ORCHOMENOS-NEWS

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΔΗΜΟΥ ΟΡΧΟΜΕΝΟΥ...

Τρίτη 27 Απριλίου 2010

ΔΥΟ ΥΠΟΨΗΦΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΟΣΚΑΡ ΤΟΥ ΗΛΕΚΤΩΡ



Και το Όσκαρ για την επιτυχία στον Ηλέκτωρ απονέμεται στην.....






Όλοι βγαίνουν μπροστά σε μια επιτυχία και τρέχουν να κερδίσουν τα εύσημα για δικό τους προσωπικό ή πολιτικό εν προκειμένω όφελος. Οι βουλευτές του νομού μας φυσικά συνέβαλαν με τις κινήσεις τους στο να αποτραπεί η δημιουργία του εργοστασίου από την Ηλεκτωρ στην Θήβα, αυτό είναι γνωστό και πρώτοι εμείς θα τους συγχαρούμε. Όμως αυτό δεν σημαίνει ότι θα δημοσιεύουμε ασχολίαστα την θέση που θέλουν να περάσουν μέσω των δελτίων τύπων των γραφείων τους.
Οι δύο γυναίκες βουλευτές του νομού (Αγάτσα, Τνόνογλου) μετά την ανακοίνωση της εταιρείας έστειλαν δελτία τύπου με την δική τους άποψη και διαβάζοντας τα κανείς νομίζει ότι πρόκειται για δύο διαφορετικά θέματα .Το ένα μιλάει για συλλογική επιτυχία και το άλλο για επιτυχία λόγω προσωπικής παρέμβασης.
Δημοσιεύουμε τα δελτία τύπου των δύο βουλευτών αυτούσια και αφήνουμε τα σχόλια σε εσάς. Απονείμεται εσείς το Όσκαρ όπου νομίζετε. Και μην ξεχνάτε ότι αυτό το γεγονός θα χρησιμοποιηθεί σε μεγαλύτερο βαθμό στην προεκλογική περίοδο του φθινοπώρου




ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΤΣΟΝΟΓΛΟΥ-ΒΥΛΛΙΩΤΗ
Βουλευτής Π.Α.Σ.Ο.Κ. Ν. Βοιωτίας
27/04/2010

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Οι αγώνες των φορέων, των κατοίκων και όλης της Βοιωτίας ενάντια στην δημιουργία εργοστασίου καύσης στη Θήβα, έπιασαν τόπο.
Η ίδια η εταιρία σε ανακοίνωση ενημερώνει ότι αναστέλλει το ενδιαφέρον της για την δημιουργία μονάδας Ενεργειακής Αξιοποίησης Βιομάζας.
Η εξέλιξη αυτή μας ικανοποιεί απόλυτα.
Ικανοποιεί τους κατοίκους στο σύνολο τους και δικαιώνει τις προσπάθειες τους για ένα καλύτερο αύριο για εμάς και τα παιδιά μας.
Για την θετική αυτή εξέλιξη δεν μπορούμε να μην ευχαριστήσουμε την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής και ιδιαίτερα την Υπουργό κ. Τίνα Μπιρμπίλη, που άκουσαν τα αιτήματα της τοπικής κοινωνίας και άσκησαν πιέσεις προς κάθε κατεύθυνση.
Δηλώνουμε ότι θα είμαστε και πάλι μπροστά στο πλευρό των πολιτών, όποτε κι αν χρειαστεί, προκειμένου να αποτρέψουμε οποιαδήποτε επένδυση ή παρέμβαση που θα εγκυμονεί κινδύνους για την υγεία και το περιβάλλον.




ΕΠΙΑΣΕ ΤΟΠΟ Η ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΗΣ ΑΡΙΑΣ ΑΓΑΤΣΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΚΑΥΣΕΩΣ
-Αναστελλεται το ενδιαφέρον της εταιρίας -


"Με ικανοποίηση δεχόμαστε και γραπτώς την ανακοίνωση της εταιρίας " ΗΛΕΚΤΩΡ" σύμφωνα με την οποία αναστέλεται το ενδιαφέρον της, για τη δημιουργία εργοστασίου καύσεως στην περιοχή της Θήβας" δήλωσε η κυρία Αρια Αγάτσα
Ο εκπρόσωπος της Εταιρίας κύριος Κάτρης στην Επιτροπή Περιβάλλοντος τής Βουλής,απαντώντας σε δυναμική παρέμβαση της βουλευτού Βοιωτίας κυρίας Αγατσα η οποία τόνισε για άλλη μια φορά την αντίθεση των συμπολιτών της, προαναγγέλοντας κινητοποιήσεις , είχε δηλώσει παρουσία όλων των μελών της Επιτροπής ότι "αν η κοινωνία δεν θέλει το εργοστάσιο, η εταιρία δεν πρόκειται να το κάνει δια της βίας!"
Η ανακοίνωση που εκδόθηκε απο την εταιρία αναφέρει συγκεκριμένα τα εξής



<<Η εταιρεία ΗΛΕΚΤΩΡ ΑΕ ανακοινώνει πως μετά και από τις αντιδράσεις που εκφράστηκαν στην Επιτροπή Περιβάλλοντος της Βουλής στις 20/4/2010 ημέρα Τρίτη απο βουλευτές της Βοιωτίας τόσο του ΠΑΣΟΚ όσο και της ΝΔ καθώς και από την εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ (κατά τη διάρκεια της παρουσίασης θέσεων του ΣΕΒΙΑΝ) σχετικά με τη δημιουργία μονάδας Ενεργειακής Αξιοποίησης Βιομάζας στη Θήβα,αποσύρει το ενδιαφέρον της για την επένδυση αυτή έχοντας σαν Αρχή και Πολιτική της, ότι καμία επένδυση και ειδικά περιβαλλοντική δεν μπορεί να επιβιώσει “με
τα ματ”.
Άλλωστε επενδύσεις ανάλογου ενδιαφέροντος επιζητούνται εναγωνίως σε άλλες περιοχές της γης και τυγχάνουν καλύτερης υποδοχής.

Σε περίπτωση που η τοπική κοινωνία, που εκπροσωπείται δια της δημοτικής αρχής, των πολιτικών κομμάτων και των λοιπών φορέων κατανοήσουν τα περιβαλλοντικά και οικονομικά οφέλη καθώς και την τεραστίων διαστάσεων επένδυση που θα επιφέρει τη δημιουργία νέων και εξειδικευμένων θέσεων εργασίας για την περιοχή, η εταιρεία θα επενεξετάσει τη δυνατότητα ανάκλησης της απόφασης αυτής. "
ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΡΙΑΔΝΗΣ ΑΓΑΤΣΑ
ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ ΒΟΙΩΤΙΑΣ ΠΑΣΟΚ

1 σχόλιο:

  1. πολύ καλή η αντιπαραβολή μεταξύ της αλαζονείας και της σεμνότητας.
    τίποτε άλλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή