ORCHOMENOS-NEWS

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΔΗΜΟΥ ΟΡΧΟΜΕΝΟΥ...

Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2010

"Γήπεδο Καλλικράτης":Υπερήφανος-Ξηρογιάννης :0-1...Από τα αποδυτήρια!







Συνέλευση ΤΕΔΚ 17/1/2010
Σχέδιο «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ»»






Απογοήτευση Αναστάτωση Αδικία Καταστροφή...

Αυτές είναι οι λέξεις που βγαίνουν από τα χείλη των κατοίκων του Ορχομενού όταν η κουβέντα πάει στον Καλλικράτη.Κανένας δεν μπορεί να δεχτεί ότι μια περιοχή με ιστορία χιλιάδων ετών θα γίνει υποχείριο της Λιβαδειάς χωρίς δυναμικές αντιδράσεις και κινητοποιήσεις απο τους τοπικούς φορείς.

Το orchomenos news βλέπει για άλλη μια φορά να πέρνονται αποφάσεις για εμάς χωρίς εμάς και θα προσπαθήσεί μέσω του παρόντος blog αλλά και της εφημερίδας "Νίκη της Δημοκρατίας" να αφυπνίσει όλους τους φορείς ώστε να μην βρεθούμε στην θέση που βρίσκεται το Ρωμέικο την τελευταία οκταετία.

Ελπίζουμε να γίνει έστω και την ύστατη στιγμή αυτή η ομαδική ή ατομική αντίδραση που θα δώσει το επιθυμητο και λογικό αποτέλεσμα ώστε την 14η Νοεμβρίου 2010 να ψηφίσουμε Δήμαρχο Ορχομενού κι όχι Λιβαδειάς.

Σε έναν αγώνα που έχει αναστατώσει όλους του κατοίκους του Καποδιστριακού Δήμου Ορχομενού οι θέσεις των επικεφαλής των δύο πολιτικών παρατάξεων της τοπικής εξουσίας θα παίξει καταλυτικό ρόλο για το αύριο του τόπου.η ευθύνη φυσικά των κ.κ. Λ. Υπερήφανου και Κ. Ξηρογιάννη είναι τεράστια και αύριο (17/01/10) θα ξεκαθαρίσει το τοπίο για το τι μέλλει γενέσθαι για τον Ορχομενό στην ΤΕΔΚ.

Ο Κ. Ξηρογιάννης τοποθετείται επίσημα με την παρακάtω επιστολή, περιμένουμε επίσης επιστολή ή έστω δυναμική τοποθέτηση στην αυριανή συνεδρίαση απο τον κ. Λ.Υπερήφανο





Εν αρχή σε αυτό τον δύσκολο αγώνα καλοσωριζουμε και δημοσιεύουμε τη επιστολή θέση του επικεφαλή της μειοφηψίας στο Δημοτικό συμβούλιο κ. Κ. Ξηρογιάννη









Φίλες/οι
Επιτρέψτε μου έστω και για ένα περαιτέρω προβληματισμό να καταθέσω και εγώ μερικές σκέψεις.
Ασφαλώς θα ηχήσει στα αυτιά κάποιων λίγο παράξενα, αλλά εγώ πιστεύω ότι το μείζον θέμα δεν είναι το οικονομικό αυτή τη στιγμή.
Θεωρώ ότι είναι αποπροσανατολισμός αυτό που επιχειρείται από τον Υπουργό, να δώσουμε δηλαδή βάρος του διαλόγου, στη φάση αυτή, στη θεσμοθέτηση οικονομικών πόρων και το χωροταξικό αργότερα και αμέσως εξηγούμε για να μην παρεξηγηθώ.
Το θέμα της οικονομικής ενίσχυσης, που δίκαια μεν δίνουμε τόση σημασία στους, ΟΤΑ ήταν είναι και θα είναι, όποιος νόμος και αν ψηφιστεί πάντα ζητούμενο.
Πάντοτε θα υπάρχει κόντρα μεταξύ της κεντρικής και περιφερειακής Διοίκησης και είναι απόλυτα κατανοητό δεν χρειάζεται νομίζω ανάλυση και αυτό γιατί γνωρίζω που απευθύνομαι. Θεσμοθετημένα χρήματα δεν διεκδικούμε χρόνια τώρα από την πρώτη μεταρρύθμιση;
Φοβάμαι, όπως προανέφερα ότι εντέχνως Υπουργός προσπαθεί να μας αποπροσανατολίσει και διευκρινίζω προς άρση κάθε παρεξήγησης.
Ανήκω στο συγκεκριμένο πολιτικό χώρο με συνείδηση της πολιτικής μου επιλογής και δεν σκοπεύω να αποστασιοποιηθώ από την ιδεολογία μου και την ιδεολογία που εκφράζει ο πολιτικός αυτός χώρος. Όμως κύριοι έχω και βαθειά ριζωμένη μέσα μου την ευθύνη, για τις θέσεις που κατά τη γνώμη μου που πρέπει να εκφράσω, απέναντι στους ανθρώπους και τους θεσμούς τους οποίου τι στιγμή αυτή εκπροσωπώ.
Το θέμα λοιπόν των οικονομικών, θα μας απασχολεί συνεχώς.
Έχουμε όμως θεσμοθετημένα όργανα για να ασχοληθούν με τη αντιμετώπιση αυτού του προβλήματος. (ΚΕΔΚΕ, ΤΕΔΚ)
Πιστεύω ότι εμάς πρέπει να μας απασχολούν απλά, πρακτικά, καθημερινά προβλήματα, αυτά τα οποία δεν έχουν περάσει ούτε καν από το μυαλό από εκείνους που εκπροσωπούν μεγάλους κεντρικούς Δήμους.
Π.Χ Ποσόστωση:
Στο Κεντρικό, αλλά και στο τοπικό συμβούλιο.
Πιστεύετε ότι περνάει από το μυαλό του Κακλαμάνη ή του Σκανδαλίδη ή του Παπαγεωργόπουλου που την προηγούμενη εκλογική αναμέτρηση είχαν τα καλύτερα μοντέλα από τις show-biz στα ψηφοδέλτιά τους τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε στο επίπεδο το δικό μας;
Τους απασχολεί νομίζετε τι ψηφοδέλτιο θα γίνει στη Γρανίτσα, στο Ρωμέικο, στο Προσήλιο, στο Λούτσι ακόμη και στον Ορχομενό και πώς αυτές οι περιοχές θα διοικηθούν;
Η αλλαγή του Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων από τον Παυλόπουλο, ο οποίος προβλέπει τη μη συμμετοχή των προέδρων των τοπικών συμβουλίων, στο κεντρικό συμβούλιο και τη μεγάλη μείωση της αποζημίωσής τους υποβάθμισε το ρόλο τους σε αφάνταστο βαθμό.
Ο σημερινός προτεινόμενος τρόπος συνένωσης μειώνει ακόμη περισσότερο τη συμμετοχή των εκπροσώπων των διαμερισμάτων.
Πιστεύω πως βάζει στην κυριολεξία ταφόπλακα στα χωριά, παρόλη την εκφρασμένη αισιοδοξία του Υπουργού ότι θα λειτουργήσει σε αναβάθμισή τους.
Θα το αντιμετωπίσουμε, όταν θα έρθει η ώρα της κατάρτισης των ψηφοδελτίων, θα εκλιπαρούμε τη συμμετοχή τους.
Το σημαντικό είναι ότι δεν αντιμετωπίζει και τα προβλήματα που εντοπίστηκαν από την εφαρμογή της πρώτης συνένωσης.
Π.Χ το ΚΑΣΤΡΟ δεν μπορούσε, αλλά και πάλι δεν θα μπορεί να ενταχθεί στο Δήμο Ορχομενού, αν και κατά γενική ομολογία των κατοίκων θα το ήθελαν.
Άλλο παράδειγμα.
Καταργούνται οι Νομάρχες, αλλά τα όρια των Νομών παραμένουν.
Π.Χ θέλουν οι κάτοικοι της ΚΥΡΤΩΝΗΣ να ενταχθούν στο Δήμο Ορχομενού, γιατί δεν είναι εύκολη η πρόσβαση στο Δήμο Αταλάντης, όπου σήμερα ανήκουν. Δεν επιτρέπεται.
Είμαι βέβαιος ότι τέτοια παραδείγματα θα υπάρχουν εκατοντάδες στην Ελλάδα.
Γιατί λοιπόν τόση βιασύνη;
Εντολή από την Ε.Ε δεν υπάρχει. Το μόνο που επιδιώκει η κυβέρνηση είναι να μειώσει το κόστος λειτουργίας των Ο.Τ.Α.
Πώς όμως;
Όλοι, συμφωνούμε ότι χρειαζόμαστε αλλαγές στο Διοικητικό Χάρτη της χώρας μας, όμως τη βιασύνη δεν την κατανοώ.
Φοβάμαι ότι θα λυθούν κάποια προβλήματα και δημιουργήσουμε περισσότερα.
Είμαι βέβαιος ότι μόλις ολοκληρωθεί και o προτεινόμενος <<Δεύτερος ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ>>, θα αρχίσουμε να συζητούμε για έναν τρίτο γιατί η λύση πολλών σημερινών προβλημάτων δεν θα έχουν αντιμετωπιστεί.
Προτείνω να ζητήσουμε να προχωρήσει άμεσα το σχέδιο σε επίπεδο Περιφέρειας, γιατί τα προβλήματα είναι σαφώς λιγότερα, και να δοθεί περισσότερος χρόνος για διαβούλευση τοπικά , αφού θα έχουμε στο μεταξύ υπόψη μας και το νέο εκλογικό νόμο, ώστε να διευκολυνθούμε ακόμη περισσότερο κατά τη συζήτησή του χωροταξικού.
Για την οικονομία του χρόνου δεν προχωρώ σε άλλα παραδείγματα και αναφορές σε άλλους τομείς.
Δεν έχω ψευδαισθήσεις ότι η φωνή μου μπορεί να ακουστεί πέρα από αυτή την αίθουσα. Είμαι από εκείνους τους δεκτικούς στις μεταβολές και προσαρμόζομαι σχετικά εύκολα στα νέα δεδομένα.
Με μία ανάγνωση του κειμένου προς διαβούλευση διακρίνει, εύκολα κανείς, τις σημαντικές βελτιώσεις που επιχειρεί να φέρει και τις οποίες πρέπει να αποδεχτούμε και να στηρίξουμε, όμως έχουμε και καθήκον να αναδείξουμε και τα προβλήματα που κατά τη γνώμη μας θα φέρει.
Άποψή μου είναι ότι πρέπει να παραμείνουν όσο το δυνατόν περισσότεροι Δήμοι, για την καλύτερη εξυπηρέτηση του πολίτη για καλύτερες παρεχόμενες υπηρεσίες, για να παραμείνουν ζωντανές οι ελπίδες ύπαρξης των χωριών.
Άλλωστε αγαπητοί μου φίλοι το κείμενο που έχουμε για διαβούλευση στις αναφορές της αξιολόγησης της υπάρχουσας κατάστασης δεν αναφέρεται σε καμία περίπτωση, ότι το σημερινό σύστημα χωλαίνει γιατί οι Δήμοι είναι μικροί σε πληθυσμό, απεναντίας επικεντρώνει το πρόβλημα στην πολιτική βούληση της Κεντρικής Διοίκησης η οποία ούτε λίγο ούτε πολύ την Περιφερειακή Διοίκηση την αντιμετωπίζει ανταγωνιστικά.
Καταλήγοντας θεωρώ ότι συγκροτώντας τους νέους Δήμους με κυρίαρχο κριτήριο τον πληθυσμό, ο κίνδυνος είναι ορατός, να καταλήξουμε σε ένα υδροκεφαλικό, γραφειοκρατικό και αναποτελεσματικό σύστημα εξουσίας , όπως ακριβώς είναι το σημερινό κεντρικό σύστημα, τηρουμένων βέβαια των αναλογιών.
Ένα σύστημα το οποίο με πολύ χιούμορ ο Νομάρχης Θεσσαλονίκης έχει αποκαλέσει Αθηνοκεντρικό.
Προσωπικά είμαι απόλυτα πεπεισμένος για τα τεράστια οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η σημερινή Κυβέρνηση, πολλά εκ των οποίων της τα κληροδότησε η προηγούμενη εξαετής ακυβερνησία, αλλά δεν πείθομαι ότι με τις περικοπές που πιστεύουν ότι θα υπάρξουν με το μοντέλο που προτείνεται ότι θα σωθεί η οικονομία.
Αγαπητοί μου σας βεβαιώνω ότι θα με αδικήσετε, αν περάσει από το μυαλό σας ότι αυτά που προανέφερα τα ανέφερα γιατί έχω τους δικούς μου προσωπικούς σχεδιασμούς. Πιστέψτε με είναι μια κατάθεση προσωπικής αγωνίας για το τι μέλλει γενέσθαι στον τόπο μας, από έναν άνθρωπο που πορεύεται στη ζωή του με ιδεολογία και προασπίζοντας το κοινό συμφέρον, όπως βέβαια εγώ το αντιλαμβάνομαι .
ευχαριστώ

Κ.Ξηρογιάννης



Υ.Γ. 1 : Όλοι ζητάμε απο τους τέσσερις βουλευτές του νομού να πάρουν επίσημη θέση και ίσως οι τρείς βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος να επηρεάσουν τις εξελίξεις ώστε να παραμέινει ο Δήμος σε διευρυμένη μορφή στον Ορχομενό,και φυσικά καλά κάνουμε και απαιτούμε απο τους βουλευτές που τους ψηφίσαμε να μας βοηθήσουν τώρα στα δύσκολα,
Εμείς όμως οι ίδιοι που επί οχτώ χρόνια στηρίζουμε τον πρώτο πολίτη της πόλης γιατί δεν απαιτούμε απο τον Δήμαρχο να πάρει θέση και να επέμβει ώστε να μείνει ο Δήμος στην πόλη μας;
Απαιτούμε από τους βουλευτές να πάρουν θέση ενώ παρατηρούμε τον δήμαρχο να τηρεί σιγήν ιχθύος;
Ελπίζουμε να μας διαψεύσει με την θέση του στην αυριανή συνεδρίση της ΤΕΔΚ ώστε να ισοφαρίσει το σκορ σε 1-1 ή ακόμα και να προηγηθεί 2-1.
Ιδωμεν . . .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου