ORCHOMENOS-NEWS

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΔΗΜΟΥ ΟΡΧΟΜΕΝΟΥ...

Πέμπτη 27 Μαρτίου 2014

ΔΟΞΑ ΚΑΙ ΤΙΜΗ ΣΤΟΥΣ ΗΡΩΕΣ ΤΟΥ 1821!!!


ΟΡΧΟΜΕΝΟΣ 24-25 ΜΑΡΤΙΟΥ 2014...

Με λαμπρότητα και σε πνεύμα θρησκευτικής κατάνυξης  πραγματοποιήθηκε  ο διπλός εορτασμός της 25ης Μαρτίου 2014 στον Ορχομενό  με μαθητές και φορείς να  αποδίδουν τιμές  στους ήρωες του 1821.
Την παραμονή της εθνικής επετείου  τα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά σχολεία Ορχομενού μετά τις σχολικές εορτές   κατέθεσαν στεφάνια στην κεντρική πλατεία Ορχομενού  στο μνημείο του αγνώστου στρατιώτη κερδίζοντΑς το θερμό χειροκρότημα γονιών και εκπαιδευτικών.
 Το orchomenos-news  παρακολούθησε την εορτή της Έκτης τάξης του 2ου σχολείου Ορχομενού (Στ1 και Στ2) στην αίθουσα του σχολείου  όπου οι  εκπαιδευτικοί  κ.κ. Ζαραμπούκα Βασιλείου και Καμπέρη Κωνσταντινιά, με τους μαθητές  τους παρουσίασαν στους γονείς  εκτός από τα ποιήματα, ένα χαρακτηριστικό σκετς για  το παιδομάζωμα κατά την τουρκοκρατία όπως και γνωστά τραγούδια του απελευθερωτικού αγώνα.
Την ίδια ώρα στο Πνευματικό Κέντρο Ορχομενού οι μαθητές των δύο νηπιαγωγείων όπως και του 1ου σχολείου Ορχομενού παρουσίασαν στους γονείς  που γέμισαν την αίθουσα τα ποιήματα τους και κέρδισαν επάξια το χειροκρότημα. Η κατάθεση των στεφάνων από τους μικρούς μαθητές του νηπιαγωγείου κέρδισε το χειροκρότημα όλων όσων βρέθηκαν  στην κεντρική πλατεία. Ανήμερα της Εθνικής Επετείου μετά την δοξολογία ακολούθησε η  κατάθεση στεφάνων από τους επίσημους φορείς λίγο πριν την καθιερωμένη μαθητική παρέλαση. Το διήμερο των εκδηλώσεων έκλεισε στην Κεντρική πλατεία με  τους μαθητές του 2ου χορευτικού τμήματος του Λαογραφικού Ομίλου Ορχομενού  ντυμένους με παραδοσιακές στολές να χορεύουν  χορούς της Πελοποννήσου απ όπου και ξεκίνησε η επανάσταση του 1821.
Σ.Σ.1.Σημειώνεται ότι η Φιλαρμονική του Δήμου Ορχομενού δεν συμμετείχε στο εορταστικό διήμερο και σύμφωνα με αποκλειστικές δηλώσεις του δημάρχου Ορχομενού  κ. Κων/νου Ξηρογιάννη  ο αποκλειστικός υπεύθυνος για αυτή την απουσία είναι ο δάσκαλος  και μαέστρος της ορχήστρας κ. Μπότσικας Κωνσταντίνος οποίος σύμφωνα με τον δήμαρχο συνεχίζει την γνωστή εκβιαστική του τακτική για  την παραλαβή της αμοιβής του παρά τον διακανονισμό που έχει συμφωνηθεί μεταξύ του ιδίου και του Δήμου Ορχομενού για σταδιακή αποπληρωμή της οφειλής.

Σ.Σ.2. Για τους χρήστες του facebook το orchomenos-news  προσφέρει 203 φωτογραφίες  από το εορταστικό διήμερο ελεύθερες για αντιγραφή και εκτύπωση από όλους δωρεάν  ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου