ORCHOMENOS-NEWS

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΔΗΜΟΥ ΟΡΧΟΜΕΝΟΥ...

Πέμπτη 7 Αυγούστου 2014

ΤΡΑΓΙΚΟ ΤΟ ΥΣΤΑΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ...


ΦωτογραφίαΑπό  επεισοδιακό ως τραγελαφικό θα μπορούσε να χαρακτηρισθεί το τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ορχομενού επί δημαρχίας του κ. Κ. Ξηρογιάννη.
 Η αίθουσα είχε από νωρίς αρκετό κόσμο  που είχε συγκεντρωθεί για να ακούσει την απόφαση για το τελευταίο θέμα που αφορούσε τον Ορισμό ως Πολιούχο του Ορχομενού την Παναγία  της Σκριπού. Ένα θέμα το όποιο τελικά ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία κι όχι ομόφωνα.

  Παίρνουμε όμως τα πράγματα από την αρχή γιατί το  χθεσινό συμβούλιο (σ.σ.05/08/2014) είχε πολλές  περισσότερες ειδήσεις....


   Αρχικά η διαδικασία καθυστέρησε να ξεκινήσει καθώς για να συμπληρωθεί η απαιτούμενη πλειοψηφία χρειάστηκε να πάρουν οι παρόντες τηλέφωνο  κάποιους δημοτικούς συμβούλους ώστε να συμπληρώσουν δεκατέσσερις παρουσίες από το σύνολο των εικοσιεπτά δημοτικών συμβούλων.
Από την πλειοψηφία απουσίαζαν οι κ.κ. Κ. Λένα-Δήμου,ο Ι. Πούσιας κι η Β. Σκαγιάκου, ενώ από την μειοψηφία  ήταν όλοι απόντες εκτός του κ. Γ. Τζαβάρα






Στις ανακοινώσεις πρώτος πήρε τον λόγο ο πρόεδρος του Τ. Δ. Λουτσίου κ. Δ. Αντωνίου ο οποίος στην τελευταία του παρουσία στα έδρανα,αφουο δεν επαεξελέγει- δήλωσε εν πολλοίς ότι για το νερό στο Λούτσι φταίει ο κ. Υπερήφανος και η προηγούμενη τετραετία του.κι αφού ευχαρίστησε όλους για την επταετή συνεργασία τους λησμόνησε να ενημερώσει τον κόσμο γιατί  στα τριάμισι χρόνια της δεύτερης θητείας του δεν κατάφερε να λύσει το πρόβλημα με το νερό στο Λούτσι. Αντί αυτού συνέχισε να κατηγορεί και να λοιδορεί τον νέο δήμαρχο κ. Λ. Υπερήφανο , ο οποίος δεν ήταν εκεί ώστε ν  απαντήσει. 







Την ίδια τακτική ακολούθησε και ο  νυν δήμαρχος κ. Ξηρογιάννης στο  τελευταίο του δημοτικό συμβούλιο σαν δήμαρχος  όπου επιτέθηκε με σφοδρότητα στο νέο δήμαρχο και τον κατηγόρησε  εκ νέου για την προηγούμενη θητεία του. Κι ο ίδιος προφανώς ξέχασε να μιλήσει για την δικιά του κενή θητεία μην έχοντας τίποτα αξιοσημείωτο να αναφέρει.

Στην συνέχεια τον λόγο πήρε ο  επίσης απερχόμενος δημοτικός σύμβουλος κ. Γ. Τζαβάρας και αφού χαιρέτησε το σώμα ευχαρίστησε όλους όσους συνεργάστηκαν μαζί του   στην εικοσαετή παρουσία του στο χώρο της αυτοδιοίκησης.

Μετά τις ανακοινώσεις  το  σώμα προχώρησε στα θέματα του Δημοτικού Συμβουλίου που ήταν τα εξής :

 1.       Αποδοχή και κατανομή πιστώσεων ποσού 15.940,00€   , 7η δόση  ΣΑΤΑ 2014. ( Εισηγητής : Δήμαρχος)

ΨΗΦΙΣΤΗΚΕ ΟΜΟΦΩΝΑ

 2.      Έγκριση της υπ΄αριθμ. 98/2014 Aπόφαση Οικονομικής Επιτροπής για τροποποίηση προϋπολογισμού , ετησίου προγράμματος δράσης και τεχνικού προγράμματος 2014.( Εισηγητής : Δήμαρχος)

ΨΗΦΙΣΤΗΚΕ ΟΜΟΦΩΝΑ

.  3.    Έγκριση της αριθμ. 35/2014 μελέτης για « Προμήθεια και εγκατάσταση αντλητικού συγκροτήματος άρδευσης σε γεώτρηση της Τ.Κ. Αγίου Δημητρίου στη θέση «Γύφτισσα 2».( Εισηγητής : Δήμαρχος)

ΨΗΦΙΣΤΗΚΕ ΟΜΟΦΩΝΑ

    4.         Έγκριση της υπ΄αριθμ. 188/2014 Aπόφαση Οικονομικής Επιτροπής για έκθεση αποτελεσμάτων εκτέλεσης Β΄ τριμήνου προϋπολογισμού έτους 2014. ( Εισηγητής : Γεώργιος Κανέλλης)

Αναβλήθηκε καθώς το παρών συμβούλιο είναι αναρμόδιο για τέτοια απόφαση.

Η πρόταση της Οικονομικής Υπηρεσίας του Δήμου για να ισοσκελιστεί ο προυπολογισμός του δευτέρου τριμήνου  2014 στο δήμο ήταν να αυξηθούν εκ νέου τα ανταποδοτικά τέλη (άρδευσης & 'ύδρευσης).Οι αντιδράσεις των συμβούλων ήταν έντονες κι όταν το λόγο πήρε ο δήμαρχος κ. Ξηρογιάννης  υπενθύμισε σε όλους την τραγική για εμάς,γενναία κατά τον ίδιο, αύξηση  των δημοτικών τελών αμέσως μόλις ανέλαβε την θητεία του. Επισήμανε δε ότι είναι απαραίτητη νέα αύξηση των τελών,επειδή όμως δεν μπορούν να δεσμεύσουν την επόμενη διοίκηση,πρότεινε να αναβληθεί το θέμα.




                  5.                         Περί ορισμού πολιούχου της Δημοτικής Κοινότητας Ορχομενού.( Εισηγητής : Δήμαρχος)

Ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία κι όχι ομόφωνα...

Το τελευταίο θέμα έφερε πολλές αντιδράσεις και άναψαν τα αίματα μεταξύ των συμβούλων...

Ο πρόεδρος του Δ.Σ. κ. Γ. Ζυγούρης  αφού σημείωσε πως είναι ενορίτης του Ευαγγελιστή Λουκά  τόνισε πως πρέπει να ορισθεί η ενορία της Παναγίας της  Σκριπούς ως Πολιούχος της πόλης του Ορχομενού για ιστορικούς κι όχι μόνο λόγους.
 Στην συνέχεια διάβασε την επιστολή του πατήρ Μιχαήλ εφημέριου του ναού του Ευαγγελιστή Λουκά, ο οποίος έκρινε  ΑΚΥΡΗ & ΔΙΧΑΣΤΙΚΗ την  πρόταση του Δ.Σ. και ζητούσε από το σώμα να μην παρθεί τέτοια απόφαση που θα σπείρει την διχόνοια ανάμεσα στις δύο ενορίες.

  Ο πρώην και για πολλούς μόνιμος αντιδήμαρχος Ορχομενού κ. Λ. Τριανταφύλλου  εκτός εαυτού  επιτέθηκε σφοδρότατα  σε κλήρο και τύπο λέγοντας χαρακτηριστικά :  Εγώ δεν βλέπω πουθενά διχασμό,που είναι τα δύο χιλιάδες άτομα που θα μαζεύονταν εδώ σήμερα να διαμαρτυρηθούν;
ΜΟΝΟ Ο ΜΑΝΤΖΑΣ & Ο ΠΑΠΑ ΜΙΧΑΛΗΣ ΔΙΧΑΖΟΥΝ φώναζε μαινόμενος απαξιώνοντας καταρχήν τον κόσμο που ήταν στην αίθουσα και κατά δεύτερον όλους τους ενορίτες του Ευαγγελιστή Λουκά.

  Ο δήμαρχος  με την σειρά του κατηγόρησε  εκ νέου τον νέο δήμαρχο και τα παπαγαλάκια του γιατί όπως είπε διαδίδουν ότι με αυτή την απόφαση  ξεπληρώνει κάποιο προεκλογικό γραμμάτιο.
Στη συνέχεια  βέβαια της φράσης του αυτοαναιρέθηκε ο ίδιος αφού  επιβεβαίωσε  ότι  είχε υποσχεθεί στον Δεσπότη να πάρει  τέτοια απόφαση κατά την διάρκεια της θητείας του.
Στην συνέχεια τον λόγο πήρε ο δημοτικός σύμβουλος κ.  Ε. Δέδες   και σκωπτικότατα τόνισε τα εξής.:
Όπως γνωρίζει και ο Πατήρ Χαράλαμπος  στον Συνοικισμό αλλά και στην Δραγατσούλα υπάρχουν άνθρωποι που ζουν στην ένδεια και στην απόλυτη εξαθλίωση και η αστυνόμευση είναι ελλιπέστατη κι εμείς καλούμαστε να συζητήσουμε για  τον ορισμό πολιούχου της πόλης.
 Τελευταίος μίλησε  κ. Μπαρκώσης δημοτικός σύμβουλος από το Κάστρο και  σημείωσε ότι αφού άκουσα με προσοχή   όλα όσα ελέχθησαν πιστεύω ότι πρέπει μεν να κηρυχθεί ως επίσημη αργία η 10η Σεπτεμβρίου αλλά  να μην ορισθεί η Παναγία της Σκριπού ως Πολιούχος της πόλης.

 Αυτή θέση έφερε ένταση ανάμεσα στους δημοτικούς συμβούλους και ο πρόεδρος για να λήξει την διαδικασία ζήτησε να ψηφίσουν όσοι συμφωνούν δια της ανατάσεως του χειρός.

 Οι δεκατέσσερις παρόντες δημοτικοί σύμβουλοι εκτός του κ. Μπαρκώση ψήφισαν ΝΑΙ.
Όταν ο αντιδήμαρχος κ. Βαγενάς αντιλήφθηκε ότι ο κ. Μπαρκώσης δεν ψήφισε θετικά αλλά ΠΑΡΩΝ καταφέρθηκε εναντίον του φωνάζοντας :
Είναι ύποπτη αυτή η απόφυση σου θα έπρεπε να ντρέπεσαι  και σηκώθηκε από τα έδρανα κατευθυνόμενος προς το μέρος του μαινόμενος και συνεχίζοντας να τον κατηγορεί που δεν  ψήφισε θετικά .
Σ.Σ.1.  Ότι κι αν σχολιάσει κανείς από τα παραπάνω θα είναι λίγο για να  μεταφέρει το κλίμα μιας τραγικής καθ όλα συνεδρίασης.Ως εκ τούτου θα σχολιάσω όσα με αφορούν προσωπικά :
 Ο κ. Τριανταφύλλου μην  έχοντας τίποτα άλλο να  παρουσιάσει στην άνυδρη θητεία του προτίμησε  να μου επιτεθεί φραστικά από μικροφώνου θέλοντας προφανώς να κερδίσει λίγη ακόμα δημοσιότητα στο τέλος της καριέρας του. Αποφάσισα λοιπόν να μην του απαντήσω την ώρα  του Δημοτικού Συμβουλίου γιατί θα ανέβαινε περισσότερο η ένταση στην ήδη τεταμένη ατμόσφαιρα , του απαντώ όμως εδώ σημειώνοντας ότι εγώ έχω μάθει να σέβομαι την άποψη των άλλων άσχετα αν συμφωνώ μαζί τους ή όχι. κάτι που μάλλον δεν ισχύει για τον ίδιο ...
ΚΑΛΗ ΞΕΚΟΥΡΑΣΗ κ. Τριανταφύλλου...


Σ.Σ.2. Οι απορίες  που μου γεννήθηκαν στο χθεσινό συμβούλιο είναι πολλές :
α) Αφού ο κ. Ξηρογιάννης είχε υποσχεθεί στον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη θηβών & Λεβαδείας κ.κ. Γεώργιο να ορίσει κατά την διάρκεια της θητείας του ως Πολιούχο της πόλης την Παναγία την  Σκριπού ,γιατί δεν το έκανε πέρσι;πρόπερσι ;γιατί περίμενε το τελευταίο συμβούλιο;
Μήπως επειδή προεκλογικά θα δημιουργούσε  αντιπάθειες που θα διεύρυναν την διαφαινόμενη εκλογική του ήττα ;

Η μήπως απλά εκδικείται την  ενορία που δεν τον στήριξε στις εκλογές ;


β) Ο πρόεδρος του Δ.Σ. κ. Ζυγούρης έφερε το θέμα προς συζήτηση ως επείγον για να προλάβουμε  την επέτειο της 10ης Σεπτεμβρίου όπως τόνισε.

Δηλαδή πέρσι δεν είχε 10 ο Σεπτέμβριος; (sic)

Ή μόνο ως επείγον θα είχε ελπίδες να περάσει το θέμα από την περιφέρεια και να εγκριθεί η απόφαση του Δ.Σ.;
Το γεγονός ότι με την ψήφο παρών κι όχι ναι του κ. Μπαρκώση δεν επιτεύχθηκε η αναμενόμενη ομόφωνη απόφαση  είναι ανασταλτικός παράγοντας προς την έγκριση της είναι αυτό που εξόργισε τόσο πολύ τον κ. Βαγενά;

γ) Αν κάποιος ρωτήσει στην τύχη έναν πολίτη του Δήμου Ορχομενού :  Τι θυμάσαι από την θητεία του κ. Κ. Ξηρογιάννη και των συνεργατών του  φαντάζεστε ποια θα είναι η απάντηση ;

ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΛΑ ΤΙΠΟΤΑ!!!





Μήπως γιαυτό και η τόση πρεμούρα να  συζητηθεί και να αποφασιστεί κάτι που θα θυμάται ο κόσμος έστω την ύστατη στιγμή;

Εγώ θέτω απλά απορίες και προβληματισμούς αγαπητοί αναγνώστες
Οι απαντήσεις και τα σχόλια δικά σας....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου