ORCHOMENOS-NEWS

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΔΗΜΟΥ ΟΡΧΟΜΕΝΟΥ...

Πέμπτη 30 Ιουνίου 2011

Δημιουργία Αρχαιολογικού Μουσείου στον Ορχομενό.


Αισιόδοξα μηνύματα κι ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο άφησε με την ομιλία του ο κ. Κ. Τσάπρας το απόγευμα της Τετάρτη 29 Ιουνίου στην κατάμεστη αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου. Άπαντες έμειναν άφωνοι και συμφώνησαν ότι πρέπει να συσπειρωθούν όλοι οι απανταχού Ορχομένιοι προς ένα σκοπό :
ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΣΤΟΝ ΟΡΧΟΜΕΝΟ ΤΩΡΑ!!

Μην χάσετε το πλήρες ρεπορτάζ από την ομιλία του κ. Κ. Τσάπρα και τις επόμενες κινήσεις που πρέπει να γίνουν για την δημιουργία του Μουσείου στον Ορχομενό στο ανανεωμένο φύλλο της εφημερίδας "τα ΝΕΑ του ΟΡΧΟΜΕΝΟΥ" που κυκλοφορεί αύριο Παρασκευή 01/07 για τους συνδρομητές το Σαββάτο 02/07/11 στα περίπτερα της γειτονιάς όλων των αναγνωστών.

8 σχόλια:

  1. Το απόγευμα της Τετάρτης ήμουν εκεί, χαρούμενος γιατί θα γινόταν διάλογος για ένα τόσο σημαντικό θέμα για τον τόπο μας. Με αρκετές προτάσεις για το θέμα, σαν ενεργός πολίτης που ζω στον Ορχομενό και όχι ως μετά Χριστόν συνταξιούχος προφήτης, που αφού πλέον δεν έχω να ασχοληθώ με κάτι άλλο, έρχομαι Μεσσίας στους αυτόχθονες. Και καλώς να έρθει. Δεν είναι αυτό το σπουδαίο.
    Μετά από μερικές ώρες έφυγα απογοητευμένος. Το θέμα του μουσείου στον Ορχομενό είναι όχι μόνο σημαντικό και καίριας σημασίας αλλά ζωτικό και από άποψη ιστορίας του τόπου μας και οικονομικής ανόδου και επιβίωσης.
    Τι περιελάμβανε η συγκέντρωση αυτή.
    Μετά από προβολή 20-30 εικόνων που κυκλοφορούν στο Ιντερνέτ με θέμα τον Ορχομενό, ακούσαμε μια έκθεση ιδεών. Ένα γυμνασιακό πόνημα, συναισθηματικής αξίας, που αφορούσε τον κύριο Τσάπρα και τους συνομήλικούς του, που πέρασαν τα γυμνασιακά τους χρόνια στον περίβολο της Παναγίας (Αργυρίου γαρ).
    Και μέχρι εδώ έχει «καλώς». Παρακάτω είναι το καλύτερο.
    Ούτε λίγο ούτε πολύ ο κύριος Τσάπρας είχε την «καταπληκτική» ιδέα να ψηφίσει το Δημοτικό Συμβούλιο την ίδρυση μουσείου στον Ορχομενό.
    Βρε να μην το έχει σκεφτεί κανένας μέχρι τώρα!!!
    Αν ήμουν κακοπροαίρετος θα έλεγα πως αυτό λέγεται παραπληροφόρηση. Δεν μπήκε στον κόπο να ρωτήσει τι έχουν κάνει οι κάτοικοι Ορχομενού και οι προηγούμενες Δημοτικές αρχές;
    Αποφάσεις Δημοτικού Συμβουλίου για μουσείο υπάρχουν αρκετές, αρχής γενομένης την δεκαετία του 80.
    Η τελευταία ενέργεια ήταν, αν θυμάμαι καλά, το 2008 που με απόφασή του το Δημοτικό Συμβούλιο παραχώρησε το κτίριο του 1ου Δημοτικού Σχολείου στο Υπουργείο Πολιτισμού (υπουργός ήταν ο Αντώνης Σαμαράς) με σκοπό την ίδρυση μουσείου.
    Το 2009 το θέμα συζητήθηκε στο ΚΑΣ (Κεντρικό Αρχαιολογικό Μουσείο) που απέρριψε το αίτημα με συγκεκριμένο αιτιολογικό (κατά την άποψή μου παιδαριώδες).
    Για όλα αυτά υπάρχουν τα αντίστοιχα έγγραφα στον Δήμο.
    Τα παραπάνω βέβαια δεν σημαίνουν πως θα πρέπει να σταματήσουμε τις προσπάθειες για μουσείο στον Ορχομενό.
    Αντίθετα, πρέπει να μελετήσουμε το σκεπτικό της απορριπτικής απόφασης του ΚΑΣ ώστε να βρούμε τρόπο να το αντικρούσουμε και να το προσπεράσουμε.
    Προτάσεις υπάρχουν αρκετές και από πολλούς. Για συγκεκριμένες ενέργειες και όχι για ευχολόγια. Δεν χρειάζονται μυαλό οι κάτοικοι του Ορχομενού. Ανθρώπους για εργασία θέλουμε. Φυσικά όλοι είναι χρήσιμοι. Και αυτοί που για κάποιους λόγους έζησαν πολλά χρόνια εκτός Ορχομενού. Αυτό ειλικρινά δεν το θεωρώ μειονέκτημα. Από το σημείο αυτό μέχρι το να έρχονται αυτόκλητοι μεσσίες για να πουλήσουν άμμο στην Σαχάρα… η απόσταση είναι μεγάλη.
    Το να κατηγορούν εμμέσως πλην σαφώς τους διαμένοντες στον Ορχομενό για απραξία είναι δυσκολοχώνευτο και ψέμα.
    Όπως είπα στην αρχή περίμενα με χαρά την συγκέντρωση γιατί νόμιζα πως θα γινόταν μια ουσιαστική συζήτηση και θα άκουγαν οι παριστάμενοι κάποιες απόψεις για το τι πρέπει να κάνουμε. Τίποτε από αυτά δεν έγινε. Και ο κύριος Ξηρογιάννης που άνοιξε και έκλεισε τη συγκέντρωση και γνώριζε την όλη πορεία του θέματος δεν είπε κουβέντα. Έφυγα όχι μόνο απογοητευμένος αλλά και θυμωμένος με τον εαυτό μου γιατί έχασα κάποιες ώρες και έδωσα την ευκαιρία και με την παρουσία μου, να βγάλει τα απωθημένα της παιδικής του ηλικίας, να δηλώσει παρών για να απενοχοποιήσει την απουσία του και να κάνει ο κύριος Τσάπρας μαζί με κάποιους άλλους δημόσιες σχέσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλησπέρα ανώνυμε(; ;) αναγνώστη, ήσουν τελικά στην ομιλία ή έλειπες κι εσύ για επαγγελματικούς λόγους κι απλώς σε παραπληροφόρησαν;; Γιατί αν ήσουν παρών και βγάζεις τόση «χολή» 516 ΛΈΞΕΩΝ μάλλον κάτι άλλο σε έχει ενοχλήσει κι όχι η εκδήλωση ή ο κ. Τσάπρας.
    Μήπως η δική σου απραξία να πρωτοστατήσεις και να σου προταθεί ανδριάντα, όπως στον έταιρο ;
    Λέω τώρα εγώ…
    ΜΗΠΩΣ; ; ; ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ναι αγαπητέ Ιωάννη, εκεί ήμουν. Το δηλώνω και παραπάνω σαφέστατα.
    Φυσικά και ενοχλήθηκα. Για όλα αυτά που αναφέρω παραπάνω.
    Φυσικά και δεν είναι χολή. Αν λέω κάτι ψέματα πες μου.
    Όλα όσα διάβασες σημαίνουν ότι είμαι από αυτούς που μένουν στην απραξία κατά τη γνώμη σου;
    Όσο για τον… έτερο που θέλει ανδριάντα (ποιόν εννοείς δεν κατάλαβα) μακρυά από εμένα τέτοιοι θεατρινισμοί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλησπέρα αγαπητέ συνονόματε(??)... Το θέμα δεν είναι αν λες ψέμματα ή όχι αλλά το ότι κατά την γνώμη μου βλέπεις το δέντρο και χάνεις το δάσος!!Εστιάζεις στον ομιλητή κι όχι στον λόγο για τον οποίο έγινε η ομιλία , τελοσπάντων αυτό το θέμα είναι μεγάλο και θα μας απασχολήσει η εξέλιξη του με θετικό αποτέλεσμα εν καιρώ θέλω να ελπίζω!!
    Ίδωμεν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Συμφωνώ & εγώ με τον πρώτο ανώνυμο.Όταν πάμε να μιλήσουμε επίσημα καπου καλό είναι να είμαστε διαβασμένοι και να μην υποτιμούμε την νοημοσύνη και τις γνώσεις των άλλων ώστε να μην φαινόμαστε τουλάχιστον αφελείς. καλές οι διαθέσεις του κ. Τσάπρα αλλά καλό είναι την άλλη φορά να έρθει πιο διαβασμένος .Δεν είναι κακό όμως να υπάρχουν άνθρωποι με διάθεση αρκεί να υπάρχει όριο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Προς ανώνυμο 8.52 ,συμφωνώ στο ένα μέρος του σχολίου σου αγαπητέ αναγνώστη εκεί που λες ότι "είναι καλό να υπάρχουν άνθρωποι με διάθεση".
    Ας αφήσουμε πια την μοιρολατρία κι ας δούμε λίγο πιο θετικά την ζωή και της προοπτικές που υπάρχουν στην περιοχή μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. η ''αρπα κολα'' δεν βοηθησε ποτε κανεναν ουσιαστικα παρα μονο ισως προσωρινα αγαπητε οικοδεσποτη.θετικες οι προσπαθειες αρκει να υπαρχει μετρο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Μέτρο άριστον αγαπητέ αναγνώστη σίγουρα, αλλά κάποιες φορές ακόμα και το «άρπα κόλα» μπορεί να είναι μια αρχή για κάτι καλό... Έτσι θέλω να ελπίζω τουλάχιστον...

    ΑπάντησηΔιαγραφή