ORCHOMENOS-NEWS

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΔΗΜΟΥ ΟΡΧΟΜΕΝΟΥ...

Τετάρτη 10 Σεπτεμβρίου 2014

ΕΣΥ ΤΙ ΕΚΑΝΕΣ...;;



Δεν έλειψαν οι εντάσεις στο πρώτο δημοτικό συμβούλιο της νέας διοίκησης του Δήμου Ορχομενού  με αφορμή τις κάθε λογής δικαιολογίες  που προέβαλε ο πρώην δήμαρχος.

 Την Κυριακή 07/09/2014  οι δημοτικοί σύμβουλοι του Καλλικρατικού Δήμου Ορχομενού κλήθηκαν να εκλέξουν  το προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου  καθώς και τα μέλη των  επιτροπών του Δήμου (Οικονομική και Ποιότητας Ζωής).

Προεδρεύων σύμβουλος ήταν ο δημοτικός σύμβουλος που είχε τους περισσότερους σταυρούς στις δημοτικές εκλογές του Μαΐου  κ. Ζυγογιάννης Αλέξανδρος  και λίγο πριν την έναρξη της διαδικασίας έδωσε τον λόγο  στον νυν και στον πρώην δήμαρχο.
 Ο νέος δήμαρχος Ορχομενού κ. Υπερήφανος Λουκάς  ευχήθηκε καλή υγεία σε όλους τους δημοτικούς συμβούλους και  ανακοίνωσε τους αντιδημάρχους του Δήμου Ορχομενού ενώ  ενημέρωσε το σώμα ότι προτείνει για πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου για τα επόμενα δυόμιση χρόνια τον  δημοτικό σύμβουλο της παρατάξεως του κ. Ρόδη Λάμπρο.

   Λίγο πριν την έναρξη της ψηφοφορίας ο πρώην δήμαρχος Ορχομενού κ. Κ. Ξηρογιάννης ζήτησε τον λόγο από τον πρόεδρο για να δικαιολογήσει προφανώς τα αδικαιολόγητα...
Εν αρχή  λοιπόν αφού ευχήθηκε καλή θητεία στο νέο συμβούλιο, πρότεινε την δημοτική σύμβουλο της παρατάξεως του κ. Καράλη Παρασκευή για αντιπρόεδρο  του δημοτικού συμβουλίου και ακολούθως  έκανε υποδείξεις για θέματα που πρέπει να λυθούν από την νέα διοίκηση   άμεσα σαν να μην ήταν ο ίδιος δήμαρχος ο ίδιος μέχρι πρότινος.
Υπέδειξε λοιπόν ότι πρέπει  η νέα διοίκηση:
α) να κόψει  κάποια δέντρα σε όλα τα χωριά του Δήμου που κινδυνεύουν να πέσουν,
β)  να καθαριστούν τα φρεάτια του Δήμου,
γ) να τοποθετηθούν κάμερες εντός του Δημαρχείου γιατί  εντοπίστηκαν κλοπές το τελευταίο χρονικό διάστημα και
δ)  να τοποθετηθούν επίσης κάμερες στο Κοιμητήριο  για να αποφευχθούν και οι  εκεί κλοπές.
Λησμόνησε βέβαια να αναφέρει γιατί επί της δικιάς του θητείας δεν  πραγματοποίησε αυτές τις εργασίες, όπως και το ότι   εκλάπησαν (;;) δύο σταθεροί υπολογιστές από το γραφείο του δημάρχου και των αντιδημάρχων.
Στην συνέχεια της  τοποθετήσεως του προσπάθησε να αιτιολογήσει την απόφαση του  να μην ψηφίσει ο ίδιος και οι συνεργάτες τον κ. Ρόδη  ως Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ορχομενού.
 Οι τραγικές κατά τον υπογράφοντα δικαιολογίες  του πρώην δημάρχου ήταν οι εξής:
α) «Δεν με ενημέρωσε κανένας για την ημέρα της Ορκωμοσίας της νέας διοίκησης».

β)  «Tην ημέρα  δε της ορκωμοσίας  ο κ. Υπερήφανος δήλωσε  το
ότι  εμείς θα πετύχουμε θέλετε δε θέλετε».

γ) «Mε πήραν τηλ. και μου είπαν ότι δεν έχω παραδώσει τον Δήμο όπως άκουσαν κάποιοι στην τηλεόραση  ενώ  εγώ είμαι εδώ και είμαι έτοιμος να παραδώσω όποτε θέλει ο δήμαρχος».

δ) «Το απόγευμα μετά την ορκωμοσία στην εκκλησία της Παναγίας κι ενώ πήγα να παρακολουθήσω τον Εσπερινό  ο κ. Υπερήφανος  κάθισε στη θέση του δημάρχου πριν πάω εγώ και πριν παραλάβει το αξίωμα επίσημα».

ε) «Στο τελευταίο συμβούλιο όπου φέραμε προς ψήφιση ένα  φοβερό θέμα (;;) για την ανάδειξη της Παναγίας της Σκριπού ως πολιούχο της πόλης του Ορχομενού. Στο συγκεκριμένο συμβούλιο   δεν παρευρέθη η παράταξη του κ. Υπερήφανου και ο κ.  Ρόδης  εκτελώντας την εντολή του αρχηγού του επίσης δεν παρακολούθησε το εν λόγω δημοτικό συμβούλιο, οπότε πώς να δεχτώ ότι θα είναι αντικειμενικός Πρόεδρος όλου του Δημοτικού Συμβουλίου»;
Παρά τις συστάσεις του προεδρείου να ολοκληρώσει την τοποθέτηση του ο κ. Ξηρογιάννης επέμενε να απολογείται λέγοντας «ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΣΩ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΜΟΥ».

Κλείνοντας ενημέρωσε το σώμα ότι θα ψηφίσουν αρνητικά στην εκλογή του προέδρου.
Η διαδικασία ολοκληρώθηκε και το προεδρείο ψηφίστηκε (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ!) ενώ ο δήμαρχος Ορχομενού κ. Υπερήφανος Λουκάς απέφυγε να απάντησε στις προκλήσεις του πρώην δημάρχου σημειώνοντας με στόμφο, «Αυτή η συνεδρίαση είναι  για   εκλογή προεδρείου κι όχι για αντεγκλήσεις, θα σας απαντήσω όταν έρθει η ώρα». Δείτε τις 61 φωτογραφίες του συμβουλίου της 07/09/2014 ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ!!!


Σ.Σ.1. Απλά  τραγικές οι δικαιολογίες και η τοποθέτηση του πρώην δημάρχου Ορχομενού.
Σ.Σ.2.  Όπως έλεγε κι ένας καθηγητής  μου
ΣΤΗ ΖΩΗ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΔΥΟ ΠΑΡΑΛΛΗΛΟΙ ΔΡΟΜΟΙ.
Ο ΕΝΑΣ ΓΡΑΦΕΙ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΕΣ ΚΑΙ Ο ΑΛΛΟΣ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ...
.Αυτοί οι δρόμοι δεν ενώνονται ποτέ κι όταν διαλέγεις τον έναν απλά απορρίπτεις τον άλλο δρόμο....
Ο κ. Ξηρογιάννης  προφανώς επέλεξε ακόμα μια φορά τις φθηνές δικαιολογίες,όπως έκανε και καθ όλη την διάρκεια της θητείας του.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου