ORCHOMENOS-NEWS

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΔΗΜΟΥ ΟΡΧΟΜΕΝΟΥ...

Τρίτη 5 Αυγούστου 2014

ΜΑΓΕΨΕ ΚΑΙ ΠΑΛΙ Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΛΟΥΤΣΙΟΥ...

  Με εντυπωσιακό τρόπο υποδέχτηκε τον Αύγουστο ο Σύλλογος Γυναικών Λουτσίου που για άλλη μια φορά κατάφερε να ενώσει όλους (σχεδόν..) τους απανταχού Λουτσιαίους σε μια εκδήλωση που τα είχε όλα. Στο χώρο του δημοτικού σχολείου Λουτσίου το βράδυ του Σαββάτου (σ.σ. 02/08/2014) βρέθηκαν περισσότεροι από
τετρακόσιοι   θαμώνες που απόλαυσαν μέχρι πρωίας τους μαγευτικούς ήχους της κομπανίας του Ηλία Πλαστήρα. Η πρόεδρος του Συλλόγου και νέα πρόεδρος Τ. Κ. Λουτσίου κ. Λάμπη Γούση Βαιλείου  ήταν πιο λαμπερή από ποτέ και έδωσε το έναυσμα των πολιτιστικών εκδηλώσεων του συλλόγου λίγο μετά τις δέκα με έναν μεστό και σύντομο λόγο ευχαριστώντας όλους τους παρευρισκόμενους αλλά και όσους την βοήθησαν εθελοντικά στην οργάνωση  και στην υλοποίηση της βραδυάς που ήσαν οι εξής :Σεραφείμ και Γιούλη Καφούκα, Δημήτρης και Φιλίτσα Τσαμάτη, Νίκος Σεφέκος, Γιώργος Καπουκίνης, Λόλα Βασιλείου, Σοφία Πούσια, Λεφάντω Γκριτζάπη, Ελευθερία Τριανταφύλου, Σεραφείμ Καρατσόλη  όπως και τους δωρητές της λαχειοφόρου:Speed Oil, κτηνίατρο Τζερεμέ Χαράλαμπο, Σχολή Χορού Bel La Mour Στην Αταλάντη, και τον κ. Παναγώτα Αντώνη.
Κλείνοντας ευχαρίστησε θερμά όλους όσους την τίμησαν με την παρουσία τους  ειδικά φέτος που οι δυσκολίες ήταν περισσότερες από ποτέ όπως τόνισε με νόημα.

 Όσο περνούσε η ώρα ο χώρος γέμιζε από κόσμο και τα χορευτικά που είχαν καλεστεί έδωσαν το ρυθμό στη βραδιά με  την κομπανία να τα συνοδεύει.
  Το χορευτικό του Συλλόγου Γυναικών Μαυρομματίου  χόρεψε σε ρυθμούς του Βορείου Αιγαίο, ενώ το δεύτερο τμήμα της Π.Π.Ο. (Πρωτοβουλίας Πολιτών Ορχομενού) συνέχισε με χορούς από τα Επτάνησα και  τέλος τα χορευτικά του Παύλου και του Λουτσίου συνέχισαν με χορούς της Ρούμελης.

 Άπαντες απόλαυσαν τα νοστιμότατα σουβλάκια  και τις υπόλοιπες λιχουδιές που σέρβιραν οι εθελοντές του συλλόγου αλλά και τις παγωμένες μπύρες  μέχρι να δώσει πάλι το ρυθμό η πρόεδρος του Συλλόγου κ. Λάμπη Γούση-Βασιλείου  για τον χορό υπό τους μελωδικούς ήχους του Ηλία Πλαστήρα και της κομπανίας του που κράτησε συντροφιά σε  όλους μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες. Ο χορός ήταν ελεύθερος και δεν άργησαν να σηκωθούν όλοι από τις καρέκλες τους και να μπουν στο ρυθμό της εκδήλωσης.

Στο περιθώριο της εκδήλωσης η πρόεδρος τίμησε τα χορευτικά δωρίζοντας τους τα απαραίτητα αναμνηστικά, ενώ και εκ μέρους της Π.Π.Ο.  τιμήθηκε ο Σύλλογος Γυναικών Λουτσίου με ένα συμβολικό αναμνηστικό δώρο για την προσφορά του στον Πολιτισμό της περιοχής.
Σημειώνεται ότι ο νεοεκλεγμένος δήμαρχος κ.  Λουκάς Υπερήφανος  βρέθηκε στην εκδήλωση μετά της συζύγου του αλλά και  παρέα φίλων και συνεργατών του που τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση. Από την άλλη αρνητική εντύπωση προκάλεσαν οι κραυγαλέες απουσίες της  απερχόμενης δημοτικής Αρχής του Δήμου. Η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού κ. Καράλη όπως και ο δήμαρχος κ. Ξηρογιάννης  καθώς και ο Πρόεδρος του Λουτσίου κ. Αντωνίου έδειξαν για άλλη μια φορά  έλλειψη πολιτικού πολιτισμού  με την απουσία τους από άλλη μια εκδήλωση που λαμβάνει χώρα μετά τις πρόσφατες δημοτικές εκλογές. Απών ήταν επίσης και ο Παππάς του χωρίου.


Σ.Σ. Δεν  θα σταθούμε στις απουσίες αλλά στα χαμόγελα  ευδαιμονίας που συνόδευαν όλους όσους βρέθηκαν στην εκδήλωση και απόλαυσαν μια αξέχαστη εμπειρία με την κομπανία του Ηλία Πλαστήρα να δίνει διαφορετικό ρυθμό από τα έως τώρα συνηθισμένα για την περιοχή ακούσματα. Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στα μέλη του Συλλόγου Γυναικών Λουτσίου με μπροστάρη την πρόεδρο τους κατάφεραν να ενώσουν πάλι τους κατοίκους του χωριού  και να τους δώσουν χαρά σε μια απολαυστική βραδιά. ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ!!!!

Σ.Σ.2. Η παρουσία μας στην εκδήλωση και η επαφή μας με  όλους τους θαμώνες δημιούργησε την ανάγκη για την υλοποίηση μιας ιδέας που  υπήρχε από τα πρώτα βήματα αυτού του ιστολογίου. Έτσι  ένα νέο υποστηρικτικό ιστολόγιο με ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ από αυτήν την εκδήλωση, αλλά και όλες όσες συμβαίνουν στην περιοχή μας λειτουργεί ήδη  με όνομα http://orchomenos-news-photos.blogspot.gr/  Οι 137  φωτογραφίες δικές σας από την εκδήλωση στο Λούτσι με ένα  ΚΛΙΚ ΕΔΩ!!!  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου