ORCHOMENOS-NEWS

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΔΗΜΟΥ ΟΡΧΟΜΕΝΟΥ...

Τετάρτη 5 Μαρτίου 2014

ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΚΡΙΣΗΣ…


 Το ιστορικότερο Καρναβάλι στην περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας  (από το 1959) χτυπήθηκε κι αυτό από  την κρίση-όχι μόνο οικονομική αλλά και αξιών- και έριξε το πήχη στην φετινή παρέλαση. Την Κυριακή 2 Μαρτίου 2014   εκατοντάδες ήταν οι επισκέπτες στην πόλη του Ορχομενού για να παρακολουθήσουν την μεγάλη παρέλαση αλλά πολλοί λιγότεροι οι συμμετέχοντες .Λίγο η οικονομική δυστοκία, λίγο οι  προσωπικές διενέξεις  αποτυπώθηκαν στο τελικό αποτέλεσμα και δεν άφησαν κατά γενική απολογία  τον κόσμο απόλυτα ικανοποιημένο. Φυσικά η προσπάθεια   από τα άτομα που  ανέλαβαν την υλοποίηση του Καρναβαλιού μόνο αμελητέα δεν μπορεί να χαρακτηριστεί, απλά χρειάζεται μεγαλύτερη συμμετοχή από όλους τους Ορχομένιους για να  φτάσει το Καρναβάλι  Ορχομενού την  θέση που διαχρονικά του αξίζει να έχει.

Η ΠΑΡΕΛΑΣΗ 
Η παρέλαση του Καρναβαλιού  άνοιξε   με μικρή καθυστέρηση με το χαρακτηριστικό πανό του Καρναβαλιού με τις Γεωργία Δήμου & Μαριάννα Ταμπραντζή να κερδίζουν το πρώτο χειροκρότημα. Ακολούθησε  το χορευτικό της δασκάλας χορού κ. Έφης Μηλιώτη  με τις φανταρίνες και τα χορευτικά από  τα παιδιά των μελών του συλλόγου ΑΚΡΑΙΦΝΕΙΣ.
Πρώτο άρμα ως είθισται ήταν το γνωστό πλέον το τραινάκι εμπνευσμένο από το παραμύθι  τα τρία γουρουνάκια με την συμμετοχή των παιδιών του Παιδικού Σταθμού Ορχομενού  .
Το σήμα κατατεθέν της μυθολογίας του  Ορχομενού φέτος   συνενώθηκε σε ένα άρμα χάνοντας κάτι από την αίγλη του παρελθόντος,ο λόγος για τις Τρεις Χάριτες και τον
 Φρίξο με την Έλλη πάνω στο Χρυσόμαλλο κριάρι.
Φέτος τις Χάριτες  ενσάρκωσαν οι μικρές  Σιδηρά Χριστίνα, Τσιάμη Ελευθερία και Ψαρρά Νάσια, ενώ Φρίξος ήταν ο Τσάκος Αλέξανδρος και Έλλη η Κολομπούρδα Θεοδώρα.

 Το πρώτο σατιρικό άρμα  ήταν  το THE VOIΔI  που σατίριζε το γνωστό μουσικό τηλεπαιχνίδι THE VOICHE και αποτέλεσε μια ιδιωτική πρωτοβουλία που  έκανε τον κόσμο να γελάσει  αρκετά.
 Οι αρχαίοι Έλληνες  ξαναήρθαν στο προσκήνιο  αφού η κρίση μας κατάντησε όλους  ρακένδυτους και το πεζοπόρο γκρουπ με τους Καρναβαλιστές ντυμένους ως αρχαίους Έλληνες,από τι μια ξύπνησε   μνήμες του ένδοξου παρελθόντος.
Κλαρινογαμπροί υπάρχουν παντού και πάντα, ακόμα και στο facebook όπου  υπάρχει και η σελίδα Κλαρινογαμπρός  με περισσότερα από 23.000 φίλους και δεν θα μπορούσε να λείψει από το Καρναβάλι Ορχομενού. Μια ιδιωτική επίσης πρωτοβουλία με τους ντόπιους Κλαρινόγαμπρους  να σατιρίζουν τις νεοελληνικές συνήθειες.

 Ακολούθησε η Βασίλισσα  του Καρναβαλιού με  αμαζόνα την Μίνα Ζαννιά  πάνω σε μια άμαξα με δύο άλογα που την συνόδευαν το γκρουπ με  πολεμιστές της αμαζόνες και βίκινγκς.
 Η συνέχεια ήρθε με το χαρακτηριστικό  έντομο της φραγκασθένειας    μια κατασκευή του Ριγίζου Ιωάννη  που χαρακτηρίζει  την οικονομική  κατάσταση του μέσου Έλληνα στην περίοδο της κρίσης.

Το επόμενο άρμα  προκάλεσε ανάμικτα συναισθήματα, από την μια πονηρά χαμόγελα κι από την άλλη αίσθημα ντροπής  και ψιθύρους. Ο λόγος για το άρμα με τα πουτσολούλουδα που σατίρισαν  την ανάπτυξη   της πούτσας που μας έταξε η κυβέρνηση με καυστικό τρόπο.
Το κέφι άναψε με τα περίτεχνα χορευτικά από τις μαζορέτες του συλλόγου του Κυριακίου με προπονήτρια την Ορχομένια  Έφη Ραμαντάνη. Ενώ η έκπληξη ήρθε από  μια ακόμα  ιδιωτική συμμετοχή των αδερφών Πουρνάρα  με  ρεαλιστική απεικόνιση της ζωής των γνωστών κινουμένων σχεδίων των Φλινστόουνς. Όλοι απόρησαν για τον τρόπο με τον οποίο κινούνταν τα δυο οχήματα  αφού δεν ήταν αυτοκινούμενα όπως τα υπόλοιπα  εκτός του εντόμου της φραγκασθένειας.
 Η συνέχεια ανήκε στα παιδιά των δημοτικών σχολείων Ορχομενού με άρμα τον  ένα εκ των δωδεκάθεων  θεό της θάλασσας Ποσειδώνα  και τα μέλη του γκρουπ Ορχομενού ντυμένα  ναυτάκια. Το εν λόγω άρμα ήταν μια ιδέα του Ευάγγελου Παπαλουκά  και τλοποιήθηκε  με την βοήθεια εθελοντών. Την παρέλαση έκλεισε ο βασιλιάς Καρνάβαλος που φέτος  μόνο Καρνάβαλος δεν ήταν.Ο ΑΝΩΝΥΜΟΣ  έβλεπε τον κόσμο από τα εφτά μέτρα και έσκυβε εντυπωσιακά για να περάσει από τα καλώδια της ΔΕΗ. , ενώ εξίσου εντυπωσιακό με το ύψος του καρνάβαλου ήταν και το  πεζοπόρο γκρούπ που τον συνόδευε ντυμένο με τις χαρακτηριστικές μάσκες των ανώνυμων χάκερς. Τόσο το πλήθος των συμμετοχών όσο και η φωνή που έβγαζαν σε κάθε παράγγελμα των επικεφαλής κ.κ. Μ. Δούνη και Δ. Γεραγά.  Άφησαν πολύ θέτικες εντυπώσεις κι όλοι εύχονταν να είχαν όλα τα γκρουπ  την ίδια συμμετοχή  ΚΑΙ το ίδιο κέφι.

ΚΑΨΙΜΟ ΒΑΣΙΛΙΑ ΚΑΡΝΑΒΑΛΟΥ


Με την ολοκλήρωση της παρέλασης ο κόσμος μεταφέρθηκε στο χώρο πέριξ του αρχαίου θεάτρου Ορχομενού για να παρακολουθήσει το κάψιμο του βασιλιά Καρνάβαλου. Με

την γνωστή και απόλυτα επιτυχημένη διαδικασία  της οικογένειας Σλατινόπουλου όπου το αεροπλανάκι  πετάει φλεγόμενο από ύψος και  βάζει φωτιά τον Καρνάβαλο  σημαδεύοντας τον στο κεφάλι και ανάβοντας τον εντυπωσιακά.Καπού εκεί άρχισαν να αναβοσβήνουν και τα εντυπωσιακό βεγγαλικά  δίνοντας  τέλος στις Καρναβαλικές εκδηλώσεις 2014. Στο περιθώριο και λίγο πριν ξεκινήσει την οριστική πτήση του το φλεγόμενο αεροπλανάκι ο πρόεδρος του Π.Π.Σ.Ο. κ. Σ. Τσιγιάννης βράβευσε με τιμητική πλακέτα για την προσφορά του στο έργο του συλλόγου τον κ. Γ. Νικολόπουλο. Οι παρουσιαστές του Καρναβαλιού κ. Νίκος Μερτζάνης και η κ. Αλεξάνδρα Χαραλαμπίδου καθ όλη την διάρκεια της παρέλασης ενημέρωναν τον κόσμο για την πορεία της παρέλασης και φυσικά ευχαρίστησαν τους χορηγούς του Καρναβαλιού αλλά και τα μέλη του συλλόγου  για την προσπάθεια τους ως προς την υλοποίηση του Καρναβαλιού.


Σ.Σ.1. Αξίζουν συγχαρητήρια σε όσους συμμετείχαν σε αυτή την προσπάθεια  που έδωσε ζωή και αποκριάτικο κλίμα  στην πόλη του Ορχομενού  και ελπίζουμε να σταματήσουν οι κόντρες και οι ίντριγκες ώστε  να συνεχιστεί και να ξαναφτάσει  εκεί που αξίζει  να βρίσκεται το  ΙΣΤΟΡΙΚΌ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΟΡΧΟΜΕΝΟΥ στην κορυφή των Καρναβαλιών Στερεάς Ελλάδας και  στα κορυφαία σε Πανελλαδικό επίπεδο όπως ήταν παλιότερα…
Σ.Σ.2.  To orchomenos  news  προσφέρει στους χρήστες  του facebook  το άλμπουμ με 474 φωτογραφίες του ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΟΥ ΟΡΧΟΜΕΝΟΥ  2014   ελεύθερες προς αντιγραφή προς όλους ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ!!!

ΧΟΡΗΓΟΙ
Οι χορηγοί ήταν οι
1. ΑΦΟΙ ΚΑΡΑΛΑ ΠΡΑΤΗΡΙΟ  ΥΓΡΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ REVOIL
2. ΑΦΟΙ ΜΙΜΙΚΟΥ
3. ΔΗΜΟΥ ΠΕΤΡΟΣ-Καπνιστή πέστροφα Ορχομενού
4. ΓΕΩΡΓΑΤΖΙΝΟΣ ΑΣΗΜΑΚΗΣ
5. ΑΓΝΙΑΔΗΣ SPOR
6. ΚΟΣΜΗΜΑ ΧΡΥΣΟΡΑΜΑ ΑΛΕΞΙΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
7. ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ ΑΕ
8. ΖΥΓΟΓΙΑΝΝΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ
9.  ΤΣΑΠΡΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
10. ΜΗΧΑΝΟΥΡΓΕΙΟ ΚΑΡΑΤΖΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
11.  ΔΟΥΝΗ ΜΑΡΙΓΙΑΝΝΑ
12.  ΓΕΡΑΓΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
13.  ΠΑΠΑΣΠΥΡΟΥ  ΜΙΧΑΛΗΣ
14.  ΚΑΡΑΛΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΑΤΟΥ ΑΡΓΥΡΟΥΛΑ
15. ΤΡΑΧΑΝΑΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ
16. ΔΔΡΙΒΑ ΒΑΝΑ
17. ΑΡΑΒΑΝΗΣ ΣΤΑΘΗΣ
18. ΜΟΥΣΑΣ ΣΤΑΥΡΟΣ
19. NC ENERGY HELLASA.E.
20. ΡΑΜΑΝΤΑΝΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
21. ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ ΘΕΟΔΩΡΟΣ-ΔΙΑΜΑΝΤΗΣ
22. ΠΑΠΟΥΤΣΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
23. ΤΑΣΣΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ
24. ΡΟΥΣΣΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
1. ANT1
2. STAR ΛΑΜΙΑΣ
3. ΕΝ ΔΕΛΦΟΙΣ
4. ORCHOMENOS PRESS
5. VIOTIA SHOP-ΚΑΝΑΛΙ ΕΝΑ
6. VIOTIA NET
7. ORCHOMENOS NEWS
8. ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ
9. ΚΟΝΤΡΑ NEWS
Οι παρουσιαστές ευχαρίστησαν επίσης τους
1. Δήμαρχο Ορχομενού κ.Κ. Ξηρογιάννη
2. Τον Δήμο Ορχομενού
3. Την Αντιδήμαρχο Πολιτισμού κ. Π. Καράλη
4.  Τον Αγροτικό συναιτερισμό Πετρομαγούλας
5. Την Αστυνομική διεύθυνση Βοιωτίας και ειδικά το Α.Τ. Ορχομενού
6. Το Γενικό Νομαρχιακό νοσοκομείο Λιβαδειάς
7. Την Πυροσβεστική Λιβαδειάς

ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΚΑΛΥΤΕΡΑ!!!






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου