ORCHOMENOS-NEWS

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΔΗΜΟΥ ΟΡΧΟΜΕΝΟΥ...

Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2009

ΜΑΚΡΟΠΝΟΗ ΛΥΣΗ ή ΜΠΑΛΩΜΑΤΑ για Δραγατσούλα;

Ουδέν μονιμότερον του προσωρινού.
.Όπως φάνηκε και στο έκτακτο συμβούλιο θα επικρατήσει τελικά η λύση της ήπιας παρέμβασης στην Δραγατσούλα.
Εντυπωσιακή η παρουσία των πολιτών στο Δημαρχείο Ορχομενού την Δευτέρα(09/11) στην συζήτηση για το θέμα της Δραγατσούλας.(ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ ΕΔΩ)
Στο κάλεσμα της Δημοτικής Αρχής εκτός των κατοίκων ανταποκρίθηκαν οι βουλευτές του νομού κ κ. Τόγιας και Γιαννάκης όπως και ο νομάρχης Βοιωτίας κ. Περγαντάς με τους νομαρχιακούς συμβούλους κ.κ. Καράντζαλη,Ζιώγα,Παπαργύρη και κα.Παπαθωμά.
¨Όλοι σχεδόν οι δημοτικοί σύμβουλοι των δυο παρατάξεων του Δήμου έδωσαν το παρόν ,καθώς κι ο πρώην δήμαρχος κ. Γκιζίμης,
Έλαμψε με την απουσία του ο κ. Αραβαντινός απο την Αρχαιολογική υπηρεσία.
Από την πλευρά των κατοίκων ο επικεφαλής της πρωτοβουλίας των κατοίκων Δραγατσούλας κ. Καψάλης ,όπως και ο Πατήρ Χαράλαμπος Χατζηχαραλάμπους εξέφρασαν την θέση των πολιτών.

Η συζήτηση διέρκησε πάνω από δύο ώρες και κρίνεται απόλυτα εποικοδομητική αφού ακούστηκαν όλες οι απόψεις.
Εν τέλει αποφασίστηκε η δημιουργία επιτροπής ώστε με ομόφωνη απόφαση να απευθυνθεί στο Υπουργείο Πολιτισμού και να παρθεί άδεια για έργα στην περιοχή.
Δεν έλειψε φυσικά η αντιπαράθεση και οι αντεγκλίσεις μεταξύ των ομιλητών αφού οι μεν στήριζαν την προοπτική της μετεγκατάστασης των κατοίκων στους Αγίους Θεοδώρους και την τουριστική αξιοποίηση της Δραγατσούλας,ενώ οι δε θεώρησαν ουτοπία αυτό το πλάνο και εστίασαν στην εξεύρεση λύσης για άμεση ανακούφιση των κατοίκων. Οι βουλευτές του νομού ζήτησαν ομόφωνη απόφαση απο το Δημοτικό Συμβούλιο λέγοντας
<<Τι απο τα δύο θέλετε τελικά;μετεγκατάσταση των κατοίκων ή αξιοποίηση σε συνήπαρξη με κατοίκηση;Είμαστε δίπλα σας αν πάρετε κοινή ομόφωνη απόφαση.>>.

Όπως ήταν λογικό(;) αποφασίστηκε η άμεση αν και προσωρινή λύση με έργα φωτισμού και ασφαλτόστρωσης της περιοχής.

Υ.Γ. 1.Συγχαρητήρια στον κ. Καψάλη για την πρωτοβουλία του,μας διδάσκει ότι η συμμετοχική δράση μπορεί να λύσει και τα πιο δυσεπίλυτα προβλήματα.

Υ.Γ2. Κατανοούμε την ανάγκη των συμπολιτών μας για ανάπτυξη του βοιωτικού επιπέδου ζωής,αλλά δεν θα ήταν φρονιμότερον να απαιτήσουν δραστικότερα και μακροβιότερα μέτρα αντι για πασαλείματα και μπαλώματα ;

Υ.Γ.3. Θα παρακολουθούμε στενά τις εξελίξεις και πιστεύουμε ότι εν όψει δημοτικών εκλογών θα συνεχιστούν το επί μακρόν. Ίδωμεν ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου