ORCHOMENOS-NEWS

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΔΗΜΟΥ ΟΡΧΟΜΕΝΟΥ...

Κυριακή 4 Μαΐου 2014

42.195μ. σε 30 χρόνια Μαραθώνιος Αθηνών «Γρηγόρης Λαμπράκης»



    Σε μια όμορφη εκδήλωση στον ΙΑΝΟ, ανάμεσα σε καλούς φίλους, την οικογένεια του και συνεργάτες, ο Υπεύθυνος Γραφείου Τύπου της ομοσπονδίας, Μπάμπης Ζαννιάς, παρουσίασε το 2ο βιβλίο του με τίτλο "42.195 μ. σε 30 χρόνια" Μαραθώνιος Αθηνών "Γρηγόρης Λαμπράκης", εκδόσεις Βογιατζή. 
 
Στις 300 και πλέον σελίδες του βιβλίου, μέσα από έρευνες και τεκμηρίωση  ο άνθρωπος που έζησε απο κοντά την πορεία του γεγονότος, αναφέρεται  στο τρίπτυχο Αθλητισμός-Πολιτισμός-Ειρήνη, τους αγώνες για την Ειρήνη, στον Γρηγόρη Λαμπράκη, τις Μαραθώνιες πορείες Ειρήνης, τους πρωτεργάτες, τα κομβικά σημεία και τα πρόσωπα που έπαιξαν ρόλο στην ανοδική πορεία του μεγάλου αυτού γεγονότος.
   
Επίσης καταγράφονται χρονολογικά τα γεγονότα της κάθε διοργάνωσης στο πέρασμα  των 30 χρόνων (31 διοργανώσεις) . Πίνακες με τους νικητές, τους αριθμούς συμμετοχών, ρεκόρ και άλλα πολύτιμα στοιχεία που συνθέτουν την πολυδιάστατη διοργάνωση.
 
Στο εξώφυλλο, έργο της ζωγράφου Καίτης Χαλιορή, εμφανίζεται ο Γρηγόρης Λαμπράκης, μπροστάρης στον αγώνα που φέρει το όνομά του, και οι δρομείς που τερματίζουν και πανηγυρίζουν μεταφέροντας τα μηνύματα αυτού του ανυπέρβλητου αγώνα.
 
 Στο πάνελ των ομιλών βρέθηκαν και μίλησαν η Μεταξία Μπερτζελέα, 1η νικήτρια του 1ου Μαραθωνίου Ειρήνης Αθηνών «Γρηγόρης Λαμπράκης», ο Γιάννης Κούρος, υπερ-μαραθωνοδρόμος, 2ος νικητής του 1ου Μαραθωνίου Ειρήνης Αθηνών «Γρηγόρης Λαμπράκης», ο Γιώργος Κατσιμπάρδης, πρώην υφυπουργός εσωτερικών, επίτιμος πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, ο Κώστας Σφήκας το  πρώην μέλος του ΔΣ του ΣΕΓΑΣ και  παλαιός πρωταθλητής του άλματος τριπλούν, ο Γρηγόρης Λαμπράκης, γιος του Μαραθωνοδρόμου της Ειρήνης Γρηγόρη Λαμπράκη, ο Γιάννης Σταματόπουλος πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής του Μαραθωνίου και αντιπρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, ενώ τον συντονισμό της εκδήλωσης είχε η δημοσιογράφος Μαίρη Αδαμοπούλου. 
Το λόγο πήρε και ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Κώστας Παναγόπουλος, ο οποίος στάθηκε στο έργο και την προσφορά του Μπάμπη Ζαννιά. 
 
Αποσπάσματα του βιβλίου διάβασαν η ηθοποιός Κατερίνα Χατζάκη και ο ηθοποιός Λεωνίδας Αργυρόπουλος ενώ στη διάρκεια της εκδήλωσης ακούςτηκε μουσική του Γιάννη Ψειμάδα από την τελετή αφής της Μαραθώνιας Φλόγας που γίνεται στον Τύμβο του Μαραθώνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου