαρκώσης στην Τακτική Γενική Συνέλευση της ΕΛΙΚΩΝΑΣ – ΠΑΡΝΑΣΣΟΣ ΑΕ ΟΤΑ, στις 30 Ιουνίου 2014 ψηφίστηκε ομόφωνα
    • Το 4ο θέμα μετά την εισήΓηση του κ. Χ. Ζυγογιάννη καθορίστηκε ότι για τους βοσκότοπους έχει ορισθεί τιμή ανάλογα τα ζώα που έχει δηλώσει ο κάθε κτηνοτρόφος στο ΟΣΔΕ και ψηφίστηκε ομόφωνα.
    • Το 5ο θέμα Το πρόγραμμα για την δακοκτονία ψηφίστηκε ομόφωνα αρκεί να συμμετέχουν άτομα και από τον Δήμο Ορχομενού μετά από πρόταση του δημοτικού συμβούλου κ. Ι. Νταβαλούμη.
    • Το 6ο θέμα ψηφίστηκε ομόφωνα
    • Το 7ο θέμα ψηφίστηκε ομόφωνα
    • Το 8ο θέμα ψηφίστηκε ομόφωνα

    • Το 9ο θέμα ψηφίστηκε ομόφωνα
    • Το 10ο θέμα ψηφίστηκε ομόφωνα και μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Ορχομενού κ. Κ. Ξηρογιάννης στην εισήγηση τουζήτησε από τους δημότες να ρυθμίσουν τα χρέη τους προς τον Δήμο που έχουν δημιουργηθεί πριν το 2010.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου