ORCHOMENOS-NEWS

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΔΗΜΟΥ ΟΡΧΟΜΕΝΟΥ...

Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2014

Δυναμικό ξεκίνημα από το νέο Δ.Σ του Αγροτικού Συλλόγου Ορχομενού.


Συγκέντρωση αγροτών και προτάσεις

 Δυναμικά μπήκε στην «μάχη των χαρακωμάτων» το νέο Δ.Σ. του Αγροτικού Συλλόγου Ορχομενού. Μια μόλις μέρα μετά την εκλογή του νέου συμβουλίου οργανώθηκε και πραγματοποιήθηκε η πρώτη γενική συνέλευση στην αίθουσα του Δ.Σ. του Δήμου Ορχομενού..Συγκεκριμένα την Δευτέρα 27/01/2014   σε μια κατάμεστη αίθουσα ακούστηκαν οι φωνές των Ορχομένιων αγροτών αλλά και εκπροσώπων άλλων αγροτών του Κωπαΐδικου πεδίου.
Όσοι αγρότες ήθελαν να πάρουν το λόγο εξέφρασαν τις απόψεις του ενάντια στην πολιτική της συγκυβέρνησης που στοχεύει στον αφανισμό του πρωτογενούς τομέα και την εξαθλίωση των αγροτών.
Τα τρία θέματα που τέθηκαν για συζήτηση ήταν α) Το φορολογικό, β) Το Ενεργειακό και  γ) ο Οργανισμός Κωπαΐδας.

Αφού έγινε λεπτομερείς ανάλυση για τι ς αλλαγές που θα φέρει το νέο φορολογικό   παρουσιάστηκαν οι παρακάτω προτάσεις  προς διαβούλευση πριν παρθούν μέτρα για κινητοποιήσεις :α) Να διπλασιαστούν τα όρια  που ορίζει ο νόμος για τήρηση βιβλίων από τους αγρότες (σ.σ. από τις 5.000  να πάει στις 10.000 για τα έσοδα από επιδοτήσεις και από τα 10.000 να πάει στις 20000 για τα μικτά έσοδα  ) Επίσης άρση της απόφασης που δεσμεύει τους αγρότες να τηρούν βιβλία για μια 5ετία άσχετα αν καλλιεργούν συνεχώς  ή όχι.
Ακόμα προτάθηκε η άρση του τέλους επιτηδεύματος όπως και άρση προκαταβολής  το 50 % μέσα στην καλοκαιρινή περίοδο. Επίσης  προτάθηκε εξαίρεση των συνταξιούχων αγροτών  και άρση του παραχωρητηρίου από πατέρα σε γιο ή και το αντίθετο. Τέλος προτάθηκε φόρος 8 % κι όχι 13 % κι όχι φυσικά από το πρώτο ευρώ.
Στο  δεύτερο θέμα που αφορά το μείζον πρόβλημα του Ενεργειακού  από τον Αγροτικό Σύλλογο Ορχομενού προτάθηκαν τα ακόλουθα : Αύξηση ποσόστωσης στο καύσιμο ανά στρέμμα.
Μείωση της τιμής του πετρελαίου.
Μείωση στα τιμολόγια της ΔΕΗ στα επίπεδα της τιμολόγησης που υπήρχε πριν την κρίση.


Ενώ για το θέμα του Οργανισμού Κωπαΐδας σύσσωμοι οι αγρότες ζήτησαν να έχουν ενεργή συμμετοχή στις διαβουλεύσεις και στις εξελίξεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου