ORCHOMENOS-NEWS

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΔΗΜΟΥ ΟΡΧΟΜΕΝΟΥ...

Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2011

ΕΚΜΙΣΘΩΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΚΤΗΜΑΤΩΝ


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΦΕΛΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ & ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΔΗΜΟΥ ΟΡΧΟΜΕΝΟΥ
Αριθ. Πρωτ. 32
ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΕΚΜΙΣΘΩΣΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΚΤΗΜΑΤΩΝ ΟΡΧΟΜΕΝΟΥ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Δ ι α κ η Ρ ύ σ σ ε ι ό τ ι:

«Εκτίθεται σε πλειοδοτική φανερή και προφορική δημοπρασία η εκμίσθωση των Δημοτικών Κτημάτων Ορχομενού : α) στη θέση ΠΙΣΩ στρέµµατα 100, β) στη θέση ΑΝΑΤΟΛΙΚΟ Α στρέµµατα 40, γ) στη θέση ΝΟΤΙΑ ΤΟΥ ΟΙΚΙΣΜΟΥ στρέµµατα 40 και δ) στη θέση ΑΝΑΤΟΛΙΚΟ στρέµµατα 81,5 για τέσσερα καλλιεργητικά έτη καλλιεργητικά έτη ήτοι 2011-2012, 2012-2013, 2013-2014 και 2014-2015 αντί του ποσού των εβδομήντα ευρώ (70 €) ανά στρέµµα ως πρώτη προσφορά.
Η δηµοπρασία θα γίνει στο Δηµοτικό Κατάστηµα Ορχοµενού την Δευτέρα 17 Οκτώβρίου 2011 και ώρα 12.30' έως 1.30' το µεσηµέρι ενώπιον της αρµόδιας επιτροπής .
Στη δημοπρασία γίνονται δεκτοί µόνο οι κατά κύριο επάγγελμα γεωργοί δηµότες Ορχομενού (της έδρας του Δηµοτικού Διαμερίσματος Ορχομενού), αφού προσκοµίσουν γραµµάτιο κατάθεσης του Ταµείου Παρακαταθηκών και Δανείων ή εγγυητική επιστολή Τραπέζης , ποσού ίσο µε το 10% της αρχικής προσφοράς κατά στρέµµα ήτοι: α) για το τµήµα στη θέση ΠΙΣΩ έκτασης 100 στρεµµάτων το ποσό των 700 €, β) για το τµήµα στη θέση ΑΝΑΤΟΛΙΚΟ Α έκτασης 40 στρεµµάτων το ποσό των 280 €, γ) για το τµήµα στη θέση ΝΟΤΙΑ ΤΟΥ ΟΙΚΙΣΜΟΥ έκτασης 40 στρεµµάτων το ποσό των 280 € και δ) για το τµήµα στη θέση ΑΝΑΤΟΛΙΚΟ έκτασης 81,5 στρεµµάτων το ποσό των 570,5 € υπέρ της Δηµοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Πολιτισμού & Ανάπτυξης Δήµου Ορχοµενού ως εγγύηση συµµετοχής στη δηµοπρασία, καθώς επίσης :
α) Την αστυνοµική τους ταυτότητα,
β) αποδεικτικό φορολογικής ενηµερότητας για χρέη προς το Δηµόσιο και
γ) Υπεύθυνη Δήλωση του Ν.1599/86 ότι έλαβε γνώση των όρων της διακήρυξης της δηµοπρασίας και τους αποδέχεται ανεπιφύλακτα.
δ) Αποκλείονται της δημοπρασίας δημότες οι οποίοι έχουν οφειλές για τα ως άνω δημοπρατούμενα κτήματα και οι μέχρι πρώτου βαθμού συγγενείς τους
1 ) Σε περίπτωση αδυναµίας οποιουδήποτε πλειοδότη να προσκοµίσει εγγυητική επιστολή υποχρεούται να καταθέσει την εγγύηση σε µετρητά.
2 ) Το µίσθωµα από το δεύτερο έτος της εκµίσθωσης θα προσαυξάνεται κατά ποσοστό 0% ετησίως.
3 ) Η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Πολ. Και Αναπτ. Του Δήμου Ορχομενού διατηρεί το δικαίωμα να λύνει μονομερώς τη μίσθωση όποτε παρουσιάζεται ανάγκη πριν τη λήξη της με σκοπό την κατασκευή σοβαρών ή ουσιαστικών κατασκευών στο χώρο ή μεταβολών γενικά για λόγους δημοσίου συμφέροντος . Για τις ανάγκες αυτές ο Δήμος θα , ειδοποιεί ένα μήνα πριν από τη λύση της μίσθωσης. Από τη μονομερή αυτή λύση της μίσθωσης , ο μισθωτής δεν έχει το δικαίωμα να αξιώσει αποζημίωση , αλλά μόνο να απαλλαγεί από την καταβολή των υπολοίπων μισθωμάτων.
4 ) Αν λυθεί μονομερώς η σύμβαση από το Δήμο κάθε δικαίωμα που έχει συσταθεί από το μισθωτή υπέρ τρίτου θεωρείται σαν να μην υπάρχει έναντι αυτού έστω κι αν έχει εγκριθεί αυτό από το Δ.Σ .
5) Ο τελευταίος πλειοδότης υποχρεούται να καταβάλλει ολόκληρο το µίσθωµα για το πρώτο έτος µε την κατακύρωση των πρακτικών δηµοπρασίας και την υπογραφή της σύµβασης και από το δεύτερο έτος και στη συνέχεια υποχρεούται να καταβάλλει ολόκληρο το µίσθωµα έως 31/12.
6 ) Ο τελευταίος πλειοδότης πρέπει να προσκοµίσει την ηµέρα της δηµοπρασίας αξιόχρεο εγγυητή ο οποίος θα καταθέσει φορολογική ενημερότητα , θα συνυπογράψει τα πρακτικά της δηµοπρασίας και θα είναι αλληλέγγυος και σε όλα υπεύθυνος µε αυτόν για την εκπλήρωση των όρων της σύµβασης.
7 ) Ο τελευταίος πλειοδότης υποχρεούται να δηλώσει τα εν λόγω αγροτεμάχια στο σύστημα ΟΣΔΕ που τηρείται στην ΕΑΣ Λιβαδειάς καθώς επίσης να παρέχει στον Δήμο πάγια εντολή να εισπράττονται τα τυχόν ληξιπρόθεσμα μισθώματα από το τραπεζικό ίδρυμα στο οποίο καταβάλλονται οι επιδοτήσεις , αποζημιώσεις , εμπορική αξία παραγόμενων προϊόντων και ότι άλλο έσοδο προκύπτει από την εκμετάλλευση των ακινήτων αυτών .
Εάν κατά την πρώτη δημοπρασία δεν παρουσιασθούν πλειοδότες αυτή επαναλαμβάνεται την αµέσως επόμενη Δευτέρα του μηνός Οκτωβρίου 2011 την ίδια ώρα και µε τους ίδιους όρους»
Αφού άκουσε την παρουσίαση της διακήρυξης της εκμίσθωσης των Δημοτικών Κτημάτων Ορχομενού το Διοικητικό Συμβούλιο μετά από διαλογική συζήτηση ψήφισε και αποφάσισε ομόφωνα
1.Την έγκριση της διακήρυξης εκμίσθωσης Δημοτικών Κτημάτων Ορχομενού ,με τους όρους που περιγράφονται ως άνω.

Η απόφαση αυτή πήρε τον αριθμό 3/2011 και υπογράφηκε.


O Πρόεδρος
Ξηρογιάννης Κωνσταντίνος
ς Κωνσταντίνος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου