ORCHOMENOS-NEWS

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΔΗΜΟΥ ΟΡΧΟΜΕΝΟΥ...

Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2009

Διαμαρτυρία πολιτών...έκτακτο συμβούλιο...





Την έντονη δυσαρέσκεια τους εκφράzουν οι κάτοικοι της Δραγατσούλας με επιστολή τους προς το Δήμαρχο για την μη ανάπτυξη της περιοχής τους.

Αμεση ήταν η απάντηση της Δημοτικής Αρχής που συγκάλεσεΣυμβούλιο παρουσία των Βουλευτών του νομού.
Διαβάστε την επιστολή των κατοίλων και την ανακοίνωση του Δήμου.






ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ

Κατοίκων Ορχομενού
Περιοχής «ΔΡΑΓΑΤΣΟΥΛΑΣ»


ΠΡΟΣ:
τον κ. Δήμαρχο Ορχομενού
ΟΡΧΟΜΕΝΟΣ



Κύριε Δήμαρχε,

Διαμαρτυρόμαστε για τα ως κατωτέρω πραγματικά, αληθινά και βάσιμα :
Στο χρονικό διάστημα της μέχρι τώρα θητεία σας στη Δημοτική Αρχή, συντελείται στο Δήμο μας πολύμορφη αναπτυξιακή δραστηριότητα, με στόχο την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων του Δήμου.
Οι αναπτυξιακές παρεμβάσεις που συντελούνται, έχουν αποδέκτες άλλες περιοχές του Δήμου μας, εκτός της δικής μας περιοχής, της περιοχής ΔΡΑΓΑΤΣΟΥΛΑΣ στον Ορχομενό.
Μια περιήγηση στον Ορχομενό στις περιοχές ΠΕΤΡΟΜΑΓΟΥΛΑΣ, ΑΓ. ΘΕΟΔΩΡΩΝ & ΣΚΡΙΠΟΥΣ, καθώς και σ’ όλα τα Δημοτικά Διαμερίσματα, αποδεικνύουν του λόγου το ασφαλές, ότι παντού εκτελούνται έργα, ενώ η δική μας περιοχή όπου κατοικούμε, η περιοχή ΔΡΑΓΑΤΣΟΥΛΑΣ, παραμένει εκτός προόδου και ανάπτυξης.
Δεν μπορεί η περιοχή μας να είναι καταδικασμένη σε συνθήκες υποβαθμισμένες και αναχρονιστικές, με το πρόσχημα ότι δεν επιτρέπει παρεμβάσεις στην περιοχή αυτή, η Αρχαιολογική Υπηρεσία.
Είναι αδιανόητο αυτό που συμβαίνει στην περιοχή μας, την περιοχή ΔΡΑΓΑΤΣΟΥΛΑΣ που είναι τμήμα της πόλης του Ορχομενού, να διαβιούμε στον 21ο αιώνα κάτω από συνθήκες υπανάπτυξης, αφού δεν εκτελούνται έργα οδοποιίας, αποχέτευσης, ηλεκτροφωτισμού, ανάπλασης κοινόχρηστων χώρων και πρασίνου, έργα ζωτικής σημασίας, που προάγουν την ποιότητα ζωής των κατοίκων και συνθέτουν τις σύγχρονες οργανωμένες κοινωνίες των ανθρώπων και υποδηλώνουν πολιτισμό.

Κύριε Δήμαρχε,
Με τα ως ανωτέρω δεδομένα και την υπομονή μας εξαντλημένη, από την προσδοκία για πολλά χρόνια ανατολής καλύτερων ημερών χωρίς ανταπόκριση, δεν έχουμε άλλο τι παρά να προβούμε σε δυναμικές κινητοποιήσεις και παραστάσεις σε κάθε υπεύθυνη Αρχή, που παρεμβαίνει ανασταλτικά ή και αποτρεπτικά στην ανάπτυξη της περιοχής μας, αν σε βραχυπρόθεσμη πίστωση χρόνου, δεν ξεπερασθούν τα εμπόδια εκτέλεσης έργων στην περιοχή μας.
Ελπίζουμε κύριε Δήμαρχε ότι θα εκτιμήσετε το μέγεθος της αδικίας που συντελείται σε βάρος μας, ως κατοίκων της περιοχής ΔΡΑΓΑΤΣΟΥΛΑΣ και να προωθήσετε επιτέλους καθηκόντως, την απάλειψη κάθε εμποδίου που αναστέλλει ή αποτρέπει την εκτέλεση έργων στην περιοχή μας, έτσι ώστε, να γίνουμε κι εμείς αποδέκτες παροχής έργων αγαθών από τη Δημοτική Αρχή, που θα βελτιώσουν την ποιότητα ζωής μας, καθόσο και εμείς τυγχάνουμε ισότιμοι πολίτες του Δήμου Ορχομενού, με ίσα δικαιώματα και υποχρεώσεις όπως και οι άλλοι συμπολίτες μας, που απολαμβάνουν έργα αγαθά από τη Δημοτική Αρχή.
Συνημμένα υποβάλλουμε και μερικές φωτογραφίες, ενδεικτικές της κατάστασης που επικρατεί στην περιοχή Δραγατσούλας.


Ορχομενός 14 Οκτωβρίου 2009


Οι Διαμαρτυρόμενοι
220 υπογραφές κάτοικοι της Δραγατσούλας.




Η Δημοτική Αρχή έδειξε καλά αντανακλαστικά σε πρώτο επίπεδο προβαίνοντας στην ακόλουθη ανακοίνωση




ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΝΟΜΟΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΟΡΧΟΜΕΝΟΥ

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η


Ο Δήμος Ορχομενού
λαμβάνοντας σοβαρά υπόψιν το αίτημα-διαμαρτυρία των κατοίκων της περιοχής Δραγατσούλας Ορχομενού
και επιθυμώντας την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση του θέματος, συγκαλεί σύσκεψη
παρουσία των Βουλευτών Ν. Βοιωτίας, της Νομαρχιακής και Δημοτικής Αρχής καθώς και κάθε ενδιαφερόμενου

την Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2009 και ώρα 6 μ.μ.
στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου στο Δημαρχιακό μέγαρο Ορχομενού.


Θα παρακολουθούμε στενά το θέμα κι ελπίζουμε να βρεθούν λύσεις στο Έκτακτο Συμβούλιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου