ORCHOMENOS-NEWS

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΔΗΜΟΥ ΟΡΧΟΜΕΝΟΥ...

Τετάρτη 4 Απριλίου 2012

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΣΤΟΝ κ. ΚΑΡΑΛΑ


 
                                                         Ορχομενός  5/4/2012

Βασική μου αρχή είναι  να μην δημοσιοποιώ τις προσωπικές μου επιστολές, δυστυχώς όμως  ο τρόπος που επέλεξε ο κ. Καράλας  για να θέσει τα ερωτήματα του δεν μου αφήνει άλλη επιλογή από το να δημοσιοποιήσω την απάντηση μου, αφού βέβαια την παρέλαβε ο ίδιος πρώτα.
    Με την ευκαιρία, καλώ κάθε πολίτη του Δήμου μας να καταθέσει ελεύθερα τις απόψεις του ανεξαρτήτως τρόπου ή σκοπού.
Η σημερινή Δημοτική Αρχή δεν θεωρεί ότι οι προτάσεις και οι παρατηρήσεις των πολιτών είναι περιττές και μοιράζεται την αγωνία τους για τον τόπο και την επιθυμία τους για πρόοδο. Καλεί όλους να συμμετέχουν με ιδέες και να βοηθήσουν με πράξεις  στην προσπάθεια   καλυτέρευσης της ποιότητας της ζωής μας.
  






 Κύριε Καράλα, αγαπητέ   Γιώργο
       Έλαβα  την επιστολή σου και σε ευχαριστώ για τις επισημάνσεις σου και τα καλά σου λόγια. Είναι δικαίωμα σου ,ως πολίτης, και ταυτόχρονα ευθύνη σου λόγω της θεσμικής σου θέσης ως εκπρόσωπος της μειοψηφίας  στο Τοπικό Συμβούλιο της Δημοτικής  Ενότητας Ορχομενού  να θέτεις ερωτήματα στην Δημοτική Αρχή.
      Όπως πολλές φορές έχω αναφέρει, η  γόνιμη επικοινωνία ο διάλογος και η ανταλλαγή απόψεων  βοηθούν  την πρόοδο του τόπου μας. Την συγκεκριμένη επιστολή όμως θα μου επιτρέψεις να την θεωρήσω μια προσπάθεια αντιπολίτευσης  και αυτοπροβολής  σου, κίνηση απόλυτα σεβαστή  όχι όμως ουσιώδη.
Μου δίνεις το δικαίωμα να την χαρακτηρίσω έτσι για τους  παρακάτω  λόγους:
·        Πριν καν την πάρω στα χέρια μου την είχες ήδη δημοσιεύσει χωρίς να περιμένεις την απάντηση μου.
·        Όπως σωστά αναφέρεις  διατέλεσες επί σειρά ετών πρόεδρος της Επιτροπής Σταδίου και πρέπει να γνωρίζεις τις απαντήσεις των ερωτημάτων σου.
·        Θα μπορούσες να απευθυνθείς ,όπως πολλές φορές έχεις κάνει στο παρελθόν, προσωπικά σε μένα ώστε να πάρεις ενδεχομένως λεπτομερείς απαντήσεις.
·        Τέλος θα μπορούσες να απευθυνθείς στον  αρχηγό της μείζονος μειοψηφίας  ο οποίος χειρίστηκε το θέμα αυτό επί οκταετία και θα πρέπει να το γνωρίζει καλύτερα από όλους μας.
             Όπως αναφέρεις ,τα τελευταία δέκα περίπου χρόνια , το Στάδιο περιήλθε και πάλι στην κυριότητα του Δήμου από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού συνοδευόμενο από ετήσια επιχορήγηση ύψους εκατό χιλιάδων ευρώ (100.000€).Συγκεκριμένα από το 2003 έως το 2010 η ανωτέρω επιχορήγηση ανήλθε στο ποσό των οκτακοσίων είκοσι χιλιάδων τρακοσίων ενός  ευρώ ( 820.301 €).
Μήπως θα έπρεπε να ρωτήσεις δημόσια τον προκάτοχο μου πώς και προς τα πού τα διαχειρίστηκε ;
Μήπως θα έπρεπε να ζητήσεις να δημοσιευτεί η συνέντευξη που είχες δώσει στον κ. Ρόδη για το θέμα αυτό; Ολόκληρη όμως την συνέντευξη σου, για να μάθουμε όλοι την ευαισθησία του εν λόγω κυρίου σχετικά με τον  αθλητικό τομέα.
Ο φύλακας –συντηρητής του Σταδίου συνταξιοδοτήθηκε το 2010 και δεν έγιναν έγκαιρα οι ενέργειες για την αντικατάσταση του .Μήπως για να έχουμε την δυνατότητα να τάζουμε την θέση δεξιά κι αριστερά προεκλογικά;
Ως γνωστό το τελευταίο  πρόγραμμα για την άθληση  που είχε κατατεθεί  από την προηγούμενη Διοίκηση τον Οκτώβριο του 2010 εγκρίθηκε αλλά σταμάτησε, μήπως για να μπει υποψήφιος στις Δημοτικές εκλογές  ο γυμναστής που είχε επιλεγεί για το συγκεκριμένο πρόγραμμα;

    Τώρα, για να απαντήσω στα εύλογα, όπως τα χαρακτηρίζεις, ερωτήματα:
1.     Το Νομικό Πρόσωπο του Δημοτικού Σταδίου όπως και τα υπόλοιπα Νομικά Πρόσωπα με τον Καλλικρατικό Νόμο καταργήθηκαν. Ουσιαστικά  τώρα την ευθύνη την έχει η Υπηρεσία του Δήμου, τυπικά ο κ. Τριανταφύλλου  και εγώ.
2.     Είναι δυνατόν να τίθεται ερώτημα για την φύλαξη του Σταδίου όταν δεν μας επιτρέπει ο νόμος ούτε νηπιαγωγούς να προσλάβουμε;
3.     Προσωπικά δεν γνωρίζω αν είναι καταγεγραμμένη η περιουσία του Σταδίου. Εσύ όμως ,ο επί τόσα χρόνια Πρόεδρος της Επιτροπής ,αν την έχεις καταγράψει παρακαλώ να μας την δώσεις θα είναι ιδιαίτερα χρήσιμη.
4.     Το γυμναστήριο δεν λειτουργεί γιατί δεν μπορούμε να προσλάβουμε υπεύθυνο γυμναστή. Ελπίζουμε τη νέα αθλητική περίοδο να μπορέσουμε να μπούμε σε αθλητικά προγράμματα και να καλύψουμε ένα πραγματικά πολύ σοβαρό κενό.
5.     Δεν έχουν κλαπεί μόνο οι μεταλλικές σχάρες των φρεατίων αλλά  τουλάχιστον τρεις φορές έχουν αφαιρεθεί τα καλώδια των προβολέων. Φυσικά έχουν γίνει μηνύσεις κατ΄ αγνώστων  και έχουν αντικατασταθεί.
6.     Όσον αφορά τα  ερωτήματα  «τι μέτρα φύλαξης έχουμε πάρει» και «αν υπάρχει κάποιος να πει γιατί αφήνουμε να λεηλατείται η περιουσία της πόλης μας» φαντάζομαι ότι τα θέτεις καθαρά ρητορικά γιατί οι απαντήσεις δίδονται καθημερινά από την αύξηση της εγκληματικότητας  λόγω των κοινωνικών αδικιών του βάρβαρου συστήματος της ελεύθερης αγοράς, που έχει οδηγήσει έναν σημαντικό αριθμό συμπολιτών μας στην εξαθλίωση. Και δυστυχώς ο κατήφορος δεν έχει σταματημό.
Σε ευχαριστώ που μου έδωσες την ευκαιρία να απαντήσω στα ερωτήματα που έθεσες ανεξάρτητα από το εάν ο τρόπος που έγινε η επικοινωνία αυτή είναι ο ενδεδειγμένος ή όχι.



                                                                 Με πραγματικά αποδεδειγμένα
                                                               Φιλικά αισθήματα στο πρόσωπο σου


                                                                              Κ. Ξηρογιάννης
                                                                         Δήμαρχος Ορχομενού


 Τηλέφωνο γραφείου :2261351-101
                                           2261034153
    Emaildimarxos@orchomenos.gr    

                                                             



                                                                                    

         


5 σχόλια:

  1. ΕΛΕΟΣ!!! Ανέλαβε έστω και για μια φορά τις ευθύνες σου κ. Ξηρογιάννη!!! Άσε τι έγινε πριν... Εσύ τι κάνεις και φτάνει πια το ότι δεν υπάρχουν χρήματα!!! ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΛΟΝΙΤΣΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΟΥ ΤΟ ΡΕΥΣΤΟ ΤΟ ΒΡΗΚΑΜΕ!!!
    Δείτε στο:
    http://et.diavgeia.gov.gr/f/orchomenos/ada/45%CE%A8%CE%9E%CE%A9%CE%9E6-%CE%A51%CE%A6

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κίτσο εχς ξεφυγ εντελώς... Εγώ θυμάμαι ότι πριν τον ''εν λόγω κύριο'' το γήπεδο ήταν με άμμο, με εξέδρες που έσταζαν, χωρίς καθίσματα, χωρίς φωτισμό, χωρίς κλειστό, χωρίς όργανα, χωρίς χωρίς... Πρίν από ένα χρόνο περίπου ήταν ένα στολίδι. Και τώρα καταρρέει!!! Εσύ κ. Δήμαρχε τι κάνεις για αυτό;;; Δεν ήξερες τι γινόταν η ετήσια επιχορήγηση;;; Γιατί δεν ήσουν μέλος της επιτροπής σταδίου εσύ;;; Δεν είχες υποψηφίους σου στη επιτροπή σταδίου;;; Εσείς κ. Δήμαρχε (και αφήστε τι έκαναν οι προηγούμενοι)στη θητεία σας τι έχετε κάνει για το γηπεδό μας εκτός από το να το κλείσετε και να το αφήνετε να ρημάζει;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μπράβο Κύριε Ξηρογιάννη βάλατε τα πράγματα σε μια σειρά γιατί πολύ αέρα φαίνεται να είχαν πάρει μερικοί τελειταία (και δεν εννοώ μόνο τον κύριο Καράλα)! Κύριε Καράλα σφάλατε,ας είχατε το θάρρος τουλάχιστον να ζητούσατε μια συγγνώμη. Οφείλατε να γνωρίζεται τις λειτουργίες του Δήμου, οτιδήποτε επισυμάνσεις είχατε θα μπορούσατε να τις κάνετε στο Δημοτικό συμβούλιο (ΤΌΣΟ ΑΠΛΆ!), παρασυρθήκατε όμως απο την φιλοδοξία σας και επιλέξατε την αυτοπροβολή και όχι την ουσία δυστυχώς! Ελπίζω η επιστολή αυτή να είναι ένα μάθημα για εσάς μιας και όπως φαίνεται έχετε ακόμη πάρα μα πάρα πολλά να μάθετε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΠΕΙΡΑΤΗΣ ΤΟΥ ΟΝΕΙΡΟΥ4 Απριλίου 2012 στις 10:49 μ.μ.

    ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΟΙΟΣ ΤΗΝ ΕΣΤΕΙΛΕ Ο ΞΗΡΟΓΙΑΝΗΣ Ο ΒΑΓΕΝΑΣ Ο ΖΥΓΟΥΡΗΣ ΠΟΙΟΣ ;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ...Οφθαλμίατρο δέν έχει απο ότι ξέρω ο Γιάννης στο blog ...αρα Πειρατή του Ονείρου και παρατηρητή του απείρου :-) ... δεν μπορεί να σε βοηθήσει επειδή δεν βλέπεις ότι την έχει γράψει ο Ξηρογιάννης

    ΑπάντησηΔιαγραφή