ORCHOMENOS-NEWS

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΔΗΜΟΥ ΟΡΧΟΜΕΝΟΥ...

Δευτέρα 9 Μαρτίου 2015

ΚΟΥΛΟΥΜΑ 2015 ΧΩΡΙΣ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΕΣ...


ΚΑΘΑΡΗ ΔΕΥΤΕΡΑ ΣΤΟΝ ΟΡΧΟΜΕΝΟ

Κείμενο : Γραφείο Τύπου Δήμου Ορχομενού (http://orchomenos.gr/ )


ΣΧΟΛΙΑ-ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ  και Σ.Σ.: http://orchomenos-news.blogspot.gr/



 Την Καθαρή Δευτέρα (23 Φεβρουαρίου 2015) ολοκληρώθηκαν οι αποκριάτικες εκδηλώσεις του Δήμου Ορχομενού. Η νέα Δημοτική Αρχή αναβίωσε και πάλι το έθιμο στην αρχή της πενταετούς θητείας της,
προσφέροντας στους επισκέπτες παραδοσιακή φασολάδα, λαγάνα, νηστίσιμα, κρασί και πάνω απ΄ όλα κέφι και ψυχαγωγία.

Η βροχή όμως, και ο γενικά άστατος καιρός, δεν επέτρεψε να πραγματοποιηθεί η εκδήλωση στον γραφικό λόφο της Δραγατσούλας αλλά, βάσει του εναλλακτικού σχεδίου, στο κέντρο της πόλης μπροστά από το ΚΑΠΗ στην πλατεία Ηρώων. Έτσι οι γονείς με τα παιδιά τους, δεν είχαν μεν την ευκαιρία να πετάξουν χαρταετό αλλά η προσέγγιση στο χώρο ήταν πολύ πιο εύκολη και η επιλογή αποδείχθηκε εξίσου επιτυχημένη. Η φασολάδα βέβαια δια χειρός… «Μαμαλάκη» (Π. Κουμπούρας), αποτέλεσε το επίκεντρο του ενδιαφέροντος, και όχι άδικα! Από πολύ νωρίς το πρωί τα καζάνια με την φασολάδα ετοιμάστηκαν στο χώρο του εργοταξίου του Δήμου και στη συνέχεια μεταφέρθηκαν στο κιόσκι που είχε στηθεί στο κέντρο του Ορχομενού. Εκεί η ομάδα του Πολιτιστικού Κέντρου (Γιάννα Τουλούπη, Ιωάννα Παναγιωτίδη, Τασία Υπερηφάνου, Έφη Τζαβάρα, Μαρία Κραβαρίτη), οι Αντιδήμαρχοι Γιάννης Νταβαλούμης και Άγγελος Μαράντος, ο πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου Ορχομενού Βασίλης Τάγκαλης και πολλοί ακόμα βοήθησαν να μοιραστούν τα εδέσματα στους Ορχομένιους και μη, επισκέπτες. Παρών βέβαια και ο Δήμαρχος Ορχομενού και πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Στερεάς Ελλάδας, Λουκάς Υπερήφανος με την σύζυγό του (που κι αυτή βοήθησε πάρα πολύ), ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ορχομενού Λάμπρος Ρόδης, οι εντεταλμένοι Δημοτικοί Σύμβουλοι Χρήστος Μπαμπλέκος και Κική Καραβαγγέλη, ο ειδικός συνεργάτης του Δημάρχου Γιάννης Πάνου, ο διευθυντής Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Βασίλης Τούντας και πολλοί ακόμα δημοτικοί σύμβουλοι και πρόεδροι τοπικών συμβουλίων. Και επειδή «νηστικό αρκούδι δεν χορεύει», μετά την γευστικότατη φασολάδα ήρθε κι ο χορός σαν επιστέγασμα μιας βροχερής αλλά κεφάτης Καθαρής Δευτέρας! Αξιοσημείωτο το γεγονός πως, μετά τα παραδοσιακά εδέσματα, δεν έλειψαν οι… τολμηροί που ανέβηκαν στη Δραγατσούλα και πέταξαν τους χαρταετούς τους! Και του χρόνου με λιακάδα!

Σ.Σ.1. Η εκδήλωση   ΚΟΥΛΟΥΜΑ ΟΡΧΟΜΕΝΟΥ 2015 στην κεντρική πλατεία Ορχομενού  απέδειξε  για άλλη μια φορά πως όταν υπάρχει θέληση δεν χωράει καμία δικαιολογία. 
Ούτε ο καιρός μπορούσε να χαλάσει το κέφι των υπευθύνων αλλά και των επισκεπτών που  δοκίμασαν τα Σαρακοστιανά  που πρόσφερε ο Δήμος Ορχομενού και ανανέωσαν το ραντεβού τους για την επόμενη χρονιά στον Λόφο της Δραγατσούλας. 
Πολλά συγχαρητήρια κι από εμάς στους ιθύνοντες του Δήμου για άλλη μια εκδήλωση  που εστιάζει στην ανθρωπιστική κρίση και ευχόμαστε να συνεχιστεί  η πολιτική Κοινωνικής πρόνοιας με περισσότερες δράσεις από την Δημοτική Αρχή. 

Σ.Σ.2. Όλες οι φωτογραφίες από το ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΟΡΧΟΜΕΝΟΥ 2015 σε υψηλή ανάλυση από την κάμερα της ηλεκτρονικής εφημερίδας orchomenos-news   ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ!!!






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου