ORCHOMENOS-NEWS

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΔΗΜΟΥ ΟΡΧΟΜΕΝΟΥ...

Τρίτη 13 Μαρτίου 2012

«ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΤΑ ΦΩΤΑ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ»



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ  

Την Πέμπτη 8 Μαρτίου στο Γραφείο του Δημάρχου Ορχομενού   κ. Κώστα Ξηρογιάννη υπογράφηκε σύμβαση μεταξύ του Δήμου Ορχομενού και της European Eco Fund  A.E. για την «Διεξαγωγή Προγράμματος για την Εξοικονόμηση Ενέργειας στον Δημοτικό Φωτισμό» του Καλλικρατικού Δήμου Ορχομενού. Με τη συγκεκριμένη σύμβαση ο Ανάδοχος αναλαμβάνει την εκτέλεση εργασίας (υπηρεσίας) με αντικείμενο την αναλυτική αποτύπωση  της  υφιστάμενης  κατάστασης  στον τομέα του ηλεκτροφωτισμού αναφορικά με τον αριθμό των υπαρχόντων φωτιστικών σωμάτων, τους χρησιμοποιούμενους τύπους λαμπτήρων, τις δαπάνες ηλεκτροφωτισμού και τα προκύπτοντα έσοδα και έξοδα από τα ανταποδοτικά τέλη.
Επίσης θα γίνει εκτίμηση του σημερινού κόστους ενέργειας καθώς και το αναμενόμενο  κόστος με βάση φωτιστικά σώματα τεχνολογίας LED αλλά και εκτίμηση του αντίστοιχου κόστους συντήρησης των υπαρχόντων φωτιστικών σωμάτων και των λαμπτήρων LED.
Θα υπολογιστεί η ετήσια εξοικονόμηση, καθώς και η αναμενόμενη εξοικονόμηση στη διάρκεια ζωής του έργου ενώ με βάση τα στοιχεία που θα προκύψουν θα εκπονηθεί τεχνοοικονομική μελέτη με την οποία θα προσδιορίζονται η αναμενόμενη εξοικονόμηση στη διάρκεια του έργου, η απαιτούμενη επένδυση για την εγκατάσταση συστημάτων LED και η αποδοτικότητα της επένδυσης.
Στη συνέχεια θα διενεργηθεί διαγωνισμός για την υλοποίηση του έργου και θα διερευνηθούν εναλλακτικοί τρόποι χρηματοδότησή του για να επιλεγεί η πλέον συμφέρουσα  περίπτωση για το δήμο.
Με βάση αυτά τα στοιχεία θα συνταχθούν τεύχη δημοπράτησης για την υλοποίηση του συνολικού έργου.
Στόχος της Δημοτικής Αρχής είναι η εξοικονόμηση ηλεκτρικής ενέργειας,  κατά συνέπεια μικρότερη οικονομική επιβάρυνση προς τη ΔΕΗ, με τελικό στόχο τη μείωση των συντελεστών των Δημοτικών τελών και των τελών της Υδρεύσεως.
Ο δήμαρχος Ορχομενού Κώστας Ξηρογιάννης δήλωσε σχετικά:
«Από την πρώτη στιγμή που αναλάβαμε τα καθήκοντά μας ένας από τους στόχους μας ήταν και παραμένει η μείωση του κόστους λειτουργίας του δήμου προς όφελος των πολιτών. Στο πλαίσιο αυτό προκειμένου να μειώσουμε τις δαπάνες προς την ΔΕΗ υπογράψαμε μια σύμβαση προκειμένου ο ανάδοχος να προβεί σε αποτύπωση όλων των φωτιστικών του Καλλικρατικού δήμου. Από τα αποτελέσματα θα επιλέξουμε στη συνέχεια την καλύτερη δυνατή λύση ώστε να έχουμε και καλύτερο φωτισμό και κυρίως λιγότερο κόστος ώστε να κινηθούμε προς την κατεύθυνσης ελάφρυνσης των δημοτών από τα τέλη».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου