ORCHOMENOS-NEWS

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΔΗΜΟΥ ΟΡΧΟΜΕΝΟΥ...

Τρίτη 17 Δεκεμβρίου 2013

Στη Βουλή το θέμα του ΧΥΤΑ Λιβαδειάς από τον Γ. Καράμπελα


Στη Βουλή το θέμα του ΧΥΤΑ Λιβαδειάς από τον Γ. Καράμπελα


Ο βουλευτής Βοιωτίας της Ν.Δ. Γιάννης Καράμπελας κατέθεσε σχετική ερώτηση στους υπουργούς Μεταφορών και Δικτύων Μιχάλη Χρυσοχοίδη, Εσωτερικών Ιωάννη Μιχελάκη και Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη κάνοντας λόγο για κίνδυνο εμπλοκής στο διαγωνισμό του έργου αποκατάστασης του Χ.Υ.Τ.Α. Λιβαδειάς.
«Μετά την καταστροφική πυρκαγιά της 28ης Αυγούστου 2013, δημοπρατήθηκε από τον Δήμο Λεβαδέων την 30η Οκτωβρίου 2013 με διαδικασία πρόσκλησης περιορισμένου αριθμού εργοληπτικών επιχειρήσεων λόγω του επείγοντος, το έργο  «Αποκατάσταση Ζημιών που Προκλήθηκαν από Θεομηνία (Πυρκαγιά) στον Χ.Υ.Τ.Α. 1ης Διαχειριστικής Ενότητας Νομού Βοιωτίας», προϋπολογισμού 1.161.531,30 ευρώ με Φ.Π.Α», επισημαίνει ο κ. Καράμπελας.
Και προσθέτει: «Σχετικά με την διαγωνιστική διαδικασία του εν λόγω έργου, έχουν προκληθεί έντονες αντιδράσεις αλλά και παρεμβάσεις των δύο μεγαλύτερων πανελληνίων εργοληπτικών οργανώσεων. Αιτία των αντιδράσεων είναι το γεγονός ότι ένσταση που κατατέθηκε κατά του Πρακτικού Δημοπρασίας από διαγωνιζόμενο, δεν εξετάστηκε, με την επίκληση της μη πρόβλεψης υποβολής ενστάσεων στον συγκεκριμένο διαγωνισμό λόγω του επείγοντος της διαδικασίας, παρ’ όλο που οι διαγωνιζόμενοι είχαν λάβει σχετική πρόσκληση να υποβάλλουν τυχόν ενστάσεις τους».
Ο Γ. Καράμπελας τονίζει επίσης ότι «ο έργο της αποκατάστασης του Χ.Υ.Τ.Α. «είναι ιδιαίτερης περιβαλλοντικής σημασίας, χρηματοδοτείται από Ευρωπαϊκούς πόρους και η έναρξη και ολοκλήρωσή του είναι επιτακτική ανάγκη» και ότι «πιθανή νομική εμπλοκή του θα έχει καταστροφικές συνέπειες».
Καταλήγοντας ερωτά τους κυρίους υπουργούς αν οι διαγωνισμοί μεταξύ περιορισμένου αριθμού εργοληπτικών επιχειρήσεων εξαιρούνται από την υποχρεωτική χρήση των Πρότυπων Διακηρύξεων και αν ναι, αν μπορεί η διακήρυξη μειοδοτικού διαγωνισμού δημοσίου έργου να μην προβλέπει ή να απαγορεύει την υποβολή ενστάσεων εκ μέρους των διαγωνιζομένων.
Ρωτά επίσης αν κ απαγόρευση υποβολής αντιρρήσεων κατά  του Πρακτικού Επιτροπής Διαγωνισμού είναι σύμφωνη με το Σύνταγμα και την κείμενη νομοθεσία και αν οι αρμόδιες υπηρεσίες των Υπουργείων ή η Ενιαία Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Συμβάσεων μπορούν να ελέγξουν κατεπειγόντως την μέχρι σήμερα διαδικασία και να συνδράμουν στην επίλυση τυχόν θεμάτων έχουν ανακύψει, ώστε να αποφευχθούν περαιτέρω καθυστερήσεις και να εξασφαλιστεί η ταχεία και χωρίς προβλήματα ολοκλήρωση του έργου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου