ORCHOMENOS-NEWS

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΔΗΜΟΥ ΟΡΧΟΜΕΝΟΥ...

Κυριακή 16 Μαΐου 2010

4ος Ποδηλατικός Γύρος Ορχομενού









Άθληση, Υγιεινή ζωή και Οικονομία!





Κυριακή 9 Μαΐου 2010, ώρα 5 και μισή το απόγευμα, η πλατεία του Διόνυσου γεμάτη κόσμο και κυρίως νέους και νέες. Ατμόσφαιρα γιορταστική με έντονη δραστηριότητα αφού εδώ ήταν η αφετηρία του 4ου ποδηλατικού γύρου που διοργάνωσε ο Δήμος Ορχομενού με το Δημοτικό Στάδιο. Ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και πρόεδρος του Δημοτικού Σταδίου Γιάννης Νταβαλούμης με τον Νίκο Μερτζάνη, μέλος του Δ.Σ. του Δημοτικού Σταδίου, φροντίζουν τις τελευταίες λεπτομέρειες. Μοιράζουν μπλουζάκια με το λογότυπο του Δήμου, δίνουν συμβουλές για την ασφάλεια των ποδηλατιστών και συντονίζουν τη δράση της Μότο Λέσχης Ορχομενού και της Ελληνικής Ένωσης Έρευνας και Διάσωσης (παράρτημα Λιβαδειάς) που είχαν αναλάβει να βοηθήσουν τους άντρες του Αστυνομικού Τμήματος Ορχομενού ώστε να είναι ασφαλείς οι συμμετέχοντες σε όλη την διαδρομή.
Η συμμετοχή ήταν πραγματικά εντυπωσιακή. 250 νεαροί και νεαρές αλλά και περίπου 50 λιγότερο... νεαροί είχαν πάρει θέση στην αφετηρία. Σύντομα ο Δήμαρχος Ορχομενού κ. Λουκάς Υπερήφανος συνοδευόμενος από τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Παναγιώτη Υπερήφανο (που αξίζει να σημειωθεί πως ήταν ο πρώτος που διοργάνωσε ποδηλατικό γύρο στον Ορχομενό), τον Αντιδήμαρχο κ. Νταβαλούμη, τον πρόεδρο του Τοπικού Συμβουλίου Διονύσου κ. Αλέξανδρο Μπλαρά, τον πρόεδρο του Τοπικού Συμβουλίου Παύλου κ. Ηρακλή Ντουφεξή. τον Δημοτικό Σύμβουλο κ. Γεώργιο Νταντούμη, τον ειδικό συνεργάτη κ. Γιάννη Πάνου και τον επικεφαλής της Πρωτοβουλίας Πολιτών Ορχομενού κ. Θεόδωρο Απογένη, έδωσε την εκκίνηση.
Οι ποδηλάτες ξεκίνησαν να διανύσουν την διαδρομή: Διόνυσος - Ορχομενός - Άγιος Σπυρίδωνας - Άγιος Δημήτριος - Καρυά - Ορχομενός με ενδιάμεση στάση στον Άγιο Δημήτριο όπου τους περίμεναν αναψυκτικά και νερά. Μετά από 2 ώρες περίπου οι πρώτοι ποδηλάτες τερμάτισαν στην πλατεία Ηρώων του Ορχομενού. Και εδώ τους περίμεναν γλυκά και αναψυκτικά και από ένα αναμνηστικό δίπλωμα συμμετοχής. Η μεγάλη πλατεία κυριολεκτικά κατακλύστηκε τόσο από κόσμο αλλά κι από την μουσική και τα τραγούδια του νεανικού συγκροτήματος Rocking Around.
Η μέρα έκλεισε με τον Δήμαρχο και την γιατρό του Πολυδύναμου Ιατρείου Ορχομενού κα Εύη Κωνσταντίνου (που συνόδευσε τους ποδηλάτες σε όλη την διαδρομή) να τραβάνε από ένα λαχνό. Δύο τυχεροί νεαροί βρέθηκαν με ένα ολοκαίνουριο ποδήλατο προσφορά του Δημοτικού Σταδίου Ορχομενού.
Η εκδήλωση υπήρξε απόλυτα επιτυχής όχι γιατί χρησιμοποιήθηκε το ποδήλατο για μερικές ώρες αλλά γιατί υπενθύμισε σε όλους το ξεχασμένο αυτό μέσο μεταφοράς που αποτελεί έναν από τους καλύτερους τρόπους άθλησης, υγιεινής ζωής αλλά και οικονομίας!
Συγχαρητήρια στους διοργανωτές.




Γιάννης Πάνου

(ειδικός συνεργάτης Δήμου Ορχομενού)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου