ORCHOMENOS-NEWS

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΔΗΜΟΥ ΟΡΧΟΜΕΝΟΥ...

Πέμπτη 9 Ιουνίου 2011

“Οι Πολίτες ξαναζωντανεύουν το αρχαίο θέατρο του Βοιωτικού Ορχομενού” η επίσημη ανακοίνωση του Δήμου







Δελτίο Τύπου


Την Παρασκευή 3/6/2011 στις 19.30 πραγματοποιήθηκε στον συνεδριακό χώρο «Πέτρινα» στον Ορχομενό ημερίδα που διοργανώθηκε από τον Δήμο Ορχομενού την Θ΄ΕΠΚΑ και το σωματείο «ΔΙΑΖΩΜΑ» με θέμα “Οι Πολίτες ξαναζωντανεύουν το αρχαίο θέατρο του Βοιωτικού Ορχομενού”.
Παρά τις άσχημες καιρικές συνθήκες, παρουσία αρκετών πολιτών, πραγματοποιήθηκε ξενάγηση στον αρχαιολογικό χώρο. Η ημερίδα ξεκίνησε με χαιρετισμό του Δημάρχου και συνεχίστηκε με κεντρικούς ομιλητές τον διευθυντή της Θ΄ΕΚΠΑ κ. Β. Αραβαντινό ,ο οποίος έκανε γενική αναφορά για τις αρχαιότητες του Ορχομενού και την μοναδικότητα του χώρου που περιλαμβάνει μνημεία από την αρχαιοελληνική, την ελληνιστική και την βυζαντινή περίοδο, και τον πρόεδρο του ΔΙΑΖΩΜΑΤΟΣ κ. Σταύρο Μπένο.Ο κ.Μπένος εξέφρασε τον ενθουσιασμό του για την περιοχή μας ,χαρακτήρισε τον αρχαιολογικό χώρο «θησαυρό» και πρότεινε την δημιουργία αρχαιολογικού πάρκου.Πρόσθεσε επίσης ότι χρειάζονται αναλογικά ελάχιστα χρήματα έτσι ώστε να πραγματοποιηθεί η μελέτη αναστήλωσης και να μπορέσει να ενταχθεί το έργο στο πρόγραμμα ΕΣΠΑ.
Κατόπιν εκτός προγράμματος απηύθυναν χαιρετισμό ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεώργιος, ο αντιπεριφερειάρχης κ.Μουλκιώτης, ο βουλευτής κ .Γιαννάκης, ο Δήμαρχος της Θήβας κ. Νικολάου , ο Δήμαρχος Τανάγρας κ.Γεωργίου και ο πρώην Υπουργός κ.Κατσιμπάρδης .Τόσο ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης όσο και ο κ. Αντιπεριφερειάρχης υποσχέθηκαν ότι θα βοηθήσουν στην προσπάθεια αυτή ενώ οι Δήμαρχοι των γειτονικών Δήμων αντλώντας έμπνευση από την πρωτοβουλία ζήτησαν από τον κ.Μπένο να ενδιαφερθεί και για τα μνημεία των περιοχών τους.Την εκδήλωση παρακολούθησαν επίσης και η βουλευτής κ.Βάσω Τσόνογλου καθώς και παράγοντες της αρχαιολογικής υπηρεσίας Θήβας, όπως και πλήθος κόσμου. Συγκινητική για όλους ήταν η στιγμή που η εκπρόσωπος των μαθητών του πρώτου Δημοτικού σχολείου της πόλης μας Ελεονώρα Κορατζινά πρόσφερε τα χρήματα που συγκέντρωσαν οι μικροί Ορχομένιοι για την αναστήλωση του θεάτρου μας στον πρόεδρο του σωματείου «ΔΙΑΖΩΜΑ».
Η ημερίδα έκλεισε με ένα υπέροχο χορευτικό δρώμενο που παρουσιάστηκε από μαθήτριες της σχολής της κ.ΈφηςΜηλιώτη.

Γραφείο Δημάρχου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου