ORCHOMENOS-NEWS

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΔΗΜΟΥ ΟΡΧΟΜΕΝΟΥ...

Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου 2014

ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ & ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ...

Δημοτικο Συμβουλιο
ΗΡΕΜΟ ΤΕΤΡΑΩΡΟ!!!

 Η απουσία του προέδρου κ. Λ. Ρόδη όπως και η απουσία του κ. Τσιάμη  δημιούργησε ήρεμο κλίμα στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ορχομενού, την Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου το βράδυ. 

Το κυρίως  θέμα της συνεδρίασης ήταν η 
ψήφιση της αλλαγής  που πρέπει να έχει ο Περιφερειακός Φορέας Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (Φο.ΔΣΑ) της Στερεάς Ελλάδας.
 Ως γνωστόν τα τελευταία χρόνια ο Δήμος Ορχομενού είναι μέτοχος στην ΔΕΠΟΔΑΛ  και στην ΔΕΠΟΔΑΘ  όπου  αναλαμβάναν την  διαλογή και την ταφή των σκουπιδιών.
 Η εντολή που ήρθε από την Κεντρική διοίκηση είναι εντός του 2015 όλοι οι Δήμοι της Περιφέρειας Στερεάς  Ελλάδας (25) να ενταχθούν σε έναν ενιαίο φορέα διαχείρισης των στερεών αποβλήτων, τον λεγόμενο ΦΟΔΣΑ 
Μετά την  αναλυτικά ενημέρωση από εκπρόσωπο του φορέα,που περιελάμβανε ιστορική αναδρομή  για το τι συμβαίνει τώρα με τα απορρίμματα και τη διαχείρισή τους στη περιφέρεια και στο νομό μας και για το τι πρέπει να γίνει και κατόπιν έγιναν ερωτήσεις και τοποθετήσεις κυρίως των δημοτικών συμβούλων  ξεκίνησε η ψηφοφορία.
Αρνητική εντύπωση προκάλεσε η τοποθέτηση  του πρώην Δήμαρχου κ. Κ. Ξηρογιάννη  με αφορμή τη συζήτηση αφού εξέφρασε την άποψη για ένα θέμα που σημάδεψε την θητεία του ως δήμαρχος λέγοντας :
 «Πριν από ενάμιση χρόνο περίπου σε αυτή την αίθουσα δέχτηκα σκληρή επίθεση και μόνο Μπόμπολα που δεν με είπαν. Είχε έρθει για συζήτηση το θέμα μιας εταιρείας η οποία θα λειτουργούσε με βιομάζακαι θα μας προμηθεύε ηλεκτρική ενέργεια και θερμότητα. Δεν πέρασε όπως είπα το θέμα αλλά τώρα βλέπω ότι είναι πάλι μπροστά μας το θέμα διαχείρισης των αποβλήτων και οι εναλλακτικές πηγές ενέργειας. Αν τώρα ήμουνα Δήμαρχος θα το είχα προχωρήσει το έργο».
(Σ.Σ.Πάλι καλά που δεν είσαι...)
Ο Δήμαρχος Λουκάς Υπερήφανος είπε ότι η προστασία του περιβάλλοντος αποτελεί προτεραιότητα του Δήμου αλλά και με σωστή διαχείριση του φορέα θα υπάρξει μείωση των τελών καθαριότητας στο μέλλον.
Συνέχισε λέγοντας «είναι μονόδρομος για να γίνει μια ΑΕ ΦοΔΣΑ γιατί είναι και απόφαση του κράτους. Πιστεύω αν ολοκληρωθεί η χρηματοδότηση για τα υπόλοιπα έργα που χρειάζονται, με σωστή διαχείριση και σωστή κατανομή οι δημότες θα πληρώσουν λιγότερα τέλη για την αποκομιδή και θα έχουμε καλύτερο περιβάλλον το οποίο θα προφυλάξουμε με την σωστή επεξεργασία. 
Για την περιοχή και για το Δήμο μας πρώτη προτεραιότητα είναι το περιβάλλον».
Η πρόταση ψηφίστηκε  κατά πλειοψηφία  αφού  ο κ Σκόπας  καταψήφισε την πρόταση και εκπρόσωπος του Δήμου Ορχομενού στον ΦοΔΣΑ ορίζεται ο Δήμαρχος Λουκάς Υπερήφανος και αναπληρωτής του ο πρώην Κώστας Ξηρογιάννης.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου