ORCHOMENOS-NEWS

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΔΗΜΟΥ ΟΡΧΟΜΕΝΟΥ...

Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2014

ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΤΟΤΑΣ-ΤΣΑΚΟΥ ΚΟΝΒΕΡΤΙΝΟ-video...



Κάνεις προφήτης στον τόπο του... έλεγαν οι παλιότεροι και μάλλον είχαν απόλυτο δίκιο.
Μια γυναίκα που αφιέρωσε την μισή ζωή της στην μελέτη για τον τόπο που γεννήθηκε και την μεγάλη της αγάπη τον Ορχομενό, δεν έχει κερδίσει παρά φθόνο και απέχθεια από όσους κινούν τα νήματα στην πόλη της.Από την άλλη όμως οι άνθρωποι του πνεύματος απαλλαγμένοι από ζηλοφθονία και ατομικιστικά συμφέροντα έχουν διακρίνει προ πολού το συγγραφικό μεγαλείο της κ. Τότας Τσάκου Κονβερτίνο και την βραβεύουν  ανελλιπώς τα τελευταία σαράντα χρόνια.
  Έτσι και τώρα η Εταιρεία Ελλήνων Λογοτεχνών  πραγματοποίησε μια σεμνή εκδήλωση για την παρουσίαση του λογοτεχνικού έργου της Τότας Τσάκου-Κονβερτίνο με αφορμή την έκδοση του 36 βιβλίου της "Όταν μιλήσουν οι Καρδιές". Η δικιά μας Τότα είχε την χαρά να δεχτεί αυτή την βράβευση μπροστά σε πολλούς συμπατριώτες της Ορχομενίους που ταξίδεψαν όλοι μαζί με πούλμαν για να βρεθούν δίπλα στην ορχομένια συγγραφέα που συμπλήρωσε αισίως 40 χρόνια συγγραφικής δουλειάς.
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 24/02/2014 στα γραφεία της εταιρείας. Ακαδημίας & Γενναδίου 8 στην αίθουσα "Μιχαήλα Αβέρωφ".

Την παρουσίαση ξεκίνησε ο πρόεδρος της Ε.Ε.Λ. κ. Παύλος Ναθαναήλ,ενώ οι κ.κ. Τάσος Μαρκάτος (ποιητής) και Νικολέτα Γρεβενιώτη (φιλόλογος) παρουσίασαν τα έργα της κ. Κονβερτίνο "Οι Εφτά Μορφές του Έρωτα" και "Όταν μιλήσουν οι Καρδιές" αντίστοιχα.Χαιρετισμό επίσης απεύθυνε ο δήμαρχος Ορχομενού κ. Ξηρογιάννης ενώ ο Βοιωτός και Ιταλομαθής κ. Νίκου μίλησε για το έργο της συγγραφέως στην Ιταλική γλώσσα.Η κ. Τότα Τσάκου Κονβερτίνο αφού ευχαρίστησε όλους τους παρευρισκόμενους αφιέρωσε ένα από τα ποιήματα της για την μεγάλη  της αγάπη και παλιά όπως είπε τον ΟΡΧΟΜΕΝΟ.Στο τέλος της εκδήλωσης η συγγραφέας ευχαρίστησε προσωπικά όλους τους καλεσμένους και υπεγραψε στα βιβλία της που διατέθηκαν στο περιθώριο της εκδήλωσης.



Σ.Σ1.Για όσους Ορχομένιους δεν μπόρεσαν να παρακολουθήσουν την
εκδήλωση  η ηλεκτρονική εφημερίδα orchomenos-news  ετοίμασε ένα βίντεο με στιγμιότυπα από την
βράβευση της δικιάς μας  Τότας και το
μοιράζεται με όλους εσάς που έμπρακτα έχετε αποδείξει ότι τιμάτε τους συμπολίτες
σας…

Σ.Σ.2. Ελπίζουμε κάποια στιγμή και οι επίσημοι φορείς του Ορχομενού να τιμήσουν τους ανθρώπους που αξίζουν όσο αυτοί είναι εν ζωή...κι όχι να χριστούν μετά Χριστόν προφήτες...



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου