ORCHOMENOS-NEWS

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΔΗΜΟΥ ΟΡΧΟΜΕΝΟΥ...

Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου 2014

ΑΝΕΒΑΣΕ ΤΟΥΣ ΤΟΝΟΥΣ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΟΡΧΟΜΕΝΟΥ


Ασκήσεις συσπείρωσης   σε υψηλούς τόνους από τον δήμαρχο Ορχομενού κ. Κ. Ξηρογιάννη για τους υποψηφίους δημ συμβούλους που στήριξαν το 2010  τον συνδυασμού του εν όψει των επερχόμενων δημοτικών εκλογών (.σ. 18.05/2014). Ο απολογισμός της τριετίας από την ανάληψη της ηγεσίας  του Δήμου Ορχομενού, όπως και  ο προγραμματισμός για την επόμενη πενταετία ήταν ο λόγος της συνάντησης όλων όσων ξεκίνησαν μαζί πριν τρία χρόνια. Την  πρώτη Κυριακή του Τριωδίου (σ.σ. 09/02/2014) ο δήμαρχος Ορχομενού κάλεσε  όλους τους υποψήφιους δημοτικούς σύμβουλος που στήριξαν την υποψηφιότητα του στις προηγούμενες εκλογές κι εν τέλει  κέρδισαν τις εκλογές και τον Δήμο Ορχομενού σε συνάντηση στην ταβέρνα του Λάζου όπου τους ανακοίνωσε εκ νέου την υποψηφιότητα του και ζήτησε εκ νέου την στήριξη τους.
Ξεκινώντας την ομιλία του ο δήμαρχος Ορχομενού έκανε τον απολογισμό της θητείας της σημερινής διοίκησης του δήμου Ορχομενού από την στιγμή που ανέλαβε μέχρι σήμερα. Στάθηκε στα οικονομικά του δήμου επισημαίνοντας  ότι παρέλαβε μόνο χρέη και υποχρεώσεις (άνω  των 2.000.000 ευρώ) προς πιστωτές  και  σημείωσε ότι η τριετία συνέπεσε με την έλευση της τρόικας στην χώρα  γεγονός που οδηγούσε σε αδιέξοδο.
Αναφερόμενος στην προηγούμενη διοίκηση του κ. Λ. Υπερήφανου εξαπέλυσε δριμύτατη επίθεση  για την διοίκηση στον πρώην δήμαρχο Ορχομενού   σημειώνοντας ότι του άφησε σαν λάφυρο  εκτός από τα χρέη σε τράπεζες και 40 δίκες  που εκκρεμούν αυτή την στιγμή από εργολάβους  που ζητάνε χρήματα από τον Δήμο. Συνεχίζοντας τον απολογισμό λέγοντας ότι με αυτή την κατάσταση πρωταρχικός  στόχος ήταν να περιορίσουμε τα έξοδα

Καθώς με το παρατηρητήριο σε όλους τους δήμους πλέον κάθε τρίμηνο ελέγχεται η πορεία του προϋπολογισμού. Εξαιτίας αυτής της κατάστασης υπεραμύνθηκε για την αύξηση  στα δημοτικά τέλη και τα ανταποδοτικά δηλώνοντας   ακόμα ότι από την προηγούμενη οχταετία δεν έχει παραλάβει κανένα έργο. Στην συνέχεια  ενημέρωσε τους συνεργάτες τους για το στόχο της επόμενης πενταετίας όπου αν συνεχίσει στην διοίκηση του <δήμου θα μπορέσουν να εκτός  από το να νοικοκυρέψουν τον δήμο υλοποιήσουν   τα μεγάλα έργα δίνοντας έμφαση  στο αποχετευτικό στην ενοποίηση των αρχαιοτήτων και κάλεσε όλους να τον στηρίξουν ώστε μετά από μια πενταετία να παραδώσουν έναν υγιή και εύρωστο δήμο στην μεθεπόμενη διοίκηση. κλείνοντας ο κ. Ξηρογιάννης μίλησε για  το δικαστήριο με την αγωγή που είχε καταθέσει ο κ. Λ. Υπερήφανος κατά του ίδιου αλλά και του κ. Λ. Τριανταφύλλου  ζητώντας  από ένα εκατομμύριο ευρώ έκαστος. Επί τούτου ο δήμαρχος Ορχομενού είπε ότι δεν είχε δικαίωμα να μιλήσει στην ακροαματική διαδικασία και ότι η προσωρινή απόφαση του δικαστηρίου στηρίχθηκε σε ψευδομαρτυρίες και ανέφερε ότι θα ακολουθήσει  νέος κύκλος δικών όπου θα  αποδειχθεί η αλήθεια κι όχι όσο διαδίδει ο πρώην δήμαρχος.
Στην συνέχεια πήραν τον λόγο οι κ.κ. Ζυγούρης Τριανταφύλλου και Τσιάμης
επικροτώντας την ομιλία του δημάρχου κα δίνοντας το έναυσμα για την επόμενη εκλογική περίοδο.




3 σχόλια:

  1. Tα 2.000.000 € που ζητά ο κ. Υπερήφανος απο τις αγωγές
    τα θέλει για να κλείσει τα χρέη του δήμου?
    Μάλλον θα μπορούσε να διεκδικήσει περισσότερα
    αλλά έχει ως μοναδική προτεραιότητα τους δημότες του!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο Ξηρογιάννης γιατί δεν μας λέει τελικά ήταν κλέφτης ο Υπερήφανος όπως μας έλεγε συνέχεια στις προηγούμενες εκλογες ή όχι;;; Γιατί στο δικαστήριο τα πήρε όλα πίσω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Γιατί δεν μας λέει τι έκανε αυτός 3 χρόνια (εκτός από αυξήσεις δεν θυμάμαι κάτι άλλο) και ας αφήσει το τι έκανε ο Υπερήφανος... Δεν μας κοροϊδεύει πάλι!!!
    Υ.Γ. Ξέχασα και το ότι μας έστειλε και στο Δημόσιο Ταμείο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή