ORCHOMENOS-NEWS

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΔΗΜΟΥ ΟΡΧΟΜΕΝΟΥ...

Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2009

Συνέχεια αγώνων για εργάτες και αγρότες... απο την κ. Τσόνογλου!!


Πιστή στις προεκλογικές δεσμεύσεις της η Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Βοιωτίας κ. Τσόνογλου συνεχίζει να μάχεται για τα συμφέροντα της εργατικής και αγροτικής τάξης.
Με επιστολή της προς την ΠΑ.ΣΕ.ΓΕ.Σ ενημερώνει για την ανισότητα στην τιμή του βάμβακος για τους Βοιωτούς αγρότες σε σχέση με τους αγρότες του Θεσσαλικού κάμπου.

Από την άλλη δεν ξεχνά τους εργαζομένους στην ΒΙΝΤΕΡ και
κέρδισε την δέσμευση του υφυπουργού εργασίας ότι θα ενημερωθεί ο κ. Λοβέρδος ώστε να εξευρεθεί λύση.

Διαβάστε αυτούσια επιστολή για την τιμή βάμβακος :

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

α)ΠΑ.ΣΕ.ΓΕ.Σ
β)ΕΑΣ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ
γ)ΕΑΣ ΘΗΒΑΣ

Έπειτα από αίτημα των Βοιωτικών αγροτών – παραγωγών βάμβακος, σας απευθύνω την επιστολή με σκοπό την αντιμετώπιση του προβλήματος που έχει δημιουργηθεί στο Νομό μας από τον καθορισμό της τιμής του βαμβακιού.
Ενώ η εμπορική αξία του βαμβακιού, κυμαίνεται φέτος στα 30-32λεπτά/κιλό,στην Βοιωτία, οι παραγωγοί θα λάβουν 27λεπτά/κιλό, σε αντίθεση με τους παραγωγούς της Λάρισας όπου θα λάβουν 31λεπτά/κιλό, και Τρικάλων 32λεπτά/κιλό. Το γεγονός αυτό μόνο πλήγμα μπορεί να προκαλέσει στον αγροτικό πληθυσμό, ειδικά σήμερα που το αγροτικό εισόδημα έχει μειωθεί και χρήζει προστασίας και υποστήριξης .
Στα πλαίσια της εύρυθμης συνεργασίας των αγροτών και των εκκοκιστών βάμβακος, για τη ενδυνάμωση και την υποστήριξη της παραγωγής επιβάλλεται να επανεξεταστεί η απόφαση για την ενίσχυση και ενδυνάμωση των εκκοκκιστηρίων των ενώσεων, ώστε ν΄ ασκούν καθοριστική παρέμβαση στην διαμόρφωση της τιμής και να υπάρχει εξομοίωση της εμπορικής αξίας του προϊόντος με τις ισχύουσες τιμές στην υπόλοιπη Ελλάδα.
Η συνδρομή μου όταν χρειασθεί προς αυτήν την κατεύθυνση είναι αυτονόητη.


Όπως και τα της συνάντησης με τον υφυπουργό Εργασίας :


Προς ενημέρωση σας


Με τον Υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Γιώργο Κουτρουμάνη συναντήθηκε την Παρασκευή το Σωματείο των Εργαζομένων της ΔΙΑΜΑΝΤ WINTER ΕΛΛΑΣ.
Η συνάντηση έγινε στο γραφείο του Υφυπουργού με πρωτοβουλία της Βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Βοιωτίας Βασιλικής Τσόνογλου-Βυλλιώτη.
Τα μέλη του Σωματείου έθεσαν στον κ. Κουτρουμάνη τα εργασιακά προβλήματα που αντιμετωπίζουν καταγγέλλοντας ταυτόχρονα την συμπεριφορά της εργοδοσίας και ζήτησαν την παρέμβαση του Υπουργείου προς οποιαδήποτε κατεύθυνση.
Ο κ. Υφυπουργός αφού ενημερώθηκε για την κατάσταση που επικρατεί στην συγκεκριμένη βιομηχανία τόσο από τους εργαζόμενους όσο και από την κ. Τσόνογλου τόνισε ότι θα ελεγχθεί η νομιμότητα της συμπεριφοράς της εργοδοσίας μέχρι σήμερα ενώ υπογράμμισε την εξεύρεση λύσεων για την στήριξη των εργαζομένων στην διεκδίκηση των δικαιωμάτων τους αλλά και την εξεύρεση άμεσης ενίσχυσης τους μέσω επιδοτούμενων προγραμμάτων
Τέλος ο Υφυπουργός δεσμεύθηκε ότι θα ενημερώσει αρμοδίως τον Υπουργό Εργασίας Ανδρέα Λοβέρδο.

Υ.Γ. Συγχαρητήρια στη βουλευτή του νομού για την μετ' εκλογική δράση της,
θα παρακολουθούμε στενά παρόμοιες ενέργειες και ελπίζουμε σε παρόμοια δράση όλων των βουλευτών του νομού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου