ORCHOMENOS-NEWS

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΔΗΜΟΥ ΟΡΧΟΜΕΝΟΥ...

Σάββατο 10 Οκτωβρίου 2015

ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΤΕΛΕΤΗ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΗΡΙΩΝ …





 

  Με μια σεμνή τελετή  που  διοργάνωσε ο σύλλογος Ορχομενίων Αθήνας   «Ο ΜΙΝΥΑΣ» παρουσιάστηκε στους πολίτες του Ορχομενού το μπρούτζινο άγαλμα του Φρίξου και της Έλλης  στην κεντρική πλατεία Ορχομενού  και όλοι συνεχάρησαν τον δωρητή και την Δημοτική Αρχή για αυτή την ιστορική πρωτοβουλία.

  Το πρωί του Σαββάτου (σ.σ. 10/10/2015)στην πολύ αναμενόμενη τελετή αποκαλυπτηρίων  του πρώτου αγάλματος δωρεάς του κ. Παναγιώτη Κουβάρα εις μνήμη των γονιών του Γεωργίου Α. Κουβάρα και Αναστασίας  Γ. Κουβάρα παρευρέθηκε πλήθος κόσμου   αλλά και γνωστοί φορείς του Δήμου και της ευρύτερης περιοχής για να τιμήσουν καταρχήν τον δωρητή αλλά και να αντικρίσουν ιδίοις  όμμασι το έργο του  Έλληνα γλύπτη.
   Την  παρουσίαση της εκδήλωσης είχε η  εντεταλμένη δημοτική σύμβουλος  σε θέματα πολιτισμού κα. Κική Καραβαγγέλη κι αφού καλωσόρισε  στον κόσμο κάλεσε τον δήμαρχο Ορχομενού και πρόεδρος της ΠΕΔ Στερεάς Ελλάδας  να απευθυνθεί έναν χαιρετισμό προς τον κόσμο ο οποίος φανερά συγκινημένος ευχαρίστησε  τον δωρητή και επισήμανε την  σπουδαιότητα του μνημείου αλλά και τις ενέργειες της δημοτικής αρχής για την ανάδειξη της ιστορικής κληρονομιάς του Δήμου μέσω του Αρχαιολογικού Πάρκου Ορχομενού.
   Εν συνεχεία τον λόγο πήρε εκ μέρους του συλλόγου  Ορχομενίων Αθήνας  «Ο ΜΙΝΥΑΣ»  ο  χημικός κ.  Κωνσταντίνος Τσάπρας ο οποίος μίλησε για την ιστορία του Φρίξου και της Έλλης αλλά και για την διαχρονική παρουσία των Μινυών στην περιοχή του Ορχομενού, μιας περιοχής που κατοικείτε αδιάκοπα 6.000 χρόνια.
 Στο κύριο μέρος της εκδήλωσης και σε έντονο κλίμα συγκίνηση ο δήμαρχος Ορχομενού κ. Λ. Υπερήφανος   και τα αδέρφια του δωρητή κ. κ. Ιωάννης και Τριαντάφυλλος Κουβάρας έκαναν  τα αποκαλυπτήρια του αγάλματος μέσα σε χειροκροτήματα.
Με την θέα του μπρούτζινου αγάλματος  ορατή πια ο πρόεδρος  του συλλόγου  Ορχομενίων Αθήνας  «Ο ΜΙΝΥΑΣ»  κ.  Νικόλας Καρρής  απένειμε τις τιμητικές πλακέτες  εκ μέρους του συλλόγου  στα αδέρφια του δωρητή κ. κ. Ιωάννη και Τριαντάφυλλο Κουβάρα ενώ ο δήμαρχος Ορχομενού απένειμε εκ μέρου; Του Δήμου τιμητική πλακέτα και έπαινο στον δωρητή κ. ΠαναγιώτηΚουβάρα.
 <Εκτός προγράμματος μάλιστα έδωσε τον λόγο στον δωρητή ο οποίος εμφανώς συγκινημένος ευχαρίστησε όλους όσους παρευρέθηκαν στην εκδήλωση και τον τίμησαν με την παρουσία τους και ανανέωσε το ραντεβού   του  με τους συγχωριανούς στην επόμενη εκδήλωση όπου θα ολοκληρωθεί η δωρεά του με την αποκάλυψη του αγάλματος  των Τριών Χαρίτων στην πλατεία της Σκριπούς.

Σ.Σ..1. Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στον δωρητή και την οικογένεια του  για την προσφορά του στην περιοχή και ελπίζουμε να βρει μιμητές.

Σ.Σ.2. Για όσους δεν βρέθηκαν, στην τελετή αποκαλυπτηρίων του αγάλματος, αλλά και για όσους θέλουν να αποτυπώσουν αυτές τις ιστορικές στιγμές   η ηλεκτρονική εφημερίδα  orchomenos news  προσφέρει  δωρεάν το πλήρες φωτο-ρεπορτάζ   με 150 φωτογραφίες υωηλής ανάλυσης διαθέσιμο  για αντιγραφή και εκτύπωση  ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ!!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου