ORCHOMENOS-NEWS

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΔΗΜΟΥ ΟΡΧΟΜΕΝΟΥ...

Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου 2010

ΧΙΛΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΣΩΣΤΗ


Γέμισε η πλατεία φωνές πάλι μετά από έργα ενός χρόνου.


Πέρσι τέτοια εποχή συζητούσαμε αν θα κοπούν τα δέντρα στην πλατεία Αθάμαντος και αν θα αναπλαστεί ο εκεί χώρος.

Ακριβώς δύο μήνες πριν τις εκλογές η πλατεία πήρε την τελική της μορφή και ξανάδωσε ζωή στην περιοχή.

Η επέτειος των 1000 ετών από την κατασκευή της μικρής εκκλησίας του Αι Σώστη και ο πανηγυρικός εσπερινός από τον εφημέριο της Παναγίας πάτερ Χαράλαμπο έφθανε για να γεμίσει από νωρίς το απόγευμα με κόσμο η πλατεία.

Πλήθος πιστών προσκύνησε στην χιλιόχρονη εκκλησία και ακολούθησε την λιτανεία της

Εικόνας.

Λίγο μετά τις εννιά άρχισαν να ακούγονται οι πρώτες νότες και τα χορευτικά της Π.Π.Ο. κράτησαν συντροφιά στους παρευρισκόμενους με νησιώτικους και κρητικούς χορούς. Τα κρέατα και οι μπύρες πηγαινοέρχονταν από τα διπλανά μαγαζιά. μέχρι να ξεκινήσει η ορχήστρα να δίνει τον ρυθμό για το γλέντι. Οι Ορχομένιοι Γιώργος Καραΐσκος στο κλαρίνο και Γωγώ Τσαμπά στο τραγούδι ξεσήκωσαν τον κόσμο μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.

Υ.Γ.1.Εγκαίνια πλατείας δεν έγιναν –κρίμα χάσαμε την παγκόσμια αποκλειστικότητα εγκαινίων πλατείας-αλλά δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητο ότι η πλατεία ξαναγέμισε επιτέλους κόσμο και γέλασε λίγο το χειλάκι των καταστηματαρχών της περιοχής.

Υ.Γ.2. Η απορία μας γιατί δεν είπε κουβέντα ο δήμαρχος σε μια εκδήλωση με τόσο κόσμο έτοιμο να δεχτεί όσα είχε να πει, λύθηκε συνομιλώντας με έναν επιχειρηματία που στεγάζεται σε άλλη περιοχή και υποστήριξε ότι :

«Αν μιλήσει θα τον γιουχάρουν όπως πριν λίγες μέρες που ήρθε στο δικό μου μαγαζί».

Δεν ήμασταν παρόντες εμείς για να επιβεβαιώσουμε αυτό το γεγονός αλλά ο δήμαρχος μπορεί να το διαψεύσει εδώ ή και να το επιβεβαιώσει με την στάση του στην επόμενη εκδήλωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου