ORCHOMENOS-NEWS

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΔΗΜΟΥ ΟΡΧΟΜΕΝΟΥ...

Δευτέρα 30 Μαρτίου 2015

ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ και τα ...γνωστά ΠΑΡΑΤΡΑΓΟΥΔΑ...





Τα ίδια Παντελάκη μου τα ίδια Παντελή μου...στο δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ορχομενού την Τρίτη 10/03/2015.

Η εποχή άλλαξε, το τροπάριο ΟΧΙ...


Η αγαπημένη συνήθεια των δημοτικών συμβούλων της παράταξης ΟΡΧΟΜΕΝΟΣ ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ   να ξεκινάνε με επιθετικές διαθέσεις  έναντι των δημοτικών συμβούλων της συμπολίτευσης  σε κάθε συμβούλιο  το τελευταίο εξάμηνο, δεν  μπορούσε να λείψει  και από το πρώτο συμβούλιο της Άνοιξης του 2015.
Ως είθισται σε κάθε δημοτικό συμβούλιο πριν την συζήτηση των προγραμματισμένων θεμάτων  δίνετε ο λόγος σε όσους συμβούλους θέλουν να τοποθετηθούν επί θεμάτων επικαιρότητας κι όχι μόνο. Το λόγο πήραν αρχικά οι σύμβουλοι της αντιπολίτευσης οι οποίοι  κατηγόρησαν τοννΑντιδήμαρχο  κ. Μαράντο για αυθαιρεσία στην κοπή δέντρων  και την διανομή των ξύλων,
ενώ ο ίδιος ανάφερε οτι ακολουθούνται όλες οι νόμιμες διαδικασίες βάση εντολής γεωπόνου στην κοπή των δέντρων και  η διανομή τους γίνεται με ειδικά κριτήρια σε οικογένειες που έχουν ανάγκη.
   Οι σύμβουλοι της αντιπολίτευσης με μπροστάρη τον πρώην δήμαρχο κ. Ξηρογιάννη  δεν καλύφθησαν από την απάντηση του αρμόδου αντιδήμαρχου και τον κατηγόρησαν σε έντονο ύφος για οικολογικη καταστροφή. Η απάντηση του κ. Μαράντου ήταν επίσης σε πολύ έντονο ύφος και δεν άργησαν να ανάψουν τα σιματα για ένα θέμα που δεν ήταν καν προγραμματισμένο να συζητηθεί.
Ο κ. Σκόπας επικεφαλής της παράταξης  ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ  όταν πήρε τον λόγο τοποθετήθηκε επί του θέματος απευθυνόμενος κυρίως προς τους
 συναδέρφους του δημοτικούς συμβούλους  της αντιπολίτευσης στο Δήμο  σημειώνοντας τα παρακάτω :
"Σε μια εποχή που ο κόσμος μαστίζεται από σωρεία οικονομικών προβλημάτων και δεν έχει την δυνατότητα να καλύψει τις ανάγκες θέρμανσης σε αυτό  τον βαρύ χειμώνα και την ώρα που έχουμε θανάτους από μαγγάνια που χρησιμοποιούν συνάνθρωποι μας για να ζεσταθούν εσείς μιλάτε για δήθεν οικολογική καταστροφή από την κοπή των δέντρων;;;

Ο κ. Ξηρογιάννης δεν απάντησε επί της ουσίας στο καίριο ερώτημα του κ. Σκόπα εντούτοις ζήτησε την παραίτηση του κ. Μαράντου δημιουργώντας μεγαλύτερο χάος στην ήδη τεταμένη ατμόσφαιρα.
Ο κ. Μαράντος τέλος επέμενε στην αρχική δήλωση του ότι όλα έγιναν βάση υποδείξεων των αρμόδιων υπηρεσιών του Δήμου και ανανέωσε το ραντεβού της αντιπαράθεσης για το επόμενο δημοτικό  συμβούλιο αν βέβαια δοθεί συνέχεια στο θέμα...


 Μετά την επεισοδιακή έναρξη του δημοτικού συμβουλίου και σε έντονο  κλίμα αντιπαράθεσης συζητήθηκαν τα θέματα της Ημερήσιας διάταξης και πάρθηκαν οι παρακάτω
 αποφάσεις αναλυτικά




ΘΕΜΑΤΑ & ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ!


 1.Έγκριση της υπ΄αριθ. 30/2015 απόφασης Οικονομικής Επιτροπής που αφορά την τροποποίηση προϋπολογισμού και τεχνικού προγράμματος έτους 2015. ( Εισηγητής: κ. Γεώργιος Κανέλλης, )


ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΚΑΤΑ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ Την έγκριση της υπ΄αριθμ. 30/2015 απόφαση Οικονομικής επιτροπής για τροποποίηση προϋπολογισμού (ΑΝΑΛΥΤΙΚΟΤΕΡΑ ΕΔΩ!!!)


 2. Έγκριση της υπ΄αριθμ. 39/2015 απόφασης Οικονομικής Επιτροπής για έκθεση αποτελεσμάτων εκτέλεσης του Δ΄ τριμήνου του προϋπολογισμού οικ. έτους 2014. ( Εισηγητής: κ. Γεώργιος Κανέλλης).


ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΚΑΤΑ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ Την έγκριση της υπ΄αριθμ. 39/2015 απόφαση Οικονομικής επιτροπής (ΑΝΑΛΥΤΙΚΟΤΕΡΑ ΕΔΩ!!!)

 3. Λήψη απόφασης για διαγραφή υποχρεώσεων του Δήμου παρελθόντων οικονομικών ετών. ( Εισηγητής: κ. Γεώργιος Κανέλλης )


ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΟΜΟΦΩΝΑ Εγκρίνει τη διαγραφή υποχρεώσεων του Δήμου παρελθόντων οικονομικών ετών (ΑΝΑΛΥΤΙΚΟΤΕΡΑ ΕΔΩ!!!)



4. Λήψη απόφασης για κατανομή αδιάθετων υπολοίπων ΣΑΤΑ παρελθόντων ετών. ( Εισηγητής: κ. Γεώργιος Κανέλλης )

ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΚΑΤΑ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ Εγκρίνει την κατανομή αδιάθετων υπολοίπων ΣΑΤΑ παρελθόντων ετών (ΑΝΑΛΥΤΙΚΟΤΕΡΑ ΕΔΩ!!!)


 5. Αποδοχή και κατανομή πίστωσης ποσού 14.690,00 € , 1 η εντολή ΣΑΤΑ έτους 2015. ( Εισηγητής: κ. Γεώργιος Κανέλλης )

ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΟΜΟΦΩΝΑ. Αποδέχεται πίστωση ποσού 14.690,00 € , 1η εντολή ΣΑΤΑ έτους 2015 (ΑΝΑΛΥΤΙΚΟΤΕΡΑ ΕΔΩ!!!)


6.Έγκριση μίσθωσης μηχανημάτων μηχανοργάνωσης και τρόπου ανάδειξης αναδόχων. ( Εισηγητής: κ. Νταβαλούμης Ιωάννης, Αντιδήμαρχος)

ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΟΜΟΦΩΝΑ Εγκρίνει την μίσθωση μηχανημάτων μηχανοργάνωσης και του τρόπου ανάδειξης αναδόχου σύμφωνα με την εισήγηση (ΑΝΑΛΥΤΙΚΟΤΕΡΑ ΕΔΩ!!!)


7. Λήψη απόφασης για έγκριση υλοποίησης υπηρεσιών καθαρισμού γραφείων από ιδιώτη εργολάβο. ( Εισηγητής: κ. Ιωάννης Νταβαλούμης, Αντιδήμαρχος)

ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΚΑΤΑ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ Την έγκριση υλοποίησης υπηρεσιών καθαρισμού γραφείων στα κτίρια των Τοπικών Κοινοτήτων από ιδιώτη εργολάβο , λόγω αδυναμίας υλοποίησής της με ίδια μέσα. (ΑΝΑΛΥΤΙΚΟΤΕΡΑ ΕΔΩ!!!)


8.Έγκριση της υπ΄αριθμ. 1/2015 μελέτης του έργου: « ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΟΔΟΠΟΪΙΑΣ Δ.Ε. ΑΚΡΑΙΦΝΙΑΣ» , προϋπολογισμού δαπάνης 12.000,12€ με ΦΠΑ 23% και τρόπου ανάδειξης αναδόχου. ( Εισηγητής: κ. Ιωάννης Νταβαλούμης ,Αντιδήμαρχος)

ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΟΜΟΦΩΝΑ Την έγκριση της υπ΄αριθμ. 1/2015 μελέτης του έργου (ΑΝΑΛΥΤΙΚΟΤΕΡΑ ΕΔΩ!!!)


9. Έγκριση της υπ΄αριθμ. 2/2015 μελέτης του έργου: « ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΚΑΙ ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΟΔΩΝ Δ.Ε. ΟΡΧΟΜΕΝΟΥ » , προϋπολογισμού δαπάνης 11.999,70€ με ΦΠΑ 23% και τρόπου ανάδειξης αναδόχου. ( Εισηγητής: κ. Άγγελος Μαράντος, Αντιδήμαρχος)

ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΟΜΟΦΩΝΑ Την έγκριση της υπ΄αριθμ. 2/2015 μελέτης του έργου (ΑΝΑΛΥΤΙΚΟΤΕΡΑ ΕΔΩ!!!)


 10. Έγκριση της υπ΄αριθμ. 17/2014 μελέτης του έργου: « ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΔΕΞΑΜΕΝΗΣ ΥΔΡΕΥΣΗΣ Τ.Κ. ΠΑΥΛΟΥ» , προϋπολογισμού δαπάνης 37.621,74€ με ΦΠΑ 23% και τρόπου ανάδειξης αναδόχου. (Εισηγητής: κ. Ηρακλής Ντουφεξής , Πρόεδρος Τ.Κ. Παύλου)

 ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΟΜΟΦΩΝΑ Την έγκριση της υπ΄αριθμ. 17/2014 μελέτης του έργου (ΑΝΑΛΥΤΙΚΟΤΕΡΑ ΕΔΩ!!!)


11. Λήψη απόφασης για χορήγηση παράτασης προθεσμίας εκτέλεσης εργασιών του έργου: « Επίστρωση Γηπέδου Τ.Κ. Κάστρου με συνθετικό χλοοτάπητα» , ανάδοχος Ιάσων Γκαζιάνης. ( Εισηγητής: Δήμαρχος κ. Λουκάς Υπερήφανος )

ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΚΑΤΑ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ Εγκρίνει τη χορήγηση παράτασης προθεσμίας εκτέλεσης του έργου   (ΑΝΑΛΤΙΚΟΤΕΡΑ ΕΔΩ!!!)


12. Λήψη απόφασης για έγκριση χορήγησης παράτασης προθεσμίας του έργου: « Ολοκλήρωση δικτύου αποχέτευσης οικισμού Ορχομενού εργασίες αποπεράτωσης αναβάθμισης ΚΕΛ – Αντλιοστάσιο ακαθάρτων και αγωγός επεξεργασμένων λυμάτων. ( Εισηγητής: Δήμαρχος κ. Λουκάς Υπερήφανος)

ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΟΜΟΦΩΝΑ Εγκρίνει τη χορήγηση παράτασης προθεσμίας εκτέλεσης του έργου
 (ΑΝΑΛΥΤΙΚΟΤΕΡΑ ΕΔΩ !!!)

13.Ορισμός εκπροσώπου από το δημοτικό Συμβούλιο , ως προέδρου και δύο μελών από τις παραγωγικές τάξεις για την συμμετοχή τους στην συγκρότηση της Δημοτικής Επιτροπής παιδείας. ( Εισηγητής: Δήμαρχος κ. Λουκάς Υπερήφανος)

ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΟΜΟΦΩΝΑ 1. Ορίζει τον κ. Ρόδη Λάμπρο του Αριστοτέλη, Πρόεδρο Δημοτικoύ Συμβουλίου, ως Πρόεδρο της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας.   (ΑΝΑΛΥΤΙΚΟΤΕΡΑ ΕΔΩ !!!)


14. Έγκριση της υπ΄αριθμ. 5/2015 απόφαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής για διατήρηση ή μη κενωθέντων περιπτέρων στην Τ.Κ. Ακραιφνίου , Τ.Κ. Διονύσου, Τ.Κ. Αγίου Δημητρίου. ( Εισηγητής: Δήμαρχος κ. Λουκάς Υπερήφανος )

ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΟΜΟΦΩΝΑ Την έγκριση της υπ΄αριθμ. 5/2015 απόφασης της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής   (ΑΝΑΛΥΤΙΚΟΤΕΡΑ ΕΔΩ !!!)


15.Λήψη απόφασης για την ανανέωση επαγγελματικών αδειών πωλητών λαϊκής αγοράς. ( Εισηγητής: κ. Άγγελος Μαράντος, Αντιδήμαρχος)

 ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΚΑΤΑ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ Εγκρίνει την ανανέωση των επαγγελματικών αδειών πωλητών λαϊκής αγοράς ως εξής:   (ΑΝΑΛΥΤΙΚΟΤΕΡΑ ΕΔΩ !!!)


16. Έγκριση της υπ΄αριθμ. 1/2015 απόφαση της Τοπικής Κοινότητας Ακραιφνίου για παραχώρηση χώρου στον Σύλλογο Α.Σ. ΜΙΝΥΕΣ για την άσκηση των δραστηριοτήτων του συλλόγου. ( Εισηγητής: κ. Αλέξανδρος Βασιλείου , Πρόεδρος Τ.Κ. Ακραιφνίου)

ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΟΜΟΦΩΝΑ Την έγκριση της υπ΄αριθμ. 1/2015 απόφαση της Τοπικής Κοινότητας Ακραιφνίου για παραχώρηση χώρου στον Σύλλογο Α.Σ. ΜΙΝΥΕΣ για την άσκηση των δραστηριοτήτων του συλλόγου.   (ΑΝΑΛΥΤΙΚΟΤΕΡΑ ΕΔΩ !!!)


17. Έγκριση μίσθωσης μηχανημάτων έργου και τρόπου ανάδειξης αναδόχων. ( Εισηγητής: κ. Νταβαλούμης Ιωάννης, Αντιδήμαρχος)

ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΚΑΤΑ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ Την έγκριση μίσθωσης μηχανημάτων έργου και τον τρόπο ανάδειξης αναδόχων σύμφωνα με την εισήγηση ως εξής (ΑΝΑΛΥΤΙΚΟΤΕΡΑ ΕΔΩ !!!)



18. Συγκρότηση 3μελής επιτροπής για την διαχείριση του προγράμματος παροχής τροφίμων σε απόρους. ( Εισηγητής: κ. Νταβαλούμης Ιωάννης, Αντιδήμαρχος) 

 ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΚΑΤΑ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ Εγκρίνει τη συγκρότηση 3μελής επιτροπής για την διαχείριση του « Προγράμματος παροχής τροφίμων σε απόρους » , ως εξής : 1. Ο κ. Νταβαλούμης Ιωάννης, Αντιδήμαρχος, 2. Η κ. Σκαγιάκου Βαρβάρα, Αντιδήμαρχος. 3. Η κ. Καράλη Παρασκευή , δημοτική σύμβουλος από τη μειοψηφία .       (ΑΝΑΛΥΤΙΚΟΤΕΡΑ ΕΔΩ !!!)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου