ORCHOMENOS-NEWS

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΔΗΜΟΥ ΟΡΧΟΜΕΝΟΥ...

Τετάρτη 28 Μαρτίου 2012

ΑΘΑΝΑΤΟΣ Ο ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ!!!





Αποθέωση της μουσικής και της παράδοσης των Κρητών μέσα από την ζωή και το έργο του Νίκου Ξυλούρη  ήταν η εκδήλωση στο Πνευματικό Κέντρο Ορχομενού το Σαββάτο 24/03/2012.

Ο κόσμος που παρακολούθησε την εκδήλωση –αφιέρωμα στον Νίκο Ξυλούρη τραγούδησε με την ψυχή του γνωρίζοντας βαθύτερα μέσα από την αφήγηση της κ. Ευδοκία Τσάπρα  τον  «Αρχάγγελο της Κρήτης».


Τα δάκρυα  της επίσημης προσκεκλημένης συζύγου του  αείμνηστου καλλιτέχνη κ. Ουρανίας Ξυλούρη   την ώρα που ντόπιοι ερμηνευτές (Ζωγράφος Χρήστος, Κούνιος Φώτης, Παναγιωτίδης Μάριος, Τζιτζόκος Λουκάς ) ερμήνευσαν  τα τραγούδια που δόξασε ο σύζυγος της είναι η καλύτερη απόδειξη ότι  η διοργάνωση της εκδήλωσης αποτύπωσε αριστουργηματικά  την ζωή και το έργο του 32 χρόνια από τον θάνατο του.


Το πρόγραμμα  ξεκίνησε με τους τραγουδιστές της Καλλιτεχνικής Πορείας Ορχομενού υπό τον κ. Π. Σανιδά να ερμηνεύουν τραγούδια του Ξυλούρη και να βάζουν τον κόσμο στο κλίμα της βραδιάς.
Τα κορίτσια του Χορευτικού τμήματος  του Πολιτιστικού Κέντρου Ορχομενού  έδωσαν έναν ξεχωριστό τόνο και αποθέωσαν με τις φιγούρες τους  την εκδήλωση.
 Είναι χαρακτηριστικό ότι μετά από δυόμιση ώρες  όλοι οι παρευρισκόμενοι παρέμεναν στις θέσεις τους   βυθισμένοι στους στίχους των τραγουδιών του Ξυλούρη περιμένοντας να μιλήσουν στο τέλος της εκδήλωσης στην κ. Ουρανία Ξυλούρη. Οι εκπλήξεις όμως της βραδιάς   δεν τελείωσαν εκεί αφού οι διοργανωτές κράτησαν το καλύτερο για το τέλος.
 
Όλοι οι συμμετέχοντες με μπροστάρη τον κ. Μ. Παναγιωτίδη κατέβηκαν με την σειρά από την σκηνή και  μαζί με τους 300 και πλέον ΟΡΘΙΟΥΣ παρευρισκομένους ΤΡΑΓΟΥΔΗΣΑΝ ΟΛΟΙ με μια φωνή

ΠΟΤΕ ΘΑ ΚΑΜΕΙ ΞΑΣΤΕΡΙΑ,ΠΟΤΕ ΘΑ ΦΛΕΒΑΡΙΣΕΙ, να πάρω το ντουφέκι μου …
Έτσι αριστουργηματικά όπως ξεκίνησε έτσι έκλεισε  η εκδήλωση για τον Νίκο  Ξυλούρη στο Πνευματικό Κέντρο Ορχομενού !!

Σ.Σ.1. Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια σε όσους συνέβαλαν στην οργάνωση αυτής της εκδήλωσης (Δήμος Ορχομενού, Θεατρική & Χορευτική ομάδα Κέντρου Ορχομενού, Δημοτική Βιβλιοθήκη, Καλλιτεχνική Πορεία, Δημοτική Κοινότητα Ορχομενού))  και ελπίζουμε να υπάρξουν ισάξιοι  μιμητές που θα ανεβάσουν το Πολιτιστικό επίπεδο της πόλης.

Σ.Σ.2. Πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια η αίθουσα  του Πνευματικού Κέντρου Ορχομενού γέμισε κατάμεστα σε  μια  εκδήλωση  που δεν χόρευαν παιδιά Ορχομένιων, ώστε να έρθουν να τα παρακολουθήσουν γονείς-γιαγιάδες-νονοί κλπ. Τώρα αν αυτό ενόχλησε κάποιους γνωστούς και μη εξαιρετέους… θα το αφήσω ασχολίαστο προς το παρόν. 

2 σχόλια:

  1. ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΚΥΡΙΕ ΜΑΝΤΖΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ ΠΟΥ ΓΡΑΨΑΤΕ.ΚΑΙ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ ΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ.ΟΝΤΩΣ ΕΧΕΤΕ ΔΙΚΙΟ ΤΕΤΟΙΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟΝ ΟΡΧΟΜΕΝΟ ΤΑ ΤΛΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΞΑΝΑΓΙΝΕΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μάριε πάντα τέτοια...


    Domestixos.

    ΑπάντησηΔιαγραφή