ORCHOMENOS-NEWS

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΔΗΜΟΥ ΟΡΧΟΜΕΝΟΥ...

Πέμπτη 2 Οκτωβρίου 2014

ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ...ΛΑΣΠΗΣ και αποστομωτικές απαντήσεις…




 Η λασπολογία και οι κινήσεις πανικού από πλευρά της μειοψηφίας  του Δήμου Ορχομενού  συνεχίστηκε με Δελτία Τύπου  και μετά το επίμαχο πρώτο Δημοτικό Συμβούλιο της 26/09/14, αλλά η απάντηση  από την πλευρά του Δήμου έβαλε  τα πράγματα στη  θέση τους.







Ο συνδυασμός του κ. Κ. Ξηρογιάννη  ΟΡΧΟΜΕΝΟΣ ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ εξέδωσε με ύφος …Χιλίων Καρδιναλίων ένα Δελτίο Τύπου   όπου  εν ολίγοις κατηγορούσε  τον δήμαρχο Ορχομενού κ. Λ. Υπερήφανο  για μη δημοκρατικές διαδικασίες στην εκλογή των επιτροπών του Δήμου  παρόλο που γνωρίζει το νόμιμο της διαδικασίας και ζήτησε να παραιτηθούν τα δύο μέλη της  επιτροπής επίλυσης φορολογικών διαφορών  του Δήμου Ορχομενού και να συσταθεί νέα επιτροπή .
 Το ότι έκανε βέβαια  ακριβώς το ίδιο  στα τριάμισι χρόνια της  δικής  τους θητείας  ξέχασε  να το αναφέρει ή απλά κάνουν την Αυτοκριτική  τους καθυστερημένα;;

 Δείτε αναλυτικά   το Δ.Τ. της μειοψηφίας και μετά την απάντηση του δημάρχου.





Δημοκρατία σε στυλ Β.ΚΟΡΕΑΣ!!!!

Στο Δημοτικό συμβούλιο της Παρασκευής 26/9/14 συγκροτήθηκαν κάποιες από τις   προβλεπόμενες από το νόμο Επιτροπές Λειτουργίας του δήμου μας.
Οι προτάσεις για τις συγκροτήσεις αυτές έγιναν εν αγνοία της Μειοψηφίας του ΔΣ και όλες μετά από εισήγηση  του Δημάρχου, ενώ η πλήρης κάλυψη των προβλεπόμενων θέσεων έγινε φυσικά με πρόσωπα της απολύτου εμπιστοσύνης του.
Με αποκορύφωμα την Επιτροπή Επίλυσης Φορολογικών Διαφορών με τους Δημότες.
Η συγκεκριμένη επιτροπή είναι μεγάλης σημασίας γιατί εξετάζει -όπως είναι και ο τίτλος της -όλα τα θέματα  που προκύπτουν από τη λειτουργία του Δήμου και αφορούν οικονομικές διαφορές των Δημοτών με το Δήμο.
Η Επιτροπή αποτελείται από τρία μέλη και ισάριθμους αναπληρωτές.
Η  πρόταση λοιπόν του Δημάρχου ήταν:
1.ΖΥΓΟΓΙΑΝΝΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ
2.ΜΕΤΤΑΣ ΛΟΥΚΑΣ
3.ΖΑΡΟΓΟΥΛΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
με τους αναπληρωτές τους.
Όλοι ανεξαιρέτως εκλεγμένοι ή υποψήφιοι κατά καιρούς με το ψηφοδέλτιο του νυν Δημάρχου.

Εμείς προτείναμε κατά την ψηφοφορία πρόσωπο εκλεγμένο από τον συνδυασμό μας αλλά απορρίφθηκε "μετ' επαίνων".!!!


Επειδή κατά την άποψή μας με τον τρόπο αυτό δεν επιτυγχάνεται διαφάνεια και αξιοπιστία στις αποφάσεις της επιτροπής, ζητούμε τουλάχιστον από τα δύο μέλη δηλαδή τους κυρίους Ζυγογιάννη και Μέττα ,συμβούλους με πολύ μεγάλη εμπειρία, αξιοσέβαστα πρόσωπα στην κοινωνία μας και  με μεγάλη επίσης προσφορά  στα κοινά , να παραιτηθούν όσο το δυνατό συντομότερα ώστε να εκλεγεί αντιπροσωπευτική επιτροπή .
Διαφορετικά δηλώνουμε, με όλο το σεβασμό στα πρόσωπά τους, ότι κάθε πράξη τους θα την αμφισβητούμε και θα ζητούμε την παρέμβαση των υπερκείμενων οργάνων της Πολιτείας.
Είναι ακόμη καιρός να αντιδράσουν στην απολυτότητα της συμπεριφοράς του Δημάρχου ,
πριν εκτεθούν ανεπανόρθωτα στα μάτια όλων μας.


Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΟΡΧΟΜΕΝΟΥ
 



ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΒΟΙΩΤΙΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΟΡΧΟΜΕΝΟΥ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Προς ενημέρωση της κοινής γνώμης αλλά και σε απάντηση του δελτίου Τύπου που εκδόθηκε από τον Συνδυασμό «Ορχομενός- Νέα Εποχή» σχετικά με την συγκρότηση της επιτροπής επίλυσης φορολογικών διαφορών, η Δημοτική Αρχή  για την αποκατάσταση της αλήθειας αναφέρει:
Με την υπ. αριθμ. 238/2013 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ορχομενού (την οποία επισυνάπτουμε) με Δήμαρχο τον κ. Κώστα Ξηρογιάννη είχε οριστεί αντίστοιχη επιτροπή αποτελούμενη από τους παρακάτω:
1) Αγραφιώτης Σεραφείμ του Αναστασίου (Δημοτικός Σύμβουλος «Ορχομενός – Νέα Εποχή»)
2) Κραβαρίτης Παναγιώτης του Δημητρίου (Δημοτικός Σύμβουλος «Ορχομενός – Νέα Εποχή»)
3) Γεωργαντζίνος Νικόλαος του Ιωάννη (δημότης)
Από τα παραπάνω ονόματα φανερώνεται πως ούτε ο κ. Ξηρογιάννης όρισε τότε Δημοτικό Σύμβουλο της  Μειοψηφίας ως τακτικό μέλος, προφανώς επειδή δεν ήταν υποχρεωμένος να το πράξει σύμφωνα με το σχέδιο Καλλικράτης.
Το σχετικό δελτίο Τύπου που εξέδωσε ο Συνδυασμός του,  αγνοεί εσκεμμένα την παραπάνω απόφαση,  με σκοπό να σχηματίσει εντυπώσεις στην κοινή μας γνώμη, οι οποίες καταρρίπτονται. Σύμφωνα πάντα με όσα αναφέρουν, διαμαρτύρονται γιατί η σημερινή Δημοτική Αρχή ακολούθησε την τυπική διαδικασία (όπως και νόμιμα είχε το δικαίωμα), αν και εκείνος είχε ακολουθήσει την ίδια ακριβώς διαδικασία  ένα χρόνο πριν.

Σεβόμενοι τότε τα πρόσωπα τα οποία είχαν επιλεγεί, δεν φέραμε ως μειοψηφία ουδεμία αντίρρηση στην  τοποθέτησή τους, ούτε αμφισβητήσαμε το αποτέλεσμα των αποφάσεών τους, αναγνωρίζοντάς τους  και την εμπειρία αλλά και την καλή πίστη του ονόματός τους στην τοπική μας κοινωνία.
Αντίθετα,  διαβάζουμε στο σχετικό δελτίο Τύπου που εξέδωσαν πως – πριν ακόμη συνεδριάσουν – τα μέλη της επιτροπής που συστήθηκε με απόφαση του ΔΣ, «συμβούλους με πολύ μεγάλη εμπειρία, αξιοσέβαστα πρόσωπα στην κοινωνία μας και  με μεγάλη επίσης προσφορά  στα κοινά» όπως αναφέρουν, βιάστηκαν να μιλήσουν για έλλειψη  αξιοπιστίας της επιτροπής, ζητώντας ακόμη και την παραίτησή τους !!!


Οι ίδιες ακριβώς αποφάσεις όταν ήταν δικές τους, δηλαδή, ήταν δημοκρατικές ενώ από τη σημερινή Δημοτική Αρχή δεν είναι! Τα συμπεράσματα, δικά σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου