ORCHOMENOS-NEWS

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΔΗΜΟΥ ΟΡΧΟΜΕΝΟΥ...

Τετάρτη 14 Απριλίου 2010

ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ Η ΤΥΧΗ ΤΟΥ ΟΡΧΟΜΕΝΟΥ



Παράταση στην αγωνία έφερε η χθεσινή συνεδρίαση της ΚΕΔΚΕ .
Τελική ημέρα ορίστηκε η Τρίτη 20 Απριλίου όπου θα παρουσιαστεί σε πανηγυρική Συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβούλιου από το υπουργό Εσωτερικών Γιάννη Ραγκούση το οριστικό σχέδιο της Διοικητικής μεταρρύθμισης τον γνωστό «Καλλικράτη».

Ξεκινούν οι επαφές του Υπουργού Εσωτερικών με τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ όλων των νομών της χώρας με στόχο να οριστικοποιηθεί το χωροταξικό.
Άυριο Παρασκευή αναμένεται συνάντηση των κ.κ. Τόγια Τσόνογλου ,Αγάτσα με την ηγεσία του ΥΠΕΣ ώστε να οριστικοποιηθούν οι τελευταίες αλλάγες στο ήδη υπάρχον σχέδιο.



Το προσχέδιο του Καλλικράτη μέχρι αυτή τη στιγμή για την περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας διαμορφώνεται ως εξής:
• Στην Βοιωτία: 4-6 από 20
• Στην Εύβοια 7 από 27
• Στην Φθιώτιδα 7 από 24
• Στην Ευρυτανία 4 από 11
• Στην Φωκίδα 4 από 12

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΚΕ και δήμαρχος Αθηναίων Ν.Κακλαμάνης τόνισε πως στην επιστολή που θα στείλει στον υπουργό Εσωτερικών θα επισημαίνονται δύο ειδών κατηγορίες: οι αδιαπραγμάτευτες και οι συζητήσιμες. Χαράζοντας την «κόκκινη γραμμή» ο κ. Κακλαμάνης επισήμανε:
* Η συνολική κοστολόγηση των αρμοδιοτήτων των δήμων που μέχρι στιγμής παραμένουν ακοστολόγητες.
* Τα κριτήρια για το χωροταξικό να είναι τέτοια ώστε να μην δημιουργούν δήμους-«τέρατα».
* Το επαγγελματικό ασυμβίβαστο δημάρχων πόλεων άνω των 10.000 κατοίκων.
* Η διαχείριση των απορριμμάτων που πρέπει να παραμείνει στους δήμους και όχι στην Περιφέρεια.


Υ.Γ.1 Μηδέν εις στο πηλίκον απέφερε η χθεσινή πολύαναμενόμενη συνεδρίαση ,αφου δεν προέκυψε τίποτα νεότερο από τα ήδη γνωστά. Ναι μεν θετικό το ότι ο νομός Βοιωτίας θα έχει από 4 έως 6 δήμους κι όχι δύο. Το θέμα είναι ΕΝΑ:θα υπάρχειεν τέλει Δήμος ΟΡΧΟΜΕΝΟΥ;;Ορχομενού κι όχι Κωπαίδας ή παρόμοια σενάρια.

Υ.Γ.2. Εδώ το μπαλάκι πάει στους Βουλευτές του νομού και όλοι ξέρουμε ότι μόνο εκείνοι μπορούν να επηρεάσουν τις εξελίξεις τώρα και να «βάλουν πλάτη» ώστε να μην μείνει έξω από το ‘παιχνίδι» ο Ορχομενός. Και οι τρεις βουλευτές του κυβερνόντος κόμματος ξέρουν πόσο τους στήριξε ο Ορχομενός στην προεκλογική περίοδο και τώρα είναι η ώρα να ανταποδώσουν. Το orchomenos-news βρίσκεται σε επαφή και θα σας ενημερώνει για τις εξελίξεις από το «μέτωπο» του Καλλικράτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου