ORCHOMENOS-NEWS

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΔΗΜΟΥ ΟΡΧΟΜΕΝΟΥ...

Τετάρτη 21 Απριλίου 2010

ΚΑΛΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΕΝ, ΛΙΓΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΔΕ. . .

ΔΕΝ ΕΛΠΙΖΩ ΤΙΠΟΤΑ , ΔΕΝ ΦΟΒΑΜΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΕΙΜΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ έλεγε ο Ν. Καζαντζάκης και σύμφωνα με τον ερευνητή κ. Γ. Στασινάκη εννοούσε :
ΔΕΝ ΕΛΠΙΖΩ τίποτα από τους ανθρώπους
ΔΕΝ ΦΟΒΑΜΑΙ τίποτα από το μέλλον
για αυτό ΕΙΜΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ

Μηνύματα ζωής ακούστηκαν στην εκδήλωση που πραγματοποίησε ο Δήμος Ορχομενού για τον Νίκο Καζαντζάκη στο Δημαρχείο Ορχομενού (Τρίτη 20/04/10).
Ο καθηγητής του Πανεπιστημίου της Γενεύης και πρόεδρος της «Διεθνούς Εταιρείας Φίλων Νίκου Καζαντζάκη» κ. Γεώργιος Στασινάκης μίλησε για
«την επικαιρότητα της σκέψης του Νίκου Καζαντζάκη»
και απάντησε στις απορίες των παρευρισκομένων.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με την ανάγνωση κειμένων από την Θεατρική Ομάδα του Πολιτιστικού Κέντρου Δήμου Ορχομενού. Πραγματικά τόσο η επιλογή των κειμένων όσο και η ανάγνωση ήταν καταπληκτική. Και αξίζουν συγχαρητήρια σε όλη την θεατρική ομάδα.

Δυστυχώς ο κόσμος που παρακολούθησε την εκδήλωση δεν ήταν ο αναμενόμενος, αφού δεν ξεπέρασαν τα πενήντα άτομα μεταξύ των οποίων δημοτικοί σύμβουλοι και λοιποί τοπικοί φορείς.
Παρόλα αυτά ο ομιλητής έδωσε τον καλύτερο εαυτό του και έλυσε πολλές απορίες για το έργο και την ζωή του Ν. Καζαντζάκη.Ο Δήμαρχος Ορχομενού βράβευσε στο τέλος της εκδήλωσης τον κ. Στασινάκη.

Υ.Γ.1. Αν δεν είναι ικανή μια εκδήλωση για τον Καζαντζάκη με τόσο"δυνατό ομιλητή" να πείσει τους Ορχομένιους γεμίσουν μια αίθουσα τότε αναρωτιέται κανείς εύλογα :Στραβός είναι ο γιαλός ή Στραβά αρμενίζουμε εμείς;

Υ.Γ.2. Μην χάσετε σε λίγο στο orchomenos-news τα παρελκόμενα της εκδήλωσης από μια νέα στήλη που θα συζητηθεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου