ORCHOMENOS-NEWS

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΔΗΜΟΥ ΟΡΧΟΜΕΝΟΥ...

Τρίτη 20 Απριλίου 2010

ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΣΕΝΑΡΙΑ ΔΗΜΟΣ Ο ΟΡΧΟΜΕΝΟΣ!!!





Παράταση πήρε από το ΥΠΕΣ η παρουσίαση του Καλλικράτη λόγω της καθυστερημένης έλευσης του ΔΝΤ στην Αθήνα.Την επόμενη Τρίτη 27 Απριλίου θα ανακοινωθεί τελικά το νέο χωροταξικό.Όσο όμως καθυστερεί τόσο πληθαίνουν τα σενάρια που βλέπουν το φως της δημοσιότητας για τον νομό βοιωτίας.

Το orchomenos-news είχε από την πρώτη στιγμή δημοσιεύσει ότι στον νομό μας θα ανακοινωθούν από 4 ως έξι δήμοι κι όλα τα σενάρια εκεί συγκλίνουν.
Αυτό που ενδιάφερει βέβαια είναι το αν ο Ορχομενός θα αποτελεί κέντρο νέου διευρημένου Δήμου;
Η απάντηση είναι μια και ξεκάθαρη:ΝΑΙ Ο ΟΡΧΟΜΕΝΟΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΟΣ είτε προχωρήσει το σενάριο των τεσσάρων ή των έξι Δήμων στον νομό Βοιωτίας.

Υ.Γ.1.Ο Δήμος Ακραιφνίας θα αποτελεί μέρος του νέου "Καλλικρατικού" Δήμου Ορχομενού αν οι δήμοι στο νομό θα είναι έξι.
Αν πάλι οι δήμοι θα είναι τέσσερις τότε εκτός απο τον Δήμο Ακραιφνίας θα προσαρτηθεί κι ο Δήμος Χαιρωνείας στον Δήμο Ορχομενού.

Υ.Γ.2. Το orchomenos-news παρακολουθεί στενά το θέμα του Καλλικράτη και θα σας ενημέρωνει για οτιδήποτε νεότερο προκύψει.

3 σχόλια:

  1. Μ ε αφορμη ανακοινωση του κ. Τσιφη σας στελνω το ακολουθο σχολιο:
    Θα μας τρελλανει ο Τσιφης που , βεβαιως αναγκαζεται να τρεχει πισω απο το αλλοπαρμενο Κλογηρου. Εξηγουμαστε: Την ιδια μερα που δημοσιευοταν το ρεπορταζ που βολευει τους Τσιφη - Καλογηρου, σε αλλη μεγαλη εφημεριδα - τον ''Ελευθερο Τυπο της Κυριακης'' - δημοσιευοταν αλλο ρεπορταζ - πολυ εγκυρου επισης δημοσιογραφου - που ανεφερε οτι στην Βοιωτια θα ειναι πεντε (5) Δημοι, με 5ο αυτον της Δυτικης Βοιωτιας ( και με εδρα το Διστομο). Το ρεπορταζ αυτο μαλιστα ειναι πιο κοντα στις προτασεις των βουλευτων και της ΤΕΔΚΝ Βοιωτιας που κανουν λογο για 6 Δημους. Γιατι το γραφουμε, θα ρωτησετε.
    Η απαντηση ειναι απλη. Για να καταλαβουμε ολοι ποσο πολιτικα λαθος ειναι ο κ. Τσιφης που ''οχυρωνεται''πισω απο ενα ρεπορταζ, πιθανως λανθασμενο, πιθανως σωστο... Δηλαδη ο Δημαρχος Λειβαδιας, ενω ξερει οτι τα δημοσιευματα ειναι δυο(τον ειδαμε νατα διαβαζει) παιρνει υποψη του το ενα για να χαιδεψει, ως κουτοπονηρος, τα αυτια των αφελων... Το σωστο θα ειναι να δουμε τις κατανομες με βαση τα αναπτυξιακα κριτηρια, την γεωγραφια και το κοινο καλο και οχι τα πεισματα καποιων για να εχουν ρολο. Αυτα - και ΨΑΞΤΕ ΝΑ ΒΡΕΙΤΕ ΤΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ. Καλυνυχτα και ονειρα γλυκα, κυριε Τσιφη - θυμα του κ. Καλογηρου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλησπέρα "Ψύχραιμε", καλωσήρθες στην παρέα μας.
    Όπως έχεις διαπιστώσει το παρόν μπλόγκ έχει ξεκάθαρη θέση για το σχέδιο Καλλικράτη όσον φορά τον Ορχομενό και δεν έχει δημοσεύσει την επιστολή του Δημάρχου Λειβαδιάς κ. Τσιφή ούτε τις απόψεις του κ. Καλογήρου.
    Αλλά το θέμα δεν είναι το τι λέει ο δήμαρχος και ο αντιδήμαρχος (την δουλειά τους κάνουν αυτοί),
    ούτε τι λένε τα ρεπορτάζ των μεγάλων εφημερίδων,
    αλλά τι λέει η τοπική κοινωνία και ποιές είναι πραγματικά οι ανάγκες των κατοίκων του νομού Βοιωτίας;
    Έκφράζουν αυτές τις ανάγκες με τις θέσεις τους οι βουλευτές του νομου και οι Δήμαρχοι των Καποδιστριακών Δήμων;
    Όλα θα φανούν από τις αντιδράσεις που θα έρθουν μετά την επίσημη παρουσίαση απο το ΥΠΕΣ.

    "Ο καιρός γαρ εγγύς"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή