ORCHOMENOS-NEWS

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΔΗΜΟΥ ΟΡΧΟΜΕΝΟΥ...

Δευτέρα 30 Ιουνίου 2014

ΝΙΚΗΤΕΣ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ (158 φωτογραφίες)

Πες μου και θα το ξεχάσω...
Δείξε μου και θα το θυμάμαι...
Βάλε με να το κάνω και θα το καταλάβω...



Σε αυτό το μότο βασίζεται η διετή εκπαίδευση των μαθητών του σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας  Ορχομενού κπου με την συμπλήρωση δέκα χρόνων λειτουργίας του έχει δώσει ευκαιρίες στους απόμαχους της ζωής να ξαναγίνουν  ενεργά μέλη του κοινωνικού ιστού και να διεκδικήσουν επί ίσοις όροις μια θέση στην αγορά εργασίας μέσω του απολυτηρίου βασικής εκπαίδευσης.

Σε μια σεμνή τελετή (25-06) που πραγματοποιήθηκε  σε μια από τις αίθουσες διδασκαλίας κι όχι  στο Αίθουσα Συνεδρίων (...λόγω αστοχίας υλικού) στα Πέτρινα στον Ορχομενό οι καθηγητές του Σ.Δ.Ε. μίλησαν για τα μηνύματα ζωής  που  δίνει η μάθηση στο διαφορετικό αυτό σχολείο και απένειμαν σε όλους τους μαθητές τους τίτλους. οι μεν πρωτοετής πήραν το τίτλο  επιτυχής ολοκλήρωσης της πρώτης χρονιάς και ετοιμάζονται για την δεύτερη σεζόν που θα τους εξασφαλίσει τον απολυτήριο τίτλο Γυμνασίου. Οι δε τελειόφοιτοι  έλαβαν τον απολυτήριο τίτλο και κάποιοι εξ αυτών θα συνεχίσουν τις σπουδές τους στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση ή απλά  ολοκλήρωσαν τον στόχο τους με την κτήση του απολυτήριου τίτλου Γυμνσίου.

Η λιτή εκδήλωση ξεκίνησε το απόγευμα της Τετάρτης νλίγο μετά τις 7:30  με τον διευθυντή της σχολής κ. Κ. Σταρά να καλωσόριζει όλους τους παρευρισκόμενους δίνοντας έμφαση στους επισήμους που αποδέψτηκαν την πρόσκληση . Τον  Δήμο Ορχομενού εκπροσώπησε μόνο η αντιδήμαρχος Πολιτισμού κ. Καράλη, από την περιφέρεια παρών ήταν ο περιφερειακός σύμβουλος κ. Παπαργύρης. ενώ ο νεοεκλεγμένος δήμαρχος κ. Λ. Υπερήφανος  και εκπρόσωποι της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Βοιωτίας. Ο κ. Σταράς  αφού έδωσε το λόγο σε όλους επισήμους και τους ευχαρίστησε προσωπικά ,έκανε ιδιαιέτερη μνεία την συνεργασία  του με τον κ.Υπερήφανο, ενώ από την πλευρά του ο επόμενος δήμαρχος Ορχομενού αναφέρθηκε στην προσπάθεια  που έγινε επί της θητείας του για να δημιουργηθεί αυτό το σχολείο στον Ορχομενό  και να είναι ένα από τα καλύτερα στην Ελλάδα  και συνεχάρη τον διευθυντή  και τους καθηγητές για την  τεράστια κοινωνική δουλειά που προσφέρουν  και δεσμεύτηκε για μια πιο εποικοδομητική συνεργασία την επόμενη πενταετία. Η συνέχεια  της εκδήλωσης άνηκε στους μαθητές και συνεχίστηκε με την παρουσίαση του Σχεδίου Δράσης «Περιδιαβαίνοντας την πόλη της Θήβας» από  εκπαιδευόμενους στο  ΣΔΕ Ορχομενού (τμήμα Θήβας).
Άφθονο γέλιο αλλά και κοινωνικά μηνύματα πρόσφερε η προβολή  της ταινίας μικρού μήκους: «Η καραμπίνα» βασισμένη στο Θεατρικό έργο του Κώστα Μουρσελά «Το δίκαννο» όπου πρωταγωνίστησαν οι εκπαιδευόμενοι του σχολείου.

Οι εμπειρίες των  εκπαιδευομένων καθήλωσαν όλους τους παρευρισκόμενους αφού αναφέρθηκαν στα εμπόδια που δεν τους επέτρεψαν να ολοκληρώσουν την σχολική εκπαίδευση στα χρόνια της νιότης τους , αλλά και το πόσο τους βοήθησε όλη αυτή η διετή φοίτηση   να εκπληρώσουν όνειρα ζωής.


 Ο διαυθυντής παρακάλεσε τους επισήμους να απονείμουν τους  Τίτλους στους εκπαιδευόμενους και να  βγουν οι απαραίτητες αναμνηστικές φωτογραφίες.

την εκδήλωση έκλεισε ο μπουφές στο πραύλιο του σχολείου με μαθητές και κθηγητές να γίνονται ένα και να ανταλλάσουν ευχές για το καλοκαίρι.

Σ.Σ.1. Αξίζουν πολλά μπράβο σε όλους όσους  τους καθηγητές αλλά και τους αφανείς ήρωες που βοηθούν ώστε να  κερδίσουν κάποιοι συμπολίτες μας την θέση  τους στη ζωή μέσω της εκπαίδευσης και να αρχίσοουν να βλέπουν εκ νέου την ζωή με  δημιουργική διάθεση.
Σ.Σ.2. Η ηλεκτρονική εφημερίδα orchomenos-news   κάνοντας το ελάχιστο  προσφέρει σε καθηγητές και φυσικά στους εκπαιδευόμενους ΔΩΡΕΑΝ  όλο το φωτογραφικό υλικό της εκδήλωσης διαθέσιμο για εκτύπωση από όλους. Ευχόμαστε σε όλους καλό καλοκαίρι και του χρόνου με περισσότερη όρεξη για μάθηση σε όλους....








































































































































































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου