ORCHOMENOS-NEWS

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΔΗΜΟΥ ΟΡΧΟΜΕΝΟΥ...

Τετάρτη 10 Σεπτεμβρίου 2014

ΚΟΣΜΟΠΛHΜΜYΡΑ ΣΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΟΥ ΘΑΥΜΑΤΟΣ...

 Με κάθε λαμπρότητα και σε κλίμα έντονης θρησκευτικής κατάνυξης  εορτάστηκε στον Ορχομενό η  40η επέτειος από το θαύμα της Παναγίας της Σκριπούς παρουσία του Μητροπολίτου Θηβών και Λεβαδείας κ.κ. Γεωργίου των τοπικών αρχών και πλήθους πιστών.


  Χοροστατούντος του Μητροπολίτη Θηβών & Λειβαδιάς κ.κ. Γεωργίου,  συνοδεία του Μητροπολίτη Κυθήρων & Αντικυθήρων κ.κ. Σεραφείμ αλλά και πλήθους ιερέων του Καλλικρατικού Δήμου Ορχομενού και της ευρύτερης περιοχής  που συνλειτούργησαν με τους δύο ποιμενάρχες  ετελέσθει η πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία  και στη συνέχεια ακολούθησε η Λιτάνευση της εικόνας στο χώρο της Παναγιοφάνειας.

Το Άγημα Απόδοσης Τιμών της  414 πτέρυγα μάχης από την Τανάγρα παρόντος του διοικητή της  συνόδευσε την εικόνα της Παναγίας, ενώ  οπλίτες από το ΚΕ.Π.Β Θήβας   ανέλαβαν την μεταφοράς της εικόνας από και προς την εκκλησία.

  Το πλήθος πιστών που παρακολούθησε το διήμερο των εορταστικών εκδηλώσεων  σε κλίμα  βαθιάς κατάνυξης και έντονης συγκίνησης ήταν περισσότερο από ποτέ ενώ την  Επέτειος του θαύματος της Παναγίας της Σκριπούς εις τον Ορχομενό όπου και οι κάτοικοί του σώθηκαν με θαύμα της Παναγίας από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής τίμησαν με την παρουσία τους και οι πολιτικοί και πολιτειακοί άρχοντες της ευρύτερης περιοχής.  

  Μεταξύ άλλων παρόντες ήταν οι βουλευτές του νομού Βοιωτίας κ. κ. Μπασιάκος Ε. Κουτσούμπας Α.  και Καράμπελας Ιωάννης, ο περιφερειακός σύμβουλος κ. Περγαντάς Ι., ο δήμαρχος Ορχομενού κ. Υπερήφανος Λουκάς, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου κ. Ρόδης Λάμπρος, οι Αντιδήμαρχοι του Δήμου, ο πρόεδρος της Τ.Κ. Ορχομενού κ. Τάγκαλης Βασίλειος   και σύσσωμο  το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Ορχομενού.
 Με την επιστροφή της εικόνας στην εκκλησία  οι επίσημοι επισκέφτηκαν τον χώρο των κελιών  όπου ο Πατήρ Χαράλαμπος   ενημέρωσε τους παρόντες για την ιστορικότητα του χώρου και στην συνέχεια  ακολούθησε δεξίωση στις αίθουσες δίπλα στην εκκλησία του Αγίου Ιωάννη για τους Ιεράρχες αλλά και τους υπόλοιπους επισήμους καλεσμένους.

Σ.Σ.  Δείτε 137 φωτογραφίες από   την 40η επέτειο του Θαύματος της Παναγίας της Σκριπούς ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ!!!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου