ORCHOMENOS-NEWS

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΔΗΜΟΥ ΟΡΧΟΜΕΝΟΥ...

Κυριακή 28 Δεκεμβρίου 2014

Η ψήφιση του προϋπολογισμού και οι τοποθετήσεις των αιρετών του Δήμου Ορχομενού...

 Κατά πλειοψηφία  ψηφίστηκε ο προϋπολογισμός του Δήμου Ορχομενού για το 2015 στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 22/12/2014 με 20 ναι 7 όχι και 2 παρών...
Στην συνεδρίαση που  πραγματοποιήθηκε την 22/12/2014 δεν έλειψε η ένταση και οι διαξιφισμοί μεταξύ των δημοτικών συμβούλων παρά την επανειλημμένη έκκληση του δημάρχου να επικρατήσει σύμπνοια για το καλό όλων των δημοτών.
 Το θέμα συζήτησης του συμβουλίου ήταν ο προϋπολογισμός για το 2015. Μετά  την αναλυτική παρουσίαση των εσόδων και των εξόδων του Δήμου από τον κ. Σ.Μιχαλοστάμο διευθυντή του Δήμου και τον κ. Κανέλη λογιστή του δήμου, ακολούθησε  μακρά συζήτηση όπου οι δημοτικοί σύμβουλοι τοποθετήθηκαν  στο τέλος της συνεδρίασης  έγινε ονομαστική ψηφοφορία και  με 20 ναι 7 όχι και 2 παρών ψηφίστηκε τελικά ο προϋπολογισμός. Από τις τοποθετήσεις των αιρετών  ενδιαφέρον σημείωσαν οι εξής :



Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας κ. Ξηρογιάννης

δήλωσε ότι "είναι εξόφθαλμα εικονικός ο προϋπολογισμός και δεν τον ψηφίζω εκτός φυσικά από το τεχνικό κομμάτι" των έργων",(σ.σ. ξέχασε προφανώς ότι το τεχνικό πρόγραμμα ψηφίστηκε στην προηγούμενη συνεδρίαση κι ότι ο προϋπολογισμός του 2015 αφορά σε μεγάλο βαθμό την  χρήση  των πόρων του 2014 όπου ο ίδιος ήταν δήμαρχος Ορχομενού).

Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος της ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ κ. Σκόπας

χαρακτήρισε "αντιλαϊκό τον προϋπολογισμό και  σημείωσε ότι 


αταψήφίζουμε ως παράταξη".

Ο επικεφαλής του συνδυασμού  ΟΡΧΟΜΕΝΟΣ ΠΟΡΕΙΑ ΜΕ ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ κ. Στεφανίδης

θεώρησε τον "προϋπολογισμό διεκπαιρεωτικό και χωρίς κοινωνικό στίγμα και επίσης τον καταψήφισε".

Ο δημοτικός σύμβουλος κ. Τσιάμης

 είπε ότι "Είναι σε λάθος κατεύθυνση η οικονομική πολιτική του δήμου και έπρεπε να προηγηθεί μια ειδική συνεδρίαση πριν ψηφιστεί ο προϋπολογισμός. Αν υιοθετείται όσα λέει η υπηρεσία τότε εμείς είμαστε κομπάρσοι και κάνουμε πολιτική βάση προτάσεων της υπηρεσίας και θα αναγκαστούμε να κάνουμε αυξήσεις, και συνέχισε λέγοντας 
βιαστήκατε να με πείτε γραφικό και
ότι κάνω αντιπολίτευση. Που είναι η κοινωνική πολιτική;
Μακάρι να πετύχετε αλλά που θα βρείτε έσοδα;
Θα πρέπει να αλλάξει ο ο προϋπολογισμός γιατί το παρατηρητήριο τιμών Θα μας αναγκάσει να αλλάξουμε τον προϋπολογισμό".

(σ.σ.Ακούγοντας τον πρώην αντιδήμαρχο θα νόμισε ότι μιλάει κάποιος πού τον ενδιαφέρει το κακό  του Δήμου Ορχομενού κι όχι ένας εκλεγμένος δημοτικός σύμβουλος.)

Ο δήμαρχος Ορχομενού με την σειρά του κ. ΛΥπερήφανος
 σημείωσε με νόημα 
" Περίμενα να ψηφίσει η μειοψηφία τον προϋπολογισμό γιατί αφορά το 2014 και εμείς θα κριθούμε για το 2015,όσο για το αν θα είναι κοινωνικός ή αναπτυξιακός ο προϋπολογισμός και πιστεύω ότι θα υπάρξει ανάπτυξη το 2015 και θα τραβήξει μπροστά ο Δήμος και  ασφαλώς θα κάνουμε συζήτηση για τα οικονομικά και για το ποιόν δρόμο θα επιλέξουμε για να πατάει γερά στα πόδια του ο Δήμος.


Σημείωσε δε "το κοινωνικό πρόσωπο του δήμου θα φανεί το 2015 μέσω της Κ.Ε.Δ.Ε. και της Π.Ε.Δ. απ όπου θα αντλήσουμε πόρους για παντοπωλείο και για φαρμακείο μέσω μελέτης που θα έρθει αρχές του 2015".(σ.σ. η προοπτική για κοινωνικό παντοπωλείο και κοινωνικό φαρμακείο του Δήμου εντός του 2015 είναι  η σημαντικότερη είδηση της συνεδρίασης).
Απαντώντας εν συνέχεια στις τοποθετήσεις των δημοτικών συμβούλων της μειοψηφίας  σημείωσε:

"Ασπάζομαι ότι έφερε αλλαγές ο Καλλικράτης και δυσκολίες αλλά







το να μην ψηφίζουν τον προϋπολογισμό οι αιρετοί που πρώτοι βίωσαν τον Καλλικράτη  δεν είναι λογικό" και συνέχισε 

"Φυσικά και κοιτάμε τις αδύναμες ομάδες κύριε Σκόπα και προσπαθούμε να μην κάνουμε καμία αύξηση στα τέλη παρόλο που εσείς το προβλέπετε κύριε Τσιάμη".

Απευθυνόμενος στον κ. Ξηρογιάννη σημείωσε με στόμφο 
"Όπως εμείς σεβόμαστε το έργο σας πρέπει να ψηφίσετε τον προϋπολογισμό γιατί πάνω σε σας έγινε και ζητάω την συναίνεση σας για να δει ο κόσμος ότι όλοι μαζί αγωνιζόμαστε για το καλό του δήμου. Στο χέρι μας είναι να πετύχουμε και μέσα στο 2015 θα δείξουμε το στίγμα μας αφού έχουμε τον πήχη πολύ ψηλά για το καλό του δήμου και των πολιτών του".

Σημειώνεται ότι εκτός των δημοτικών συμβούλων ψήφισαν και οι πρόεδροι των τοπικών κοινοτήτων του Δήμου Ορχομενού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου