ORCHOMENOS-NEWS

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΔΗΜΟΥ ΟΡΧΟΜΕΝΟΥ...

Τρίτη 21 Δεκεμβρίου 2010

ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΤΙΚΗ ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΙΚΑ





Κατά προτεραιότητα σε σχέση με τις λοιπές αιτήσεις, θα εξετάζονται τα αιτήματα για εγκατάσταση φωτοβολταϊκών από επαγγελματίες αγρότες που υποβλήθηκαν μέχρι τις 11.10.2010,.
Η εγκύκλιος του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, αναφορικά με την εγκατάσταση Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ) σε γεωργική γη για μονάδες ισχύος έως 100 κιλοβάτ σε ιδιόκτητες εκτάσεις ρυθμίζει τη διαδικασία υποβολής και εξέτασης των αιτημάτων, καθώς και τα δικαιολογητικά που πρέπει να προσκομίσουν οι ενδιαφερόμενοι.
Τα βήματα που ακολουθούνται είναι
ο χαρακτηρισμός της γεωργικής γης (ως υψηλής παραγωγικότητας ή μη),
η περιβαλλοντική αδειοδότηση,
η έγκριση εργασιών δόμησης μικρής κλίμακας,
η προσφορά σύνδεσης από τη Δ.Ε.Η.,
η σύναψη συμβάσεων σύνδεσης και πώλησης ηλεκτρικής ενέργειας.
Στην εγκύκλιο επίσης υπενθυμίζεται ότι η έκταση στην οποία εγκαθίστανται τα φωτοβολταϊκά δεν μπορεί να ξεπερνούν το 1% των καλλιεργούμενων εκτάσεων, ανά νομό.

2 σχόλια:

  1. Τα φωτοβολταικα είναι ένας εναλλακτικός τρόπος να εκμεταλλευτεί κάποιος τα χωράφια του κι αυτό είναι πολύ σημαντικό γιατί δίνεται μια διέξοδος σε πολύ κόσμο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλησπέρα ανώνυμε 11.53 έχεις δίκιο στο σχόλιο σου αλλά ξέρεις καλά ότι οι αγρότες της περιοχής έχουν συνηθίσει σε συγκεκριμένους τρόπους εκμετάλλευσης των χωραφιών τους και δεν μπαίνουν εύκολα σε νέες διαδικασίες-κακώς κατ' εμέ- γιαυτό νομίζω χρειάζεται από την πλευρά της πολιτείας μια περαιτέρω ενημέρωση για όλα τα νέα προγράμματα και τους τρόπους αξιοποίησης των χωραφιών ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή