ORCHOMENOS-NEWS

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΔΗΜΟΥ ΟΡΧΟΜΕΝΟΥ...

Δευτέρα 7 Ιουνίου 2010

Δηλώσεις κ. Τσόνογλου για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος



«Είναι γεγονός ότι ο πλανήτης μας αντιμετωπίζει σήμερα πολλά προβλήματα. Ίσως περισσότερα από ποτέ. Ο υπερπληθυσμός, η αλόγιστη χρήση των φυσικών πόρων, η ερημοποίηση, η μείωση της βιοποικιλότητας, η μόλυνση του αέρα και των υδάτων, η αλλαγή του κλίματος, οι δασικές πυρκαγιές και το φαινόμενο του θερμοκηπίου είναι μερικά μόνο από τα αυτά.
Οι λίμνες, τα ποτάμια οι θάλασσες και τα δάση, όλα τα φυσικά οικοσυστήματα συμβάλλουν στην ύπαρξη της ανθρωπότητας επάνω στη γη.
Το ΠΑΣΟΚ και το Υπουργείο Περιβάλλοντος βρίσκονται ήδη στην πρώτη γραμμή για να αντιμετωπίσουν μεθοδευμένα και με την απαιτούμενη σοβαρότητα το πρόβλημα της ρύπανσης.
Στο ΠΑΣΟΚ ξέρουμε καλά ότι κάθε μέρα είναι μέρα του περιβάλλοντος. Σε αυτήν την προσπάθεια δεν μπορεί να γίνει τίποτε αν δεν έχουμε την ενεργή συμπαράσταση και υποστήριξη των πολιτών και ολόκληρης της κοινωνίας.
Το περιβάλλον μας αφορά όλους. Και γι’ αυτό θα πρέπει έστω και την ύστατη στιγμή να δραστηριοποιηθούμε μαζικά αφού, ως γνωστόν, το περιβάλλον το δανειστήκαμε από τα παιδιά μας.
Και σε αυτά θα πρέπει να το παραδώσουμε καλύτερο»!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου