ORCHOMENOS-NEWS

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΔΗΜΟΥ ΟΡΧΟΜΕΝΟΥ...

Τρίτη 10 Ιουνίου 2014

Ο ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΑΝΕΜΟΣ...

Κάλλιο προλαμβάνειν παρά θεραπεύειν...

Ως εκ του θαύματος δεν θρηνήσαμε θαύματα  όταν τα τερτίπια του καιρού βρήκαν πρόσφορο έδαφος στα παραδομένα στην μοίρα τους δέντρα στα πάρκα του Δήμου Ορχομενού.

Το παρκαρισμένο αυτοκίνητο δίπλα στο παρκάκι γλίτωσε την ζημιά για λίγα εκατοστά, ενώ ο οδηγός στο τσακ πρόλαβε να βγει από το αυτοκίνητο και να πάει στο σπίτι  πριν ακούσει το μεγάλο μπάμ.
  Το περιστατικό που συνέβη νωρίς το μεσημέρι  στο μικρό παρκάκι στην πολύπαθη Συνοικία Αγίων Θεοδώρων στον Ορχομενό όταν ο δυνατός αέρας έσπασε το γέρικο δέντρο στα δύο σκεπάζοντας ολοκληρωτικά το παρκαρισμένο όχημα κάτω από την φυλλωσιές του, ήταν κάτι που αργά ή γρήγορα θα γινόταν.
Έντρομοι οι κάτοικοι της περιοχής κάλεσαν σε βοήθεια και τόσο το Αστυνομικό Τμήμα Ορχομενού , όσο και η Πυροσβεστική Υπηρεσία Λιβαδειάς έστειλαν άντρες στην περιοχή να επέμβουν.Από την άλλη τα αντανακλαστικά των υπηρεσιών του Δήμου δεν ήταν το ίδιο γρήγορα και χρειάστηκε η παρέμβαση του άμεσα θιγόμενου και ιδιοκτήτη του οχήματος  κ. Π. Κραβαρίτη ώστε να κινητοποιηθούν τα όργανα του Δήμου. Έν τέλει ο Αντιδήμαρχος καθαριότητας κ. Βαγενάς  έφτασε στο χώρο και μαζί με ένα όχημα του Δήμου απεγκλώβισαν το αυτοκίνητο χωρίς σημαντικές ζημιές.
Στην συνέχεια πήραν μπροστά τα αλυσοπρίονα με τους κατοίκους να κόβουν τα δέντρα και να καθαρίζουν τον δρόμο.

Σ. Σ. Τέλος καλό όλα καλά λέμε σε τέτοια περιπτώσεις, επειδή όμως το θέμα δεν είναι τόσο απλό θα εμβαθύνουμε λίγο για να αποφευχθούν παρόμοια περιστατικά στο μέλλον.
Οι κάτοικοι της περιοχής διαμαρτύρονται ότι τα δέντρα στο εν λόγω πάρκο δεν έχουν κλαδευτεί
όπως θα έπρεπε  με αποτέλεσμα να έχουν βαρύνει αρκετά τα κλαδιά τους και να είναι επιρεπή σε δυνατούς ανέμους.



Αν λοιπόν το δέντρο είχε πέσει την ώρα που τα παιδιά της γειτονιάς  βρίσκονταν πάνω σε αυτό στο αυτοσχέδιο δεντρόσπιτο τους ποιος θα αναλάμβανε την ευθύνη  σε πιθανό θανατηφόρο ατύχημα;;
Αν επίσης ο οδηγός δεν είχε την τύχη να κατεβεί   δύο λεπτά πριν από το αμάξι τι θα γινόταν αν  όταν έβγαινε από το αμάξι έπεφτε το δέντρο σtο κεφάλι του;;Ποιος θα αναλάμβανε πάλι την ευθύνη;;

Τέλος πάλι καλά να λένε στο Δήμο που η ζημιά  στο αυτοκίνητο είναι μικρή,γιατί αν  είχε παρκάρει λίγα εκατοστά πιο μπροστά  θα είχε διαλυθεί  από την πτώση και θα υποχρεωνόταν σε αποζημίωση  ο Δήμος πρός τον ιδιώτη.
Αυτά τα ολίγα προς συμμόρφωση κι ελπίζουμε να επανασυντονιστούν οι υπηρεσίες του Δήμου Ορχομενού άμεσα.



Για τους φίλους του facebook  οι φωτογραφίες απο την επιχειρήση απεγκλωβισμού του αυτοκινήτου στην επίσημη σελίδα του orchomenos-news ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου