ORCHOMENOS-NEWS

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΔΗΜΟΥ ΟΡΧΟΜΕΝΟΥ...

Τρίτη 27 Απριλίου 2010

ΦΩΝΗ ΛΑΟΥ ΟΡΓΗ ΘΕΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΛΕΚΤΩΡ

Τα κύματα αντιδράσεων οδήγησαν στην αναστολή του ενδιαφέροντος για την δημιουργία εργοστασίου καύσης απορριμμάτων στην περιοχή της Θήβας από την εταιρεία "Ηλεκτώρ".
Με έγγραφό της εταιρείας προς το Δήμο Θηβαίων ενημερώνει τους φορείς και φέρνει την ικανοποίηση στην τοπική κοινωνία

Ακολουθεί η επίσημη θέση της εταιρείας

Ανακοίνωση της ΗΛΕΚΤΩΡ Α.Ε.

Η εταιρεία ΗΛΕΚΤΩΡ ΑΕ ανακοινώνει πως μετά και από τις αντιδράσεις που εκφράστηκαν στην Επιτροπή Περιβάλλοντος της Βουλής στις 20/4/2010 ημέρα Τρίτη από βουλευτές της Βοιωτίας τόσο του ΠΑΣΟΚ όσο και της ΝΔ καθώς και από την εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ (κατά τη διάρκεια της παρουσίασης θέσεων του ΣΕΒΙΑΝ) σχετικά με τη δημιουργία μονάδας Ενεργειακής Αξιοποίησης Βιομάζας στη Θήβα, αποσύρει το ενδιαφέρον της για την επένδυση αυτή έχοντας σαν Αρχή και Πολιτική της, ότι καμία επένδυση και ειδικά περιβαλλοντική δεν μπορεί να επιβιώσει “με τα ματ”.
Άλλωστε επενδύσεις ανάλογου ενδιαφέροντος επιζητούνται εναγωνίως σε άλλες περιοχές της γης και τυγχάνουν καλύτερης υποδοχής.

Σε περίπτωση που η τοπική κοινωνία, που εκπροσωπείται δια της δημοτικής αρχής, των πολιτικών κομμάτων και των λοιπών φορέων κατανοήσουν τα περιβαλλοντικά και οικονομικά οφέλη καθώς και την τεραστίων διαστάσεων επένδυση που θα επιφέρει τη δημιουργία νέων και εξειδικευμένων θέσεων εργασίας για την περιοχή, η εταιρεία θα επανεξετάσει τη δυνατότητα ανάκλησης της απόφασης αυτής. "



Υ.Γ.1. Σοφή η απόφαση της εταιρείας και χαιρετίζεται από όλους με ικανοποίηση και αξίζουν συγχαρητήρια σε όσους συνέβαλαν στην κοινή αυτή προσπάθεια.

Υ.Γ.2. Κάποιοι βέβαια θα προσπαθήσουν να οικειοποιηθούν για όφελος τους την συλλογική αυτή επιτυχία. Σε λίγο η συνέχεια...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου