ORCHOMENOS-NEWS

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΔΗΜΟΥ ΟΡΧΟΜΕΝΟΥ...

Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2009

Ειρηνική πορεία και καθιστική διαμαρτυρία φοιτητών στην Λιβαδειά

Το πανεπιστημιακό ΑΣΥΛΟ στα χέρια ΦΟΙΤΗΤΩΝ και ΠΟΛΙΤΩΝ.Οι κοινωνικές εξεγέρσεις δεν ξεχνιούνται.Ο ΔΕΚΕΜΒΡΗΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ.

Με αφορμή το μνημόσυνο ενός έτους από την δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου οι φοιτητές του Πανεπιστημίου Λιβαδειάς πραγματοποίησαν πορεία την Δευτέρα (07/12/09).Δεκάδες φοιτητές αλλά και πλήθος μαθητών Λυκείων Λιβαδειάς συγκεντρώθηκαν το μεσημέρι στον προαύλιο χώρο του Ζαππείου. Μοιράστηκαν σε όλους τους παρευρισκόμενους φυλλάδια με τα περιστατικά του περσινού Δεκέμβρη στην Αθήνα ,όπως και φυλλάδια με τα αιτήματα των φοιτητών της πόλης.Η πορεία ξεκίνησε μπροστά από το Ζάππειο και διέσχισε την κάθοδο της οδού Θεσ/κης με κατεύθυνση το αστυνομικό τμήμα. Τα συνθήματα που κυριάρχησαν αφορούσαν τον αδικοχαμένο Αλέξη αρχικά ,αλλά δεν έλειψαν και αυτά που έδειχναν την αγωνία των νέων για το μέλλον τους. Φθάνοντας έξω από το αστυνομικό τμήμα Λιβαδειάς επικράτησε μια μικρή ένταση. Η αστυνομική διεύθυνση Λιβαδειάς είχε παρατάξει ένα πούλμαν έκλεινε τον δρόμο και δεν επέτρεπε στους διαδηλωτές να πλησιάσουν στο τμήμα. Εκεί άρχισαν τα υβριστικά συνθήματα κατά της αστυνομίας και εκσφενδονίστηκαν δύο αυγά στο πούλμαν. Με την παρέμβαση όμως των ψυχραιμότερων το επεισόδιο έληξε άμεσα.
Ακολούθησε έντονος διάλογος μεταξύ διαδηλωτών και της αστυνομικής διεύθυνσης και αφού το πούλμαν δεν μπορούσε να μετακινηθεί ,οι διαδηλωτές από την πλευρά τους αποφάσισαν να προχωρήσουν σε καθιστική διαμαρτυρία μπροστά από το πούλμαν. Η ψύχραιμη αντιμετώπιση των οργάνων της τάξης βοήθησε ώστε να λήξει γρήγορα η διαμαρτυρία και να συνεχιστεί η πορεία στους δρόμους της πόλης.

Με καευθυνση της κεντρική πλατεία της πόλης η πορεία συνεχίστηκε με τα συνθήματα των διαδηλωτές να βγάζουν στα παράθυρα τους κατοίκους της Λιβαδειάς.
Ο κύριος όγκος της πορείας διαλύθηκε μετά την αποχώρηση από την κεντρική πλατεία. Οι φοιτητές συνέχισαν μέχρι το Πανεπιστήμιο όπου πραγματοποιήθηκε συνέλευση για τον απολογισμό της εκδήλωσης. Σημειώνεται ότι το Πανεπιστήμιο τελεί υπό κατάληψη. Κυρίαρχο αίτημα των φοιτητών είναι το ΑΣΥΛΟ σε όλο τον χώρο του Ζαππείου.







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου